Ρέντης: Ποιος πραγματικά ο 18χρονος που έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό. Σε σοκ ο πατέρας, τι είπε

12 Δεκεμβρίου, 2023


Ποιος πραγματικά ο 18χρονος που έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό στον Ρέντη;Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ένας 18χρονος ο οποίος ομολόγησε ότι ήταν αυτός που το βράδυ της Πέμπτης έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα η οποία τραυμάτισε βαρύτατα τον 31χρονο αστυνομικό έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.Ο 18χρονος ο οποίος ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες που μεταφέρθηκ…

...αν στο Αλλοδαπών φέρεται να έχει περιγράψει στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν πώς πήρε τη ναυτική φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο, πώς την πέταξε και πώς αυτή αφού χτύπησε στο έδαφος χτύπησε τον αστυνομικό τον οποίο είδε να γονατίζει.Ο νεαρός έχει υποστηρίξει ότι υπήρχε η...

Ποιος πραγματικά ο 18χρονος που έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό στον Ρέντη;

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ένας 18χρονος ο οποίος ομολόγησε ότι ήταν αυτός που το βράδυ της Πέμπτης έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα η οποία τραυμάτισε βαρύτατα τον 31χρονο αστυνομικό έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Ο 18χρονος ο οποίος ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες που μεταφέρθηκαν στο Αλλοδαπών φέρεται να έχει περιγράψει στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν πώς πήρε τη ναυτική φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο, πώς την πέταξε και πώς αυτή αφού χτύπησε στο έδαφος χτύπησε τον αστυνομικό τον οποίο είδε να γονατίζει.

Ο νεαρός έχει υποστηρίξει ότι υπήρχε η πληροφορία για επίθεση σε βάρος αστυνομικών το βράδυ της Πέμπτης και ότι τη ναυτική φωτοβολίδα του την έδωσε ένα άτομο με full face που ήταν και αυτό που του έδειξε πώς να την ενεργοποιήσει.

Ο 18χρονος φέρεται, επίσης, να έχει πει ότι όταν είδε τον αστυνομικό να γονατίζει, γύρισε την πλάτη του και άρχισε να τρέχει προς το κλειστό γήπεδο από το οποίο τελικά προσήχθη.

Ο συλληφθείς είναι οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού από το Ίλιον και ήταν στο γήπεδο μαζί με τον αδερφό του. Σύμφωνα με το συλληφθέντα, υπήρχε πληροφορία ότι θα κάνουν επίθεση προς αστυνομικούς που βρίσκονταν στο κλειστό γuμναστήριο του Ρέντη.

Κάποια στιγμή τους ενημέρωσαν να βγουν έξω. Βγήκαν έξω και προμηθεύτηκαν από άλλα άτομα τα αντικείμενα που πέταξαν προς τους αστυνομικούς. Στον ίδιο έδωσαν την ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξαν πως να την ενεργοποιήσει. Όταν την ενεργοποίησε, είδε την ναυτική φωτοβολίδα να χτυπάει στο έδαφος και μετά είδε τον αστυνομικό να γονατίζει.Στη συνέχεια ξαναμπήκε στο γήπεδο μαζί με άλλα άτομα.

Χθες το μεσημέρι, ύστερα από πληροφορία, προσήχθη ένας οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού ως ύποπτος. Όπως είπε, δεν είναι ο ίδιος ο δράστης, αλλά ένας 18χρονος. Συγκεκριμένα, είπε στους αστυνομικούς πως ο 18χρονος διέδιδε σε οπαδούς του Ολυμπιακού, ότι “έκανα την μαλακία με τη ναυτική φωτοβολίδα στο Ρέντη“.

Το τμήμα δίωξης εγκλημάτων κατά Ζωής έλαβε πληροφορία για τον δεκαοκτάχρονο, πήρε καταθέσεις και τον συνέλαβε χθες το βράδυ.

Τη σύλληψη έκαναν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους. Ο δεκαοκτάχρονος ήταν μεταξύ των προσαχθέντων και παραδέχτηκε ότι εκείνος έριξε την φωτοβολίδα, η οποία προσέκρουσε στο έδαφος και με ανοδική πορεία χτύπησε στον μηρό τον αστυνομικό.

«Κατέστρεψε τη ζωή του»

Ο πατέρας του σε κατάσταση σοκ απο την ομολογία του γιου του μίλησε στο protothema.gr για όσα γνωρίζει σχετικά με τη σύλληψη του 18χρονου.

«Τον έπιασαν χθες το βράδυ στο σπίτι της κοπέλας του. Ηταν σε αυτούς που είχαν πιάσει την Πέμπτη αλλά τον άφησαν την Παρασκευή το βράδυ. Εγώ το έμαθα από την κοπέλα του που με πήρε και μου είπε να πάω στην ΓΑΔΑ για να του φέρω φαγητό.

Ήρθαν και κάτι αστυνομικοί από εδώ, από το σπίτι, και μου είπαν ότι έχουν πιάσει και άλλα 15-20 άτομα. Τίποτα άλλο δεν ξέρω.

Τώρα είναι και ο μικρός μου ο γιος στην ΓΑΔΑ, 16 χρονών, ήταν και αυτός στο γήπεδο, και δίνει κατάθεση», λέει ο πατέρας του 18χρονου ενώ τονίζει πως αν ο γιος του έχει κάνει την πράξη για την οποία κατηγορείται θα πήγαινε να μιλήσει ο ίδιος από την πρώτη στιγμή.

«Το παιδί αυτό είναι 18 χρονών, μόνο πορτοκαλάδα έπινε.

Πήγαινε στη σχολή να γίνει υδραυλικός, δεν τον είχα να κάνει αυτό το πράγμα.

Αν μου το είχε πει ο γιος μου θα είχα πάει από μόνος μου να καταθέσω, να αλαφρύνω τη θέση του. Αν όντως το έχει κάνει αυτός πάει, κατέστρεψε τη ζωή του», είπε ο πατέρας του.

Οι προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 12+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. Answear
  8. Cosmos Sport
  9. Celestino
  10. Allazorevma.gr
  11. Revma deal
  12. Revma Prosfora
  13. Aegean airlines

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.