Πρωτοχρονιάτικος «μποναμάς»: Αυτά τα επιδόματα αυξάνονται από το 2024

30 Δεκεμβρίου, 2023


Οι αυξήσεις των συντάξεων κατά 3% συμπαρασύρουν και επιδόματα που χορηγεί ο ΕΦΚΑ από το νέο έτος. Με την ευκαιρία, δείτε την εξέλιξη για το πολυαναμενόμενο επίδομα.Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, τα όρια των ημερησίων μισθών και τα τεκμαρτά ημερομίσθια των ασφαλιστικών κλάσεων αναπροσαρμόζονται κατά το ποσοστό της εκάστοτε χορηγούμενης αύξησης στις συντάξεις του τ. Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.Με αυτό το δεδομέ…

...νο, τα ποσά του εφάπαξ βοηθήματος για έξοδα κηδείας και των επιδομάτων ασθενείας και μητρότητας αναπροσαρμόζονται από 1/1/2024 ως εξής:Το ανώτατο όριο ημερήσιου επιδόματος ασθενείας με τις προσαυξήσεις λόγω οικογενειακών βαρών:α) Για τις πρώτες 15 ημέρες επιδότησης (το Τεκμαρτό...

Οι αυξήσεις των συντάξεων κατά 3% συμπαρασύρουν και επιδόματα που χορηγεί ο ΕΦΚΑ από το νέο έτος. Με την ευκαιρία, δείτε την εξέλιξη για το πολυαναμενόμενο επίδομα.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, τα όρια των ημερησίων μισθών και τα τεκμαρτά ημερομίσθια των ασφαλιστικών κλάσεων αναπροσαρμόζονται κατά το ποσοστό της εκάστοτε χορηγούμενης αύξησης στις συντάξεις του τ. Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.

Πρωτοχρονιάτικος «μποναμάς»: Αυτά τα επιδόματα αυξάνονται από το 2024

Με αυτό το δεδομένο, τα ποσά του εφάπαξ βοηθήματος για έξοδα κηδείας και των επιδομάτων ασθενείας και μητρότητας αναπροσαρμόζονται από 1/1/2024 ως εξής:

Το ανώτατο όριο ημερήσιου επιδόματος ασθενείας με τις προσαυξήσεις λόγω οικογενειακών βαρών:

α) Για τις πρώτες 15 ημέρες επιδότησης (το Τεκμαρτό Ημερομίσθιο της 3ης ασφαλιστικής κλάσης) σε 17,75 €
β) Μετά τις πρώτες 15 ημέρες επιδότησης (το Τ.Η. της 8ης ασφαλιστικής κλάσης) σε 32,62 €

το εφάπαξ βοήθημα για έξοδα κηδείας (8πλάσιο του Τ.Η. της ανώτατης ασφαλιστικής κλάσης) σε 842,96 €.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.