Βόλος – Κραυγή αγωνίας πυρόπληκτων- «Δεν έχουμε πάρει δραχμή από τις αναστολές εργασίας»

27 Οκτωβρίου, 2023


Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες εργαζόμενοι στον Βόλο και στην ευρύτερη περιοχή, που είδαν τις επιχειρήσεις που εργάζονταν να γίνονται παρανάλωμα του πυρός στο τέλος Ιουλίου, με την μεγάλη φωτιά που έπληξε τον νομό.Οι εργαζόμενοι έζησαν τον τρόμο των πυρκαγιών από κοντά, έχασαν τις δουλειές τους και ο Γολγοθάς τους ακόμη συνεχίζεται. “Η επιχείρηση που εργαζόμουνα κάηκε στις 26 Ιουλίου στο Σέσκλο. Σ…

...τις 27 βγήκαμε σε αναστολή εργασίας και μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει ευρώ! Αύριο λήγει η αναστολή και δεν πήραμε τίποτα. Δεν πήραμε δραχμή. Μας εμπαίζουν εδώ και τρεις μήνες και όλο μας λένε θα πληρωθείτε. Πότε είναι αυτό το “θα”;”, είπε στο magnesianews.gr εργαζόμενη με την απόγνωση...

Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες εργαζόμενοι στον Βόλο και στην ευρύτερη περιοχή, που είδαν τις επιχειρήσεις που εργάζονταν να γίνονται παρανάλωμα του πυρός στο τέλος Ιουλίου, με την μεγάλη φωτιά που έπληξε τον νομό.Οι εργαζόμενοι έζησαν τον τρόμο των πυρκαγιών από κοντά, έχασαν τις δουλειές τους και ο Γολγοθάς τους ακόμη συνεχίζεται. “Η επιχείρηση που εργαζόμουνα κάηκε στις 26 Ιουλίου στο Σέσκλο. Στις 27 βγήκαμε σε αναστολή εργασίας και μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει ευρώ! Αύριο λήγει η αναστολή και δεν πήραμε τίποτα. Δεν πήραμε δραχμή. Μας εμπαίζουν εδώ και τρεις μήνες και όλο μας λένε θα πληρωθείτε. Πότε είναι αυτό το “θα”;”, είπε στο magnesianews.gr εργαζόμενη με την απόγνωση και την αβεβαιότητα για το μέλλον για διαγράφεται στη φωνή και στο πρόσωπό της.

 

  • Η ίδια επικοινώνησε με όλους τους υπευθύνους. Στην ΕΡΓΑΝΗ την ενημέρωσαν πως ακόμη δεν είχαν σταλεί τα ΑΦΜ τους, υπεύθυνοι Υφυπουργοί την διαβεβαίωσαν ότι θα καταβληθούν τα χρήματα της αναστολής, αν και στην Επιθεώρηση Εργασίας δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τους εν λόγω πυρόπληκτους εργαζόμενους.“Πότε θα πάρουμε επιτέλους αυτά τα 534 ευρώ; Θα βγούμε σε διαθεσιμότητα; Θα γυρίσουμε στις δουλειές μας; Θα βγούμε σε ταμείο ανεργίας; Δεν μας λένε ούτε μία ημερομηνία για το πότε θα λάβουμε τα χρήματα της αναστολής”, επεσήμανε η ίδια, υπογραμμίζοντας ότι στην ίδια θέση με εκείνη, βρίσκονται περίπου δέκα άτομα της ίδιας επιχείρησης που κάηκε αλλά και άλλοι εργαζόμενοι από άλλες επιχειρήσεις.Ο κόμπος γι’ αυτούς τους εργαζόμενους έφτασε στο χτένι που ζητούν από την πολιτεία όχι μόνο να παρέμβει για τα λάβουν τα χρήματα της αναστολής για να μπορέσουν να ζήσουν, αλλά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.