Κηδεία Βασίλη Καρρά: Γιατί κατέρρευσε η σύζυγος του, Χριστίνα. Ράκος Δημητρίου, Ζευγαρά, Μπeος [φωτο, vid]

27 Δεκεμβρίου, 2023


Κοσμοσυρροή στην κηδεία του Βασίλη Καρρά, σε ποιο σημείο κατέρρευσε η σύζυγος του;Χιλιάδες πολίτες αποχαιρέτησαν σήμερα Τρίτη 26 Δεκεμβρίου τον Βασίλη Καρρά στον ναό της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, όπου από το πρωί η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.Λίγο μετά τις 16:30, όταν βγήκε η σορός από την εκκλησία, μουσικοί με μπουζούκια και όργανα ξεκίνησαν να παίζουν τραγούδια του με πρώτο το «Νύχτ…

...α Ξελογιάστρα», το «Δεν πάω πουθενά», αλλά και Ποντιακά. Ενώ και ο κόσμος που βρισκόταν στην εκκλησία ακολούθησαν τραγουδώντας τα κομμάτια του.Η σύζυγός του Βασίλη Καρρά, Χριστίνα, εξερχόμενη από την εκκλησία υποβασταζόμενη από την κόρη της και ακούγοντας τα τραγούδια «λύγισε»...

Κοσμοσυρροή στην κηδεία του Βασίλη Καρρά, σε ποιο σημείο κατέρρευσε η σύζυγος του;

Χιλιάδες πολίτες αποχαιρέτησαν σήμερα Τρίτη 26 Δεκεμβρίου τον Βασίλη Καρρά στον ναό της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, όπου από το πρωί η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Λίγο μετά τις 16:30, όταν βγήκε η σορός από την εκκλησία, μουσικοί με μπουζούκια και όργανα ξεκίνησαν να παίζουν τραγούδια του με πρώτο το «Νύχτα Ξελογιάστρα», το «Δεν πάω πουθενά», αλλά και Ποντιακά. Ενώ και ο κόσμος που βρισκόταν στην εκκλησία ακολούθησαν τραγουδώντας τα κομμάτια του.

Η σύζυγός του Βασίλη Καρρά, Χριστίνα, εξερχόμενη από την εκκλησία υποβασταζόμενη από την κόρη της και ακούγοντας τα τραγούδια «λύγισε» και ξέσπασε σε κλάματα.

Δείτε το βίντεο:

Την ίδια ώρα, ο κόσμος φώναζε «αθάνατος» και «καλή αντάμωση».

Το ίδιο συγκινημένος ήταν και ο αδερφός του Βασίλη Καρρά ο οποίος όταν έφτασε στην εκκλησία είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν μπορεί να πει πολλά

«Δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να πω κάποια κουβέντα. Σας παρακαλώ, σας ικετεύω, δεν έχω κουράγιο να μιλήσω» ήταν το μόνο που κατάφερε να ψελίσσει ο αδελφός του Βασίλη Καρρά.

Δείτε βίντεο με τον αδελφό του Βασίλη Καρρά:

Η σύζυγος και η κόρη του Βασίλη Καρρά ήταν από την πρώτη στιγμή στην εκκλησία όταν ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης.

Ο συγκινητικός επικήδειος για τον Βασίλη Καρρά

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε το μεσημέρι χοροστατούντος του μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεου, ενώ τον επικήδειο εκφώνησε- μετά από αίτημα της οικογένειας- σύμφωνα με το voria.gr, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

«Τα είπε όλα με τα τραγούδια, τη στήριξή του σε εκείνους που είχαν ανάγκη με τον απαράβατο όρο να μη μαθευτούν ποτέ. Τα είπε όλα με την αγάπη του για τη Χριστίνα και την Ειρήνη. Από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, ο Βασίλης έδωσε αγάπη και δίδαξε ήθος για περισσότερα από 40 χρόνια. Ήξερε να αγγίζει την ψυχή του Έλληνα. Στις καρδιές μας είναι ο τελευταίος μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής. Σε ευχαριστώ για την τιμή να είμαι δικός σου και την τιμή που μου έκανε η οικογένεια σου να βρίσκομαι εδώ, μπροστά σου. Μεταφέρω τα ειλικρινά συλλυπητήρια του πρωθυπουργού. Για όλα αυτά Βασίλη μου, δεν πας πουθενά πουθενά, εδώ θα μείνεις!» είπε στον επικήδειό του ο κ. Καλαφάτης.

«Ήταν άνθρωπος πιστός με συνειδητό τρόπο. Είχε καταστήσει την καρδιά του Βηθλεέμ, τόπο γέννησης του Χριστού. Διακρίθηκε για την αγάπη στους ανθρώπους και στην οικογένεια του και είχε φιλανθρωπικό έργο με αφανή τρόπο. Υπήρξε λαϊκός τραγουδιστής και υπέγραψε με τη φωνή του αυτά που ήθελε να εκφράσει όλος ο λαός», είπε ο Μητρόπολιτης κ. Φιλόθεος.

Τραγικές φιγούρες η επί 40 χρόνια αγαπημένη του σύζυγος και η κόρη του που δεν άφησαν η μία την άλλη από την αγκαλιά τους.

