Άφωνοι οι γιατροί με τις πέτρες που βρήκαν στον νεφρό 20χρονης: «Δεν έπινε καθόλου νερό, μόνο χυμούς και τσάι» (photos)

18 Δεκεμβρίου, 2023


Μπροστά σε ένα μάλλον ασυνήθιστη περίπτωση βρέθηκαν οι γιατροί όταν κλήθηκαν αν εξετάσουν μία γυναίκα, η οποία παραπονιόνταν για έντονο πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης της.Μια 20χρονη γυναίκα από την Ταϊβάν υποβλήθηκε πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση όχι λιγότερων από 300 μικρών λίθων από το δεξί της νεφρό.Η 20χρονη εισήχθη σε νοσοκομείο της πόλης Taina, αφού παραπονέθηκε για έντον…

...ο πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης της. Είχε επίσης πυρετό και μια εξέταση αίματος έδειξε ασυνήθιστα υψηλό αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων. Οι γιατροί διέταξαν αξονική τομογραφία η οποία έδειξε ότι το δεξί νεφρό της Yu γεμάτο πέτρες. Αν και πρώτη ενέργειά τους ήταν να χορηγηθούν στη...

Μπροστά σε ένα μάλλον ασυνήθιστη περίπτωση βρέθηκαν οι γιατροί όταν κλήθηκαν αν εξετάσουν μία γυναίκα, η οποία παραπονιόνταν για έντονο πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης της.

Μια 20χρονη γυναίκα από την Ταϊβάν υποβλήθηκε πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση όχι λιγότερων από 300 μικρών λίθων από το δεξί της νεφρό.

Η 20χρονη εισήχθη σε νοσοκομείο της πόλης Taina, αφού παραπονέθηκε για έντονο πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης της. Είχε επίσης πυρετό και μια εξέταση αίματος έδειξε ασυνήθιστα υψηλό αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων. Οι γιατροί διέταξαν αξονική τομογραφία η οποία έδειξε ότι το δεξί νεφρό της Yu γεμάτο πέτρες. Αν και πρώτη ενέργειά τους ήταν να χορηγηθούν στη νεαρή γυναίκα αντιβιοτικά, στη συνέχεια προχώρησαν στην αφαίρεση των εκατοντάδων λίθων.

Στο τέλος, οι γιατροί κατέληξαν να αφαιρέσουν πάνω από 300 πέτρες, μεγέθους μεταξύ 5 και 2 εκατοστών. Η ασθενής τους ενημέρωσε ότι δεν έπινε σχεδόν καθόλου νερό και προτιμούσε τα ζαχαρούχα τσάγια και χυμούς για ενυδάτωση. Αυτό της προκάλεσε χρόνια αφυδάτωση.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Chi Mei στο Tainan προέτρεψαν το κοινό να πίνει άφθονο νερό για να διασφαλιστεί ότι ο οργανισμός μπορεί να επεξεργαστεί την πρόσληψη σακχάρων, αλατιού και ασβεστίου, χρησιμοποιώντας την συγκεκριμένη περίπτωση ως παράδειγμα για το τι μπορεί να συμβεί σε ακραίες περιπτώσεις αφυδάτωσης.

31χρονη 10 μέρες μετά την έκτρωση πήγε για εξετάσεις – Mόλις ο γιατρός είδε τον υπέρηχο τα έχασε με αυτό που είχε μέσα

εγκυοσ-γυναικα
Υπερηχογράφημα εγκύου

Η Μισέλ και ο Ρος Χούι από την Ιρλανδία είναι πανευτυχείς ως γονείς δύο αξιολάτρευτων παιδιών και γενικότερα είναι ενθουσιασμένοι που μεγαλώνουν με στοργή την οικογένειά τους. Μετά από λίγο καιρό η Μισέλ είναι και πάλι έγκυος. Για 6 εβδομάδες και 2 ημέρες, κουβαλούσε ήδη το μωρό της, όταν ξαφνικά ένιωσε οξύ πόνο στην κοιλιακή χώρα, ενώ ήταν στο δρόμο για τη δουλειά της.

