Έντονες αντιδράσεις για την Βατίδου και τα «παρατημένα παιδιά στα ορφανοτροφεία»

18 Ιανουαρίου, 2024


Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις της Εύης Βατίδου σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία. H Εύη Βατίδου είπε πως είναι απόλυτα σύμφωνη με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά δεν συμφωνεί με την τεκνοθεσία. «Συμφωνώ απόλυτα με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Σχετικά με την τεκνοθεσία, με την οποία είμαι αντίθετη και μάλιστα κάθετη, πρόσeξε το εξής. Όταν θα υιοθετηθ…

...εί αυτό το παιδί, σκέψου τον ρατσισμό που θα βιώσει για παράδειγμα στο σχολείο. Να ξέρει το υπόλοιπο σύνολο, ότι εφόσον δεν μπορούμε να έχουμε παρένθετη μητέρα, είναι δεδομένο ότι είναι υιοθετημένο. Να ξέρουν κιόλας ότι οι γονείς του δεν το έχουν αποδεχθεί, γιατί το παράτησαν...

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις της Εύης Βατίδου σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία. H Εύη Βατίδου είπε πως είναι απόλυτα σύμφωνη με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά δεν συμφωνεί με την τεκνοθεσία. «Συμφωνώ απόλυτα με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Σχετικά με την τεκνοθεσία, με την οποία είμαι αντίθετη και μάλιστα κάθετη, πρόσeξε το εξής. Όταν θα υιοθετηθεί αυτό το παιδί, σκέψου τον ρατσισμό που θα βιώσει για παράδειγμα στο σχολείο. Να ξέρει το υπόλοιπο σύνολο, ότι εφόσον δεν μπορούμε να έχουμε παρένθετη μητέρα, είναι δεδομένο ότι είναι υιοθετημένο. Να ξέρουν κιόλας ότι οι γονείς του δεν το έχουν αποδεχθεί, γιατί το παράτησαν σε ένα ορφανοτροφείο και τελικά το έχουν πάρει δύο ανάδοχοι γονείς που είναι και ομόφυλο ζευγάρι», είπε χαρακτηριστικά.

  • Η Εύη Βατίδου πρόσθεσε πως δεν καταλαβαίνει γιατί δεν επιτρέπεται να αποκτήσει κάποιος παιδί μέσω παρένθετης μητέρας. Έντονες ήταν οι αντιδράσεις στο πλατό της εκπομπής «Super Κατερίνα» μετά την προβολή των δηλώσεών της. Η Χρίσλα Γεωργακοπούλου είπε σε έντονο ύφος: «Να ζητήσω λίγο τον λόγο πριν πούμε το οτιδήποτε; Απλά θέλω κάποια στιγμή να καταλάβει η – συμπαθέστατη κατά τα άλλα – Εύη Βατίδου ότι κανένα υιοθετημένο παιδί δεν είναι πεταμένο και δεν πρέπει να ντρέπεται!». Η Κατερίνα Καινούργιου είπε: «Είπε κάποια ακατάληπτα πράγματα η Εύη Βατίδου. Να λες ότι ένα παιδάκι που βρίσκεται σε ίδρυμα το παράτησαν οι γονείς του. Είναι ντροπιαστικό, αλήθεια».

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.