Αντίστροφη μέτρηση για αλλαγή ώρας! Γιατί τελικά «πάγωσε» η κατάργηση αυτού του μέτρου;

21 Οκτωβρίου, 2023


Σχεδόν μία εβδομάδα ακόμη για να γυρίσουν τα ρολόγια μία ώρα πίσω, κατά τη χειμερινή ώρα, που σημαίνει μία ώρα παραπάνω ύπνο. Παράλληλα, Ανατροπή με τον καιρό την 28η Οκτωβρίου! «Μετά του Αγίου Δημητρίου…» – Καμπανάκι από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη (Video)Η χειμερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα πίσω, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου και ρολόγια μας αντί για 04:00 …

...π.μ. θα δείχνουν 03:00 π.μ.. Αντίθετα, η θερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα μπροστά, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (την ώρα 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά, δηλαδή να δείχνουν 04:00).Το ζήτημα της εναλλαγής...

Σχεδόν μία εβδομάδα ακόμη για να γυρίσουν τα ρολόγια μία ώρα πίσω, κατά τη χειμερινή ώρα, που σημαίνει μία ώρα παραπάνω ύπνο. Παράλληλα, Ανατροπή με τον καιρό την 28η Οκτωβρίου! «Μετά του Αγίου Δημητρίου…» – Καμπανάκι από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη (Video)

Η χειμερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα πίσω, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου και ρολόγια μας αντί για 04:00 π.μ. θα δείχνουν 03:00 π.μ.. Αντίθετα, η θερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα μπροστά, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (την ώρα 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά, δηλαδή να δείχνουν 04:00).

Αλλαγή ώρας

Το ζήτημα της εναλλαγής μεταξύ χειμερινής και θερινής ώρας και αντίστροφα, έχει απασχολήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως τελικά να υπάρξει κάποια επίσημη απόφαση και δεν έχει αποκτήσει νομική ισχύ. Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο αποφάσισε την κατάργηση της αλλαγής ώρας σε θερινή και χειμερινή από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021.

«Κλείδωσε» ο καιρός την 28η Οκτωβρίου – Πρώτη επίσημη πρόγνωση για την παρέλαση!

Καιρός 28η Οκτωβρίου: Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, μετά το «επεισόδιο» αφρικανικής σκόνης που θα έχουμε το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα συνεχιστεί ήπιος με λίγες βροχές προς τα βόρεια.

Αν και η 28η Οκτωβρίου «πέφτει» φέτος Σάββατο, δεν παραιτούνται όλοι από τα…. σχέδια για μια μίνι απόδραση. Όπως όλα δείχνουν μέχρι και τις παραμονές της 28ης, ο καιρός θα κυλήσει με σχετικές καλές συνθήκες. Το σίγουρο είναι πως δεν θα υπαρξουν ιδιαίτερα καιρικά επεισόδια και έντονα φαινόμενα, αν και δεν θα λείψουν οι βροχές.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος έδωσε την Τετάρτη το πρώτο στίγμα για τον καιρό αυτών των ημερών, σημειώνοντας πως παραμονές και ανήμερα της παρέλασης ο καιρός θα είναι καλός. Σήμερα, όμως, το πήρε οριακά πίσω, τονίζοντας όμως πως μέχρι και την παραμονή δεν φαίνεται κάποια κακοκαιρία!

Σημειώνεται πως σύμφωνα και με τον Σάκη Αρναούτογλου το διήμερο 25-26 Οκτωβρίου αναμένονται βροχές – στις 25/10 κάποιες λίγες βροχές στα βορειοδυτικά και στις 26/10 λίγο περισσότερες βροχές στα δυτικά. Την ίδια ώρα όμως, ξεκαθάρισε το τοπίο η Χριστίνα Σούζη: «Τα έντονα φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι και…» (video)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.