Κίνηση ανθρωπιάς από σουβλατζίδικο στο Ζεφύρι: Προσφέρει δωρεάν φαγητό σε όποιον έχει ανάγκη

9 Νοεμβρίου, 2023


Ένα σουβλατζίδικο στο Ζεφύρι έκανε μια αξιέπαινη κίνηση ανθρωπιάς. Πιο συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες της ψησταριάς πήραν την απόφαση να προσφέρουν δωρεάν φαγητό σε όποιον το έχει ανάγκη.To κατάστημα εστίασης στο Ζεφύρι, καλεί όποιον έχει ανάγκη, να πηγαίνει στο κλείσιμο του μαγαζιού και να τρώει δωρεάν. Μία σπουδαία πράξη αλληλεγγύης ως αντίβαρο στην δύσκολη και σκληρή καθημερινότητα. Ενώ, κάτι παρό…

...μοιο έκανε και ένας μετανάστης στην Κυψέλη.Σύμφωνα με το Open, δύο νεαροί ο οποίοι διατηρούν ένα ψητοπωλείο στην οδό 28ης Οκτωβρίου στο Ζεφύρι, κοντά στα σύνορα με το Καματερό με το όνομα «Δια χειρός» . Πήραν την απόφαση να χαρίζουν κάθε μέρα τα μεσάνυχτα ό,τι φαγητό περισσεύει....

Ένα σουβλατζίδικο στο Ζεφύρι έκανε μια αξιέπαινη κίνηση ανθρωπιάς. Πιο συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες της ψησταριάς πήραν την απόφαση να προσφέρουν δωρεάν φαγητό σε όποιον το έχει ανάγκη.

To κατάστημα εστίασης στο Ζεφύρι, καλεί όποιον έχει ανάγκη, να πηγαίνει στο κλείσιμο του μαγαζιού και να τρώει δωρεάν. Μία σπουδαία πράξη αλληλεγγύης ως αντίβαρο στην δύσκολη και σκληρή καθημερινότητα. Ενώ, κάτι παρόμοιο έκανε και ένας μετανάστης στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με το Open, δύο νεαροί ο οποίοι διατηρούν ένα ψητοπωλείο στην οδό 28ης Οκτωβρίου στο Ζεφύρι, κοντά στα σύνορα με το Καματερό με το όνομα «Δια χειρός» . Πήραν την απόφαση να χαρίζουν κάθε μέρα τα μεσάνυχτα ό,τι φαγητό περισσεύει. Το φαγητό αυτό καταναλωνόταν εκείνη την ημέρα και όχι την προηγούμενη.

«Δεν διανοηθήκαμε να δίνουμε φαγητό της προηγούμενης ημέρας στους πελάτες μας για αυτό είχαμε δυο επιλογές ή να το πετάξουμε ή να το δίνουμε στον κόσμο που έχει ανάγκη, και για μας αυτονόητο φυσικά είναι το δεύτερο», ανέφερε η ιδιοκτήτρια Μαρία Θεοδωροπούλου.

«Είναι οξύμωρο ένα κατάστημα εστίασης το βράδυ που κλείνει να του περισσεύει φαγητό και δίπλα να υπάρχει κόσμος που πεινάει και δεν έχει να φάει. Ζούμε δύσκολες μέρες το αντιλαμβανόμαστε όλοι στην κοινωνία, οπότε όταν υπάρχει κόσμος που έχει ανάγκη δεν γίνεται να κλείνεις τα μάτια και να πετάς το φαγητό», είπε ο ιδιοκτήτης Γιάννης Τσιουμπρής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.