«Λίγοι θα άντεχαν αυτά που πέρασε» είπε ο θεράπων ιατρός του Βασίλη Καρρά

Από την πλευρά του, ο θεράπων ιατρός του Βασίλη Καρρά, Κώστας Μποτσόλης, είπε: «Τον γνώρισα από κοντά τον Αύγουστο του 2022 στο νοσοκομείο. Με ρώτησε τι γνωρίζω για την κατάσταση του και αν θα κερδίσουμε. Του είπα ”Θεού Θέλοντος, θα τα καταφέρουμε!”. Το πρόβλημα της υγείας του ήταν πολυδιάστατο. Αρχικά, υπήρχαν πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα και έγιναν δυο χειρουργεία και θεραπείες. Δεν λύγισε. Λίγοι θα άντεχαν αυτά που πέρασε. Βλέπαμε έναν άνθρωπο ρωμαλέο και ρεαλιστή. Ποτέ δεν αναζήτησε την εύκολη λύση της παραίτησης. Δυο φορές τον μετέφερα ο ίδιος στο θάλαμο της ΜΕΘ και πάντοτε έξω από το δωμάτιο ήταν η γυναίκα του. Όταν μιλούσε για εκείνην βούρκωσε. Με βάση όσα πέρασε του άξιζε να είναι υγιής. Αγωνίστηκε όπως είχε μάθει να κάνει από μικρός».

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, πήγε επίσης, στον ιερό ναό και δήλωσε πως είναι μια «δύσκολη μέρα για τη Θεσσαλονίκη. Καλό παράδεισο! Του οφείλουμε αγάπη και σεβασμό για τις πολλές στιγμές που μας χάρισε».

Συγκίνηση στην εξόδιο ακολουθία του Βασίλη Καρρά

Όταν έφτασε το φέρετρο, θαυμαστές και απλοί πολίτες, που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονικη απ’ όλη την Ελλάδα και βρίσκονταν εκεί από τις 8 το πρωί, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν: «Σήκω να μας τραγουδήσεις Βασίλη, είσαι παντού».

Η οικογένεια του λαϊκού τραγουδιστή έφτασε αγκαλιασμένη στον Ιερό Ναό, με τη σύζυγό του, την κόρη του και τον αδερφό του, τραγικές φιγούρες, να δίνουν δύναμη ο ένας στον άλλο.

Φανερά λυπημένος ο αδερφός του Βασίλη Καρρά δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση. «Δεν έχω κουράγιο να μιλήσω», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι τεράστια απώλεια για το ελληνικό τραγούδι. Ήταν ένας τεράστιος άνθρωπος με ψυχή μικρού παιδιού. Εγώ προσωπικά του οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ», είπε από την πλευρά της η Λένα Ζευγαρά.

«Ήταν ο καλύτερος άνθρωπος και η καλύτερη ψυχή, θα τον θυμάμαι για πάντα, του αφιερώνω το τραγούδι που είπαμε μαζί “θα σε νοιάζομαι”», δήλωσε η Άντζελα Δημητρίου.

Η Άντζελα Δημητρίου για τον Βασίλη Καρρά

«Αγαπούσε όλους τους νέους καλλιτέχνες, έδινε συμβουλές, θα τον θυμόμαστε για πάντα», είπε ο Πέτρος Ιακωβίδης.

Πέτρος Ιακωβίδης για Βασίλη Καρρά

«Δεν υπάρχουν λόγια. Όλες οι ηλικίες κλαίνε. Ο Βασίλης είναι ο άνθρωπος που έβαλε επί δεκαετίες τη νεολαία στο τραγούδι. Θα τον θυμόμαστε για πάντα», δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπeος.

Ο Αχιλλέας Μπeος για τον Βασίλη Καρρά

«Δύσκολη μέρα για τη Θεσσαλονίκη, για όλους μας, του οφείλουμε αγάπη και σεβασμό», δήλωσε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

Ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, για τον Βασίλη Καρρά

«Ευχομαι μέσα από την καρδιά μου όλοι οι άνθρωποι να ισορροπήσουν στη ζωή τους έτσι όπως ισορρόπησε ο εξαιρετικός συνάδελφος Βασίλης Καρράς», είπε, μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Δηλώσεις Γιάννη Ζουγανέλη για τον Βασίλη Καρρά

«Μας την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια ο Βασιλάκης. Μας έδινε την εντύπωση ότι είναι δυνατός και ότι θα το ξεπεράσει αλλά δυστυχώς έφυγε», είπε ο μαέστρος του Βασίλη Καρρά, Γιάννης Γκιούρας.

Δηλώσεις Γιάννη Γκιούρα, μαέστρου του Βασίλη Καρρα

«Πέθανε μαζί του και ένα κομμάτι της εφηβείας μου και της νιότης μου», ανέφερε θαυμαστής του σπουδαίου καλλιτέχνη.

«Ήρθαμε εδώ, γιατί έχουμε μεγαλώσει με τα τραγούδια του Βασίλη Καρρά», είπε άλλος θαυμαστής.

«Ήρθαμε να τιμήσουμε τον άρχοντα, καψουρεύτηκα, πόνεσα μαζί του», ανέφερε θαυμάστρια.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις των θαυμαστών:

Η ταφή θα γίνει στην γενέτειρα του Βασίλη Καρρά, το Κοκκινοχώρι Καβάλας αύριο Τετάρτη στις 12:00.

Οι Χριστουγεννιάτικες προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 14+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. DPAM
  8. Prince Oliver
  9. Funky Buddha
  10. Cosmos Sport
  11. Celestino
  12. Allazorevma.gr
  13. Revma deal
  14. Revma Prosfora
  15. Aegean airlines

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.