Κοινωνικό Μέρισμα: Αυτό είναι το χρήσιμο τηλέφωνο για να επικοινωνήσουν οι δικαιούχοι!


Αυτό είναι το χρήσιμο τηλέφωνο για να επικοινωνήσουν οι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα!Ειδικός τηλεφωνικός αριθμός 2131621000 λειτουργεί από το πρωί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πρ…


Αυτό είναι το χρήσιμο τηλέφωνο για να επικοινωνήσουν οι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα!

Ειδικός τηλεφωνικός αριθμός 2131621000 λειτουργεί από το πρωί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για το αν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος. Ήδη έχουν εξυπηρετηθεί 150 πολίτες. Κοινωνικό μέρισμα: Άνοιξε η πλατφόρμα παραπόνων!

Επίσης, ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις ενστάσεις στην οποία όσοι εκτιμούν ή πιστεύουν πως ενώ δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα και η αίτησή τους απορρίφθηκε θα μπορούν να κάνουν αίτημα το οποίο θα εξεταστεί άμεσα και θα δοθεί η απάντηση στον καθένα ξεχωριστά. Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις γίνονται στη σελίδα koinonikomerisma.gr

undefined

Σύμφωνα με τα στοιχεία:

Έως την 18/12/2019 και ώρα 18:00 επισκέφθηκαν την πλατφόρμα της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. για να ενημερωθούν εάν σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ είναι δικαιούχοι κοινωνικού μερίσματος 1.302.019. Από αυτούς είναι δικαιούχοι 180.382, δεν είναι δικαιούχοι 1.121.338, ακύρωσαν το αίτημα 299.

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Είδηση σοκ λίγες ώρες μετά τις αιτήσεις! Τι γίνεται με τα 700 ευρώ;

Κοινωνικό Μέρισμα: Αναστάτωση προκλήθηκε με το κοινωνικό μέρισμα καθώς γονείς παιδιών ΑΜΕΑ είδαν τις αιτήσεις τους να απορρίπτονται.

Η μοναδική περίπτωση που μπορεί να δημιουργηθεί μπέρδεμα και πώς μπορείτε να το λύσετε. Ανοιχτή… επιτέλους η πλατφόρμα. Όλα όσα πρέπει να κάνετε για να πάρετε τα 700 ευρώ.

Μερική αναστάτωση έχει προκληθεί σε γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ, οι οποίοι ενώ κατά την δική τους άποψη πληρούν τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα, εντούτοις το σύστημα τους απορρίπτει.

Το newsit.gr επικοινώνησε με τους αρμόδιους στο υπουργείο Οικονομικών, οι οποίοι και διαβεβαίωσαν σε όλους τους τόνους ότι εφόσον κάποιος πληρεί τα κριτήρια θα λάβει το κοινωνικό μέρισμα και δεν πρόκειται να απορριφθεί.

Η “μικρή παρεξήγηση” για το κοινωνικό μέρισμα
Σημείωναν με έμφαση ότι έχει δημιουργηθεί μόνο μία μικρή παρεξήγηση την οποία και ανέφεραν. Ποια είναι αυτή; Εφόσον κάποιο παιδί ΑΜΕΑ, είχε κωδικούς taxis για τον οποιονδήποτε λόγο, το αίτημα θα πρέπει να υποβάλλεται με τους κωδικούς taxis του γονέα και όχι του παιδιού.

Κατά τα άλλα σημειώνουν οι αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ότι ισχύουν αυτοί οι κανόνες που έχουν περιληφθεί στην σχετική ρύθμιση. Ότι δηλαδή:

Ο γονέας υποβάλλει φορολογική δήλωση συνεχώς για τα επτά τελευταία χρόνια και

Οι καταθέσεις δεν υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ.

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Είδηση σοκ λίγες ώρες μετά τις αιτήσεις! Τι γίνεται με τα 700 ευρώ;

Ανοιχτή η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα

Εν τω μεταξύ άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος στους δικαιούχους. Το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί φέτος σε 253.000 νοικοκυριά, ενώ οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται από σήμερα έως και τις 26 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, για την υποβολή της αίτησης οι δικαιούχοι θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr και με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXISnet, να ανοίξουν την ειδική εφαρμογή υποβάλλοντας ταυτόχρονα αίτηση, η οποία αυτόματα ελέγχεται και γίνεται αποδεκτή ή μη.

Αναλυτικότερα, δικαιούχοι είσπραξης των 700 ευρώ από το κοινωνικό μέρισμα είναι οι ακόλουθες ομάδες πολιτών:
– Οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.

– Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή θα περιληφθούν και οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.

– Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης είναι βραχυχρόνια άνεργοι και έχουν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Και σ’ αυτή την κατηγορία θα περιληφθούν οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.

– Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑΜΕΑ).

Πρόσθετες προϋποθέσεις για να δοθεί το κοινωνικό μέρισμα θα είναι οι εξής:
– Τουλάχιστον ο ένας από τους δύο συζύγους ή το ένα από τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης θα πρέπει να έχει διαμείνει, νόμιμα και μόνιμα, στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 7 έτη. Το γεγονός αυτό θα επαληθεύεται με βάση τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβλήθηκαν κατά την τελευταία επταετία.

– Και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης θα πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.

– Το συνολικό ποσό από τόκους καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, όπως έχουν δηλωθεί στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του έτους 2019, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό που προκύπτει από καταθέσεις υψηλότερες των 20.000 ευρώ.

– Για την καταβολή του μερίσματος θα λαμβάνονται υπόψη, σε όσες περιπτώσεις προβλέπονται εισοδηματικά κριτήρια, τα στοιχεία των εισοδημάτων των νοικοκυριών όπως αυτά αποτυπώνονται στις αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που αφορούν το έτος 2018 και έχουν υποβληθεί έως τις 30 Νοεμβρίου 2019.

– Δικαιούχος του μερίσματος θεωρείται το ενήλικο άτομο που έχει υποβάλει αίτηση για λογαριασμό νοικοκυριού (οικογένειας) που έχει κριθεί ότι πληροί τα κριτήρια είσπραξης της συγκεκριμένης εισοδηματικής ενίσχυσης. Το ενήλικο αυτό άτομο είναι, σε περίπτωση έγγαμης συμβίωσης ένας εκ των δύο συζύγων ή σε περίπτωση συμφώνου συμβίωσης ένα εκ των δύο μερών.

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Είδηση σοκ λίγες ώρες μετά τις αιτήσεις! Τι γίνεται με τα 700 ευρώ;

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...