Ο γρίφος με τα 5 ευρώ στο βιβλίο: Πώς κατάλαβε το ψέμα;

19 Απριλίου, 2024


Λέει ο Τόμας στην αδερφή του, Μαρία, που του παραπονιέται ότι της πήρε τα 5 ευρώ που είχε αφήσει στο τραπέζι:«Αυτό το χαρτονόμισμα των 5 ευρώ δεν είναι αυτό που άφησες πριν στο τραπέζι. Το βρήκα ανάμεσα στις σελίδες 15 και 16 του Χάρυ Πότερ.» Η Μαρία του απαντάει όμως «Λες ψέματα και μπορώ να το αποδείξω».Γρίφος: Πράγματι είχε δίκιο αλλά πώς το ήξερε ότι λέει ψέματα;Η απάντηση παρακάτω…………
Δ…

...εν γίνεται να βρήκε το χαρτονόμισμα των 5 ευρώ στις σελίδες αυτές καθώς όπως όλα τα βιβλία, έτσι και ο Χάρυ Πότερ έχει τους μονούς αριθμούς στη δεξιά σελίδα. Έτσι, οι σελίδες 15 και 16 είναι μια μόνο σελίδα μπρος πίσω και όχι δίπλα – δίπλα και δεν θα μπορούσε να έχει βρεθεί κάτι...

Λέει ο Τόμας στην αδερφή του, Μαρία, που του παραπονιέται ότι της πήρε τα 5 ευρώ που είχε αφήσει στο τραπέζι:

«Αυτό το χαρτονόμισμα των 5 ευρώ δεν είναι αυτό που άφησες πριν στο τραπέζι.

Το βρήκα ανάμεσα στις σελίδες 15 και 16 του Χάρυ Πότερ.»

Η Μαρία του απαντάει όμως «Λες ψέματα και μπορώ να το αποδείξω».

Γρίφος: Πράγματι είχε δίκιο αλλά πώς το ήξερε ότι λέει ψέματα;

Η απάντηση παρακάτω…

.

.

.

.

.

.

.

.

.
Δεν γίνεται να βρήκε το χαρτονόμισμα των 5 ευρώ στις σελίδες αυτές καθώς όπως όλα τα βιβλία, έτσι και ο Χάρυ Πότερ έχει τους μονούς αριθμούς στη δεξιά σελίδα.

Έτσι, οι σελίδες 15 και 16 είναι μια μόνο σελίδα μπρος πίσω και όχι δίπλα – δίπλα και δεν θα μπορούσε να έχει βρεθεί κάτι ανάμεσα σε αυτές.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.