Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο λόγω 9 μποφόρ – Τα δρομολόγια που δεν θα πραγματοποιηθούν

28 Νοεμβρίου, 2023


Δεμένα θα μείνουν τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο λόγω 9 μποφόρ. Δείτε παρακάτω τα δρομολόγια που δεν θα πραγματοποιηθούν.Ισχυροί νότιοι άνεμοι πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνοντας σύμφωνα με την ΕΜΥ κατα τόπους τα 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα τα περισσότερα δρομολόγια των πλοίων να παραμένουν ανεκτέλεστα.Συγκεκριμένα, από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίω…

...ν για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται με πλοία κλειστού τύπου.Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Κλειστά είναι επίσης τα πορθμεία Πειραιάς-Σαλαμίνα, Ελευσίνα-Φανερωμένη,...

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο λόγω 9 μποφόρ. Δείτε παρακάτω τα δρομολόγια που δεν θα πραγματοποιηθούν.

Ισχυροί νότιοι άνεμοι πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνοντας σύμφωνα με την ΕΜΥ κατα τόπους τα 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα τα περισσότερα δρομολόγια των πλοίων να παραμένουν ανεκτέλεστα.

Συγκεκριμένα, από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται με πλοία κλειστού τύπου.

Δεμένα πλοία

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Κλειστά είναι επίσης τα πορθμεία Πειραιάς-Σαλαμίνα, Ελευσίνα-Φανερωμένη, Ραφήνα-Μαρμάρι, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνος, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά. Κλειστό είναι και το Ρίο-Αντίρριο.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν τις επόμενες ώρες, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων που έχουν προκληθεί εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

«Έρχεται βροχή με τα… “τουλούμια”» – Σήμα κινδύνου από τον Θοδωρή Κολυδά

Σήμα κινδύνου από τον Θοδωρή Κολυδά για την εξέλιξη του καιρού καθώς, μετά την κακοκαιρία Bettina που σάρωσε τη χώρα το Σαββατοκύριακο, μια νέα κακοκαιρία έρχεται από σήμερα το βράδυ. Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι θα είναι τα επικρατέστερα χαρακτηριστικά και θα χτυπήσουν κυρίως τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η κακοκαιρία Bettina έφερε χιόνια ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα, αλλά παρότι τα φαινόμενα υποχώρησαν, οι κάτοικοι σε αρκετές περιοχές της χώρας ξύπνησαν νωρίς το πρωί με παγωνιά και τσουχτερό κρύο. Στους -10 βαθμούς Κελσίου κατρακύλησε το θερμόμετρο στη Φλώρινα, -5 έδειξε στην Κοζάνη, -4 στην Έδεσσα, -3 στο Δοξάτο Δράμας και -2 στη Λάρισα. Παράλληλα, ψυχρό «σφυροκόπημα» προβλέπει ο Τάσος Αρνιακός, καθώς, εκτός από το ότι θα πέσουν χιόνια στα βόρεια, θα έχουμε βροχές και καταιγίδες.

Η νέα κακοκαιρία, όμως, που θα κάνει την εμφάνισή της από το βράδυ της Δευτέρας φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Για ένα διήμερο στο επίκεντρο θα βρεθούν τα δυτικά της χώρας. Σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο και Δυτική Κρήτη θα βρέχει με… τα «τουλούμια», ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα προς Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Σήμα κινδύνου από τον Θοδωρή Κολυδά για την εξέλιξη του καιρού

«Οι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο ενώ θα επηρεαστούν Τρίτη προς Τετάρτη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα καθώς επίσης και η περιοχή της Θράκης» επισημαίνει ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς στο ρεπορτάζ της Άννας Λίτινα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Μία μέρα μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Bettina καταγράφονται εικόνες κατάρρευσης στη Χαλκιδική. Οι ριπές των ανέμων που έφθασαν μέχρι τα 11 μποφόρ προκάλεσαν θαλασσοταραχή που κατάπιε τις παραλιακές υποδομές και ξήλωσε πεζόδρομους και πλακόστρωτα.

Εικόνες καταστροφής καταγράφονται και στο παραλιακό μέτωπο της Παροικιάς στην Πάρο. Ο δρόμος από τις πέτρες και τα βράχια που ξέβρασε η μανιασμένη θάλασσα θυμίζει εργοτάξιο. Ακόμα και οι είσοδοι των καταστημάτων έχουν φράξει από τις λάσπες. Στη Σίφνο τα μανιασμένα κύματα κατάπιαν το λιμάνι του νησιού.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.