Χώρα «ψυγείο» από Σάκη Αρναούτογλου: «Όσοι σχεδιάζετε ταξίδι το ερχόμενο Παρασκευο-Σαββατοκύριακο…»

14 Δεκεμβρίου, 2023


«Ψυγείο» αναμένεται να γίνει η χώρα τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος εφιστά την προσοχή σε όσους σχεδιάζουν ταξίδι το ερχόμενο Παρασκευο-Σαββατοκύριακο. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη από τα Μερομήνια. Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός μετεωρολόγος με μια ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, έγραψε χαρακτηριστικά: «Φίλες και φίλοι καλημέρα!Όσοι…

... σχεδιάζετε ταξίδι το ερχόμενο Παρασκευο-Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα αλλά και στα υπόλοιπα Βαλκάνια έχετε υπόψη σας σας παρακαλώ να παρακολουθείτε τις ανανεωμένες προβλεπόμενες καιρικές εξελίξεις μέσα από τα δελτία καιρού τα επόμενα 24ωρα, καθώς ενισχύεται και με τα τελευταία...

«Ψυγείο» αναμένεται να γίνει η χώρα τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος εφιστά την προσοχή σε όσους σχεδιάζουν ταξίδι το ερχόμενο Παρασκευο-Σαββατοκύριακο. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη από τα Μερομήνια.

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός μετεωρολόγος με μια ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, έγραψε χαρακτηριστικά:

«Φίλες και φίλοι καλημέρα!

Όσοι σχεδιάζετε ταξίδι το ερχόμενο Παρασκευο-Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα αλλά και στα υπόλοιπα Βαλκάνια έχετε υπόψη σας σας παρακαλώ να παρακολουθείτε τις ανανεωμένες προβλεπόμενες καιρικές εξελίξεις μέσα από τα δελτία καιρού τα επόμενα 24ωρα, καθώς ενισχύεται και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο σοβαρής επιδείνωσης του καιρού με βροχές, καθώς και αξιόλογες κατά τόπους χιονοπτώσεις – χιονοστρώσεις στα περισσότερα ορεινά της ενδοχώρας αλλά και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο και πολύ πιθανόν και στα πεδινά του κεντρικού και βορείου Έβρου αλλά και με θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο!»

Ο καιρός σήμερα Πέμπτη 14/12

Σήμερα, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, τοπικές βροχές αναμένονται αρχικά στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Από το απόγευμα τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στην Πελοπόννησο και στην Ανατολική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -1 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 2 έως 17, στη Θεσσαλία από 2 έως 18, στην Ήπειρο από 10 έως 20, στη Δυτική Στερεά από 13 έως 19, στην υπόλοιπη Στερεά από 5 έως 22, στην Πελοπόννησο από 4 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 19, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 19, στις Κυκλάδες από 13 έως 20, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 19 και στην Κρήτη από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματά του 5 έως 7 μποφόρ. Από το πρωί έως το μεσημέρι οι νότιοι άνεμοι στο Βορειοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν με εντάσεις 6 έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως προς το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5 έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν ενώ πιθανότητα ασθενών, τοπικών βροχών υπάρχει από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.