Από Βλαχοπούλου μέχρι Νοταρά: Ποτέ δεν τους είδαμε νέους: 20 παλιοί Έλληνες ηθοποιοί που ποτέ δεν είχαμε δει πώς ήταν στα νιάτα τους

15 Δεκεμβρίου, 2024


20 Έλληνες ηθοποιοί που δεν ξέραμε πώς ήταν στα νιάτα τουςΠαρακάτω θα δείτε ηθοποιούς που αγαπήσαμε μέσα από τον κινηματογράφο ή την τηλεόραση της Ελλάδας και έχουν χαραχθεί στη μνήμη μας κυρίως στις ώριμες ηλικίες τους.Αρκετά από τα πρόσωπα που λατρέψαμε έκαναν καριέρα, σε αρκετές περιπτώσεις μετά τα 40 τους χρόνια.Ορέστης Μακρής – Φημισμένος για τους ρόλους του ως γκρινιάρης παππούς, αλλά ως νεα…

20 Έλληνες ηθοποιοί που δεν ξέραμε πώς ήταν στα νιάτα τους

Παρακάτω θα δείτε ηθοποιούς που αγαπήσαμε μέσα από τον κινηματογράφο ή την τηλεόραση της Ελλάδας και έχουν χαραχθεί στη μνήμη μας κυρίως στις ώριμες ηλικίες τους.

Γεωργία Βασιλειάδου

Αρκετά από τα πρόσωπα που λατρέψαμε έκαναν καριέρα, σε αρκετές περιπτώσεις μετά τα 40 τους χρόνια.

Η λίστα με τα πρόσωπα που αγαπήσαμε και δεν ξέραμε πώς ήταν στα νιάτα τους

Ορέστης Μακρής – Φημισμένος για τους ρόλους του ως γκρινιάρης παππούς, αλλά ως νεαρός ήταν πολύ κομψός και καλοντυμένος.

Γεωργία Βασιλειάδου – Η αγαπημένη «θεία» του ελληνικού σινεμά είχε μια γλυκιά παρουσία και νεανική όψη στα πρώτα της χρόνια.

Βασίλης Αυλωνίτης – Αν και τον γνωρίζουμε ως τον κωμικό «θείο», η νεανική του εικόνα αποπνέει σοβαρότητα.

Μίμης Φωτόπουλος – Στη νεανική του ηλικία είχε μια ιδιαίτερη αύρα, που δεν βλέπουμε συχνά στους ρόλους του.

Λάμπρος Κωνσταντάρας – Ένας γόης στα νιάτα του, κάτι που δύσκολα φανταζόμαστε από τις ταινίες της ωριμότητάς του.

Ντίνος Ηλιόπουλος – Εντυπωσιακά κομψός και με ένα μοναδικό βλέμμα στη νεαρή του ηλικία.

Διονύσης Παπαγιαννόπουλος – Ένας σοβαρός και δυναμικός νέος, που δεν θυμίζει τον ηλικιωμένο «πατερούλη» του σινεμά.

Σπύρος Καλογήρου – Γνωστός για τους «σκληρούς» ρόλους του, είχε μια σχεδόν ρομαντική εμφάνιση στα νιάτα του.

Μάνος Κατράκης – Ένας αριστοκρατικός νέος με δυναμικό παρουσιαστικό.

Μαρίκα Κοτοπούλη – Με έντονα χαρακτηριστικά και επιβλητική παρουσία από μικρή ηλικία.

Σαπφώ Νοταρά – Αν και γνωστή για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα της, στα νιάτα της είχε μια απροσδόκητη γλυκύτητα.

Γιάννης Γκιωνάκης – Με ένα χαμόγελο που φανέρωνε τη φυσική του ευγένεια, ακόμα και ως νέος.

Δέσπω Διαμαντίδου – Μια διακριτική και κομψή παρουσία.

Ρένα Βλαχοπούλου – Εκρηκτική και γοητευτική, ακόμη και στα πρώτα της χρόνια.

Κατίνα Παξινού – Η επιβλητική της φυσιογνωμία ήταν παρούσα από τη νεότητά της.

Θανάσης Βέγγος – Ο αγαπημένος «καλός άνθρωπος» είχε μια απλή και αυθεντική ομορφιά στα νιάτα του.

Η Γεωργία Βασιλειάδου (1 Ιανουαρίου 1897 – 12 Φεβρουαρίου 1980) γεννήθηκε στην Αθήνα. Το πραγματικό της όνομα ήταν Γεωργία Αθανασίου.

Η Ρένα Βλαχοπούλου γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου του 1923 στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με το βιβλίο του Κώστα Παπασπήλιου ” Πινακοθήκη γέλιου “, αναφέρεται πως η Βλαχοπούλου εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Μακέδου στην Αθήνα, στα 18 της χρόνια.

Η Ταϋγέτη Μπασούρη είναι γνωστή από τους κωμικούς της ρόλους σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Τις περισσότερες φορές οι ρόλοι που ενσάρκωνε περιστρέφονταν γύρω από το ιδιαίτερο παρουσιαστικό της.

Η Σαπφώ Νοταρά με τη χαρακτηριστική ατάκα «μπουρλότο» ήταν Ελληνίδα ηθοποιός, του κινηματογράφου και του θεάτρου. Το πραγματικό της επώνυμο ήταν Χανδάνου. Σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου και στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Η Ελένη Ζαφειρίου γεννήθηκε στην Λάρισα το 1916. Πέθανε στις 2 Σεπτεμβρίου 2004, σε ηλικία 88 ετών, μετά από μάχη με αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια. Υπήρξε απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Η Τζόλυ Γαρμπή γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ από Κεφαλονίτες γονείς, το 1913 και πέθανε τον Δεκέμβριο του 2002. Ήