Μεγάλη ανάσα: Επίδομα 400 ευρώ προς όλους – Πως θα το πάρετε;

4 Οκτωβρίου, 2023


Πως θα πάρετε το επίδομα των 400 ευρώ που δίνεται σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους; Σας έχουμε τις πληροφορίες…Το επίδομα παρέχεται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).Οι δικαιούχοι λαμβάνουν τα 400 ευρώ όταν ολοκληρώσουν πρόγραμμα κατάρτισης 80 ωρών.Δείτε ακόμα: Ανάσα ανακούφισης! Έρχεται έκτακτο επίδομα για χιλιάδες πολίτεςΑναλυτικά:Παρατείνεται έως τις 14 Οκτωβρίου 2023 η προθεσμία …

...λήξης του προγράμματος αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης εργαζομένων σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.Η δράση δίνει τη δυνατότητα σε 150.000 μισθωτούς εργαζόμενους...

Πως θα πάρετε το επίδομα των 400 ευρώ που δίνεται σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους; Σας έχουμε τις πληροφορίες…

Το επίδομα παρέχεται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Οι δικαιούχοι λαμβάνουν τα 400 ευρώ όταν ολοκληρώσουν πρόγραμμα κατάρτισης 80 ωρών.

Δείτε ακόμα: Ανάσα ανακούφισης! Έρχεται έκτακτο επίδομα για χιλιάδες πολίτες

Αναλυτικά:

Παρατείνεται έως τις 14 Οκτωβρίου 2023 η προθεσμία λήξης του προγράμματος αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης εργαζομένων σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η δράση δίνει τη δυνατότητα σε 150.000 μισθωτούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να αποκτήσουν ή να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητές τους και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU, ύψους 155 εκατομμυρίων ευρώ.

Μεγάλη ανάσα: Επίδομα 400 ευρώ προς όλους - Πως θα το πάρετε;

Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν ένα πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών και κατόπιν συμμετέχουν σε εξετάσεις ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης. Κάθε εργαζόμενος που ολοκληρώνει το πρόγραμμα της επιλογής του και συμμετέχει επιτυχώς στις εξετάσεις πιστοποίησης, λαμβάνει εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης, δηλαδή συνολικά 400 ευρώ μικτά.

Σε συνεργασία με τα Κέντρα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔιΒιΜ) των Πανεπιστημίων, αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) και διεθνείς κολοσσούς τεχνολογίας, η ΔΥΠΑ προσφέρει στους εργαζόμενους μία μεγάλη λίστα επιμέρους προγραμμάτων κατάρτισης από τα οποία μπορούν να επιλέξουν, ανάλογα με το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τους προφίλ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ

«Daniel»: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για αποζημιώσεις ηλεκτρικών εγκαταστάσεων σε πλημμυροπαθείς

Ανοίγει σήμερα Τετάρτη 4 Οκτωβρίου η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, από τους πλημμυροπαθείς της κακοκαιρίας «Daniel», για την κάλυψη εξόδων έκτακτου ελέγχου των εσωτερικών, ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος,

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 5753/Β/2.10.2023, υπεγράφη από τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κ. Χατζηδάκη, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλια και από τους υφυπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θ. Πετραλιά και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλ. Σδούκου.
Με την υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών καλύπτεται το απαιτούμενο χρηματικό ποσό, που αφορά στην έκδοση υπεύθυνης δήλωσης αδειούχου εγκαταστάτη, για τα κτίσματα που επλήγησαν από τις πλημμύρες και βρίσκονται σε περιοχές της επικράτειας, οι οποίες κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δικαιούχοι κάλυψης εξόδων της Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (Υ.Δ.Ε.) είναι όλοι όσοι ήταν νόμιμα συνδεδεμένοι στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας έως την 4η Σεπτεμβρίου 2023, των οποίων η παροχή διεκόπη μεταξύ 4.9.2023-11.9.2023 και παραμένει σε διακοπή μέχρι την υποβολή της αίτησης ή έχει συνδεθεί στο μεσοδιάστημα, δηλαδή από την 4η.9.2023 μέχρι και το χρόνο υποβολής της σχετικής αίτησης, κατόπιν σχετικής έκδοσης νέας Υ.Δ.Ε.

daniel

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή των εξόδων έκδοσης Υ.Δ.Ε. είναι: το κτίσμα, στο οποίο διενεργείται ο έκτακτος έλεγχος, να βρίσκεται σε περιοχές της επικράτειας που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, σύμφωνα με το άρθρο 25 του ν. 4662/2020 (Α’ 27), έχοντας πληγεί από τη θεομηνία με την ονομασία «Daniel».

Διαβάστε επίσης: Καρδίτσα: Κραυγή αγωνίας από πλημμυροπαθή – «Έχω 5 παιδιά, δουλεύω 4ωρο, η γυναίκα μου άνεργη – Δεν έχουμε που να μείνουμε»

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.deddie.gr από την Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου προκειμένου να υποβάλουν την αίτηση τους, συνοδευόμενη από τα δικαιολογητικά που περιγράφονται στο ΦΕΚ 5753/Β/2.10.2023. Εναλλακτικά, η υποβολή του αιτήματος και των δικαιολογητικών μπορεί να πραγματοποιηθεί στις κατά τόπους μονάδες του ΔΕΔΔΗΕ (με φυσική παρουσία).

Η ΚΥΑ προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: ypen.gov.gr/category/anakoinoseis-typou

Εντός των επόμενων ημερών θα ληφθεί αντίστοιχη πρωτοβουλία για τους πληγέντες από την κακοκαιρία «Elias».

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.