Καιρός 27,28,29,30/1: Πού θα χιονίσει μέσα στην Αθήνα. Απίστευτο, οι μετεωρολόγοι συμφώνησαν

28 Ιανουαρίου, 2024


Πού προβλέπεται να χιονίσει στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα το τριήμερο 27, 28, 29/1;Συμφώνούν οι Έλληνες μετεωρολόγοι για τον χιονιά που ξεκινά την Κυριακή και θα διαρκέσει έως την επόμενη Τρίτη, βάζοντας στη «δίνη» και την Αττική.Το κύμα κακοκαιρίας θα φέρει κρύο σε όλη την Ελλάδα, με τον υδράργυρο να σημειώνει πτώση 11 με 12 βαθμούς Κελσίου, με τις πιο κρύες ημέρες να είναι η Δευτέρα και η Tρ…

...ίτη. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, κ. Θοδωρή Κολυδά θα έχουμε χιονοπτώσεις στα ανατολικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές στα ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, καθώς και στη Κρήτη, τονίζοντας πως ακόμα δεν μπορούμε να προβλέψουμε τα ακριβή υψόμετρα.Ο μετεωρολόγος...

Πού προβλέπεται να χιονίσει στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα το τριήμερο 27, 28, 29/1;

Συμφώνούν οι Έλληνες μετεωρολόγοι για τον χιονιά που ξεκινά την Κυριακή και θα διαρκέσει έως την επόμενη Τρίτη, βάζοντας στη «δίνη» και την Αττική.

Το κύμα κακοκαιρίας θα φέρει κρύο σε όλη την Ελλάδα, με τον υδράργυρο να σημειώνει πτώση 11 με 12 βαθμούς Κελσίου, με τις πιο κρύες ημέρες να είναι η Δευτέρα και η Tρίτη.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, κ. Θοδωρή Κολυδά θα έχουμε χιονοπτώσεις στα ανατολικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές στα ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, καθώς και στη Κρήτη, τονίζοντας πως ακόμα δεν μπορούμε να προβλέψουμε τα ακριβή υψόμετρα.

Ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας πάντως τονίζει ότι από την Κυριακή και έπειτα θα έχουμε ισχυρούς βοριάδες και πολύ κρύο, κάνοντας λόγια για έναν «παν-τουρκικό» χιονιά. Αναφορικά με τις χιονοπτώσεις και αν αυτές θα επηρεάσουν την Αττική ανέφερε:

«Παν-Τουρκικός χιονιάς θα επηρεάσει και τα ανατολικά της χώρας μας το τριήμερο Κυριακή-Τρίτη (28/1-30/2), με κύρια χαρακτηριστικά τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας 10-12 βαθμούς, τους θυελλώδεις βοριάδες 9 μποφόρ (στο Αιγαίο) και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και ενδεχομένως σε χαμηλότερα υψόμετρα σε Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία-Λάρισα), Εύβοια, Σποράδες, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αττική, βορειοανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη»

Πάντως υπογράμμισε πως ακόμα δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για υψόμετρα.

Στη χθεσινή του πάντως πρόγνωση ο Σάκης Αρναούτογλου, έκανε λόγο για αλλαγή του καιρού από την Κυριακή αλλά όχι σε ολόκληρη την Ελλάδα.

«Στο Αιγαίο θα έχουμε βροχές (από το Θρακικό μέχρι και τα βόρεια της Κρήτης) και σε Εύβοια, Αττική (βόρεια) και ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε τοπικές μπόρες χιονιού», ανέφερε.

Τη Δευτέρα, η κακοκαιρία θα ενισχυθεί και οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν και χαμηλότερα και έτσι αναμένονται χιόνια στα βόρεια της Αττικής σε υψόμετρο από 250 μέτρα και άνω, όπως και σε Εύβοια και τη Στερεά. Χιόνια θα έχουμε και στην Κρήτη. Ενώ για την Τρίτη τόνισε πως θα έχουμε πολύ κρύο επίσης με χιόνια από την Φθιώτιδα έως και την Αττική και σε υψόμετρα 250 μέτρων και άνω.

Σε ανάρτησή του πάντως στο Facebook έδωσε τις περιοχές της Αττικής στις οποιες θα δούμε «μπόρες χιονιού».

Σύμφωνα με την ανάρτησή του Δευτέρα και Τρίτη υπάρχει πιθανότητα για αξιόλογες μπόρες χιονιού στην Αττική σε:

Διόνυσο,
τη Νέα Πεντέλη
το Βαρνάβα,
τα Βίλια,
το Κρυονέρι,
την Άνοιξη,
τις Αφίδνες,
τη Δροσιά,
το Καπανδρίτι,
τη Σταμάτα,
τους Θρακομακεδόνες,
την Ανθούσα,
το Πολυδένδρι,
την Εκάλη,
τη Φυλή,
τη Νέα Ερυθραία,
την Οινόη,
αλλά και την Κηφισιά,
τα Μελίσσια,
την Πέυκη,
τα Βριλίσσια,
το Γραμματικό,
την Αγία Παρασκευή,
τη Λυκόβρυση
και το Μαρούσι.

Μαρουσάκης: Αλλάζει το σκηνικό με «χειμωνιάτικη φωτοβολίδα»

Για «χειμωνιάτικη φωτοβολίδα» που θα επηρεάσει τη χώρα, κυρίως τις ανατολικές ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, από το Σάββατο και μέχρι την Τετάρτη έκανε λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ μετά το νέο πέρασμα του χειμώνα με χιονόνερο στις πιο παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές που βρίσκονται ανατολικά της Πίνδου, θα ακολουθήσουν ημέρες με υψηλότερες θερμοκρασίες.

Όπως είπε, «μετά τη χειμωνιάτικη φωτοβολίδα μέχρι την Τετάρτη θα οδηγηθούμε σε αλκυονίδες ημέρες τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.