Έπιασαν γιαγιά 104 ετών να οδηγεί χωρίς δίπλωμα και ασφάλεια – «Θα αγοράσω βέσπα ή σκούτερ», είπε (video)

15 Μαρτίου, 2024


Μια Ιταλίδα γιαγιά 104 ετών οδηγούσε, μέσα στη νύχτα, με ληγμένο δίπλωμα και χωρίς ασφάλιση, καθώς αποφάσισε ότι ήθελε «να επισκεφθεί φίλους» της κοντά στη Φεράρα, όπως ανέφερε σήμερα η αστυνομία.Με την ευκαιρία, δείτε την ανάρτησης της «γιαγιάς» Πόπης Τσαπανίδου με τα εγγόνια της.Η ώρα ήταν 1, τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα, όταν οι καραμπινιέροι έλαβαν μια κλήση για επικίνδυνη οδήγηση στ…

...ο κέντρο του Μποντένο, μιας κοινότητας 13.000 κατοίκων στην Εμίλια Ρομάνα. Η περίπολος που έφτασε στο σημείο εντόπισε γρήγορα το εν λόγω αυτοκίνητο. Η έκπληξη των καραμπινιέρων όμως ήταν μεγάλη όταν ανακάλυψαν την ημερομηνία γέννησης της οδηγού: 1920, ήταν δηλαδή 104 ετών, όμως ακόμη...

Μια Ιταλίδα γιαγιά 104 ετών οδηγούσε, μέσα στη νύχτα, με ληγμένο δίπλωμα και χωρίς ασφάλιση, καθώς αποφάσισε ότι ήθελε «να επισκεφθεί φίλους» της κοντά στη Φεράρα, όπως ανέφερε σήμερα η αστυνομία.

Με την ευκαιρία, δείτε την ανάρτησης της «γιαγιάς» Πόπης Τσαπανίδου με τα εγγόνια της.

Η ώρα ήταν 1, τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα, όταν οι καραμπινιέροι έλαβαν μια κλήση για επικίνδυνη οδήγηση στο κέντρο του Μποντένο, μιας κοινότητας 13.000 κατοίκων στην Εμίλια Ρομάνα. Η περίπολος που έφτασε στο σημείο εντόπισε γρήγορα το εν λόγω αυτοκίνητο. Η έκπληξη των καραμπινιέρων όμως ήταν μεγάλη όταν ανακάλυψαν την ημερομηνία γέννησης της οδηγού: 1920, ήταν δηλαδή 104 ετών, όμως ακόμη ικανή να καθίσει στο τιμόνι και να οδηγήσει μέχρι το Μποντένο για να δει τους φίλους της.

Λόγω της προχωρημένης ώρας, η Τζουσεπίνα Μολινάρι, που οδηγούσε μολονότι το δίπλωμά της έληξε πριν από δύο χρόνια, «ήταν αποπροσανατολισμένη και διέσχιζε συνεχώς τους ίδιους δρόμους».

Στην Ιταλία, μετά τα 80, οι οδηγοί πρέπει να επισκέπτονται γιατρό κάθε δύο χρόνια προκειμένου να ανανεώνουν το δίπλωμά τους. Οι καραμπινιέροι έκαναν μόνο μια προφορική επίπληξη στην υπεραιωνόβια και τη συνόδευσαν στο σπίτι της. Η ίδια πάντως δεν είναι καθόλου έτοιμη να μείνει στο σπίτι της, παρά την περιπέτειά της: «Θα αγοράσω βέσπα ή σκούτερ» είπε η Τζουζεπίνα, μιλώντας στην τοπική εφημερίδα La Nuova Ferrara. Στο μεταξύ, κυκλοφορεί με ποδήλατο.

Η ιστορία της δυναμικής ηλικιωμένης προκάλεσε τον θαυμασμό του δημάρχου της Φεράρα, του Άλαν Φάμπρι, ο οποίος κατάγεται από το Μποντένο: «Εγώ θα της έδινα παράσημο αντί για πρόστιμο (…) Το να έχει κανείς τέτοια εσωτερική δύναμη δεν είναι συνηθισμένο και μου δίνει ελπίδες για τα δικά μου γεράματα», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.