Λάβρος ο πατέρας Σεραφείμ για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Δεν έχουν θέση στους ναούς – Το νομοσχέδιο θα φτιάξει παιδιά προβληματικά»

4 Φεβρουαρίου, 2024


Λάβρος ήταν ο πατέρας Σεραφείμ από τον ιερό ναό Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο ίδιος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν θέση στους ναούς και το σχετικό νομοσχέδιο έχει σκοπό να φτιάξει παιδιά προβληματικά. «Ομόφυλος είναι αυτός που είναι από την ίδια φυλή. Δεν έχουμε θέμα γάμου ομοφύλων γιατί αυτό συμβαίνει, …

...αλλά ομοφυλοφίλων. Σήμερα διαβάστηκε η εγκύκλιος που η ιερά Σύνοδος επίκαιρα, μπροστά σε αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, ενημερώνει το πλήρωμα της Εκκλησίας και ζητά από τον λαό να είναι έτοιμος να αντισταθεί στην πράξη με αυτά τα οποία η κυβέρνηση θέλει...

Λάβρος ήταν ο πατέρας Σεραφείμ από τον ιερό ναό Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο ίδιος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν θέση στους ναούς και το σχετικό νομοσχέδιο έχει σκοπό να φτιάξει παιδιά προβληματικά.

«Ομόφυλος είναι αυτός που είναι από την ίδια φυλή. Δεν έχουμε θέμα γάμου ομοφύλων γιατί αυτό συμβαίνει, αλλά ομοφυλοφίλων. Σήμερα διαβάστηκε η εγκύκλιος που η ιερά Σύνοδος επίκαιρα, μπροστά σε αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, ενημερώνει το πλήρωμα της Εκκλησίας και ζητά από τον λαό να είναι έτοιμος να αντισταθεί στην πράξη με αυτά τα οποία η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει». Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος.

«Να αλλάξουμε τη ροή του ηλίου, αυτό μας λέει η κυβέρνηση. Να αντισταθεί με το πρώτο του όπλο που είναι η προσευχή. Να αντισταθεί μέσα στην οικογένεια γιατί εκεί είναι το σημαντικότερο σημείο γνώσης και ενημέρωσης, ενημερώνοντας και κατευθύνοντας τα παιδιά προς την ορθή ράξη και να κάνει πράξεις όπως εμείς που έχουμε διατηρήσει ως σήμερα και θα τον διατηρήσουμε όσο χρειάζεται τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στην ενορία για να πούμε στους κυρίους βουλευτές τους οποίους τους ειδοποιήσαμε ότι δεν έχουν χώρο στον ναό μας μετά την ψήφο τους αν αυτή είναι υπέρ του νομοσχεδίου. Μόνοι τους αφορίζονται», συμπληρώνει.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.