Σουβλάκι: Η τιμή του αγγίζει πλέον τα 4 εupώ – Περιορίζουν τις παραγγελiες οι Ελληνες

28 Νοεμβρίου, 2023


Στο σουβλάκι, η τιμή του οποίου έχει ξεπεράσει και τα 4 ευρώ, οι καταναλωτές προς το παρόν δηλώνουν ότι δεν περiορίζουν την ποσότητα αλλά την συχνότητα με την οποία παραγγέλνουν.“Έχει ακριβύνει δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι όμως, τι να κάνουμε; Σίγουρα έχουμε κόψει τη συχνότητα παρά την ποσότητα. Γιατί το στομάχι παρέμεινε το ίδιο”.Το πιο αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων κοντεύει να αγγίξει…

... τα 4 ευρώ. Το τελευταίο διάστημα το τυλιχτό έχει ακριβύνει 50 λεπτά κατά μέσο όρο, με τους περισσότερους να περιορίζουν τις επισκέψεις στα ψητοπωλεία κι αυτά με την σειρά τους να βλέπουν τον τζίρο τους να μειώνεται. {"@context":"http://schema.org","@type":"VideoObject","name":"Ακρίβεια: Απλησίαστη η τιμή...

Στο σουβλάκι, η τιμή του οποίου έχει ξεπεράσει και τα 4 ευρώ, οι καταναλωτές προς το παρόν δηλώνουν ότι δεν περiορίζουν την ποσότητα αλλά την συχνότητα με την οποία παραγγέλνουν.

“Έχει ακριβύνει δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι όμως, τι να κάνουμε; Σίγουρα έχουμε κόψει τη συχνότητα παρά την ποσότητα. Γιατί το στομάχι παρέμεινε το ίδιο”.

Το πιο αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων κοντεύει να αγγίξει τα 4 ευρώ. Το τελευταίο διάστημα το τυλιχτό έχει ακριβύνει 50 λεπτά κατά μέσο όρο, με τους περισσότερους να περιορίζουν τις επισκέψεις στα ψητοπωλεία κι αυτά με την σειρά τους να βλέπουν τον τζίρο τους να μειώνεται.




“Σε λίγο το σουβλάκι θα φτάσει 5 ευρώ έτσι όπως πάνε. Γιατί θέλουν ν ανεβάσουν και τη ντομάτα και το κρεμμύδι, όλα. Και οι μισθοί παραμένουν οι πιο χαμηλοί της Ευρώπης”, λένε οι καταναλωτές.

Μια βόλτα στις γειτονιές καταγράφει την άνοδο στις τιμές του τυλιχτού.

Κατά μέσο όρο, στον Πειραιά στοιχίζει φέτος 3,70 από 3,20 που ήταν πέρυσι τον Νοέμβριο. Αιγάλεω 3,50 από 3,20, Καλλιθέα 3,60. Τα σκήπτρα της ακρίβειας σε Κηφισιά και Γλυφάδα στα 3,90 φέτος από 3,50 πέρυσι.

“Το είχαμε 3 ευρώ πριν 6μηνο και έχει ανέβει στα 40 λεπτά, 60 λεπτά, ανάλογα τι θα πάρει ο πελάτης. Με κοντοσούβλι 3,60 με καλαμάκι 3,40 ευρώ. Οι προμήθειες έχουν ανέβει οπότε αναγκαζόμαστε κι εμείς να τις ανεβάζουμε”, λένε αποό την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες των ψητοπωλείων.

Το σουβλάκι το αγαπημένο φαγητών των Ελλήνων έχει γίνει κάτι σαν είδος πολυτελείας. Το επόμενο διάστημα ενδέχεται να ξεπεράσει ακόμα και τα 4 ευρώ, με τους καταστηματάρχες να λένε ότι ο τζίρος τους έχει πέσει ακόμα και 30%.

“Οι προμηθευτές ανέβασαν τις τιμές και δεν ευθύνονται αυτοί. Μία οι πυρκαγιές, μία οι καταστροφές στα αγροτικά προϊόντα… ακρίβυναν οι οι πρώτες ύλες στα κρέατα ακρίβυναν κι εκεί γίνεται αγώνας να περιορίσουμε όσο μπορούμε το κέρδος μας για να μην χάσουμε τον πελάτη”, υπογράμμισε ιδιοκτήτης ψητοπωλείων.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.