Λίγο αργότερα βρήκε κηλίδες αίματος στο παντελόνι της. Η 31χρονη μητέρα σπεύδει στο νοσοκομείο με τον σύζυγό της, όπου επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι τους: ένας προσεκτικός έλεγχος δείχνει ότι έχει χάσει το μωρό. Η Μισέλ και ο Ρος είναι συγκλονισμένοι. Βρίσκουν παρηγοριά στα δύο τους παιδιά.

Οι γιατροί δίνουν στη Μισέλ δύο χάπια που χρησιμοποιούνται συνήθως για την έκτρωση που υποτίθεται ότι έπρεπε να «καθαρίσουν» τη μήτρα της, και να βοηθήσουν στην πρόληψη τυχόν μόλυνσης. Επίσης, σοκάρει η ιστορία μίας 36χρονης εγκύου όπου γέννησε υγιή τρίδυμα αλλά μετά από 10 λεπτά ο γιατρός είδε ένα μεγάλο λάθος.

Η μητέρα εμπιστεύεται τους γιατρούς και καταπίνει τα χάπια. Μετά από μια νύχτα στο νοσοκομείο, παίρνει εξιτήριο. Στο σπίτι, συναντιέται με φίλους και πνίγει τον πόνο της σε ένα μπουκάλι κρασί. Η Μισέλ πρέπει να κάνει άλλο ένα τεστ εγκυμοσύνης, για να ελέγξει αν υπάρχουν τυχόν υπολειπόμενα σημάδια της εγκυμοσύνης.

Τα αποτελέσματα του τεστ βγαίνουν θετικά: 10 ημέρες αργότερα, είναι πάλι στο νοσοκομείο και πάλι να υποβληθεί σε εξέταση μήτρας. Αυτό που συνέβη στη συνέχεια, είναι απίστευτο!

Οι γιατροί στο νοσοκομείο ελέγχουν με υπέρηχο την κοιλιά της Μισέλ για μια τελευταία φορά πριν προχωρήσουν σε ξύσμα της μήτρας και βρίσκουν το αλάνθαστο κτύπο της καρδιάς ενός εμβρύου! Η Μισέλ είναι έγκυος, παρά την αποβολή και την άμβλωση. Αποδεικνύεται ότι ήταν αρχικά έγκυος με δίδυμα, αλλά μόνο ο ένας απεβλήθη. Πώς το δεύτερο μωρό κατάφερε να επιβιώσει, ακόμα και οι γιατροί δεν μπορούν να εξηγήσουν!

Ο γιατρός βγήκε και επέστρεψε πάλι με ένα μεγαλύτερο σε ηλικία συνάδελφο, ο οποίος επανέλαβε τη διαδικασία και, στη συνέχεια, είπε, “Δεν θα μας πιστέψετε, αλλά έχουμε έναν κτύπο καρδιάς.” Αυτό ήταν το καλύτερο συναίσθημα που είχα ποτέ , λέει η Μισέλ. Στο τέλος, το μωρό Μέγκαν γεννήθηκε υγιέστατο και άφησε άναυδους τους γιατρούς και τους γονείς.

Δεν είναι σαφές, αν υπήρξε ποτέ μια παρόμοια περίπτωση, όπως της Μέγκαν. Σήμερα το μωρό είναι 18 μηνών και είναι απολύτως υγιής. Ακόμη και τα αδέλφια της 4 και 2 χρονών είναι ευτυχισμένα που την έχουν στη ζωή τους. Είναι επίσης άγνωστο το πώς το έμβρυο αγνοήθηκε κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εξετάσεων.

Οι γιατροί λένε ότι η Μέγκαν ήταν κρυμμένη από τον υπερήχο από το αίμα και άλλα υγρά της αποβολής. Είναι πραγματικά θαύμα που ζει η Μέγκαν μετά από τόσες κακουχίες που πέρασε όσο ήταν στη κοιλιά της μαμάς της.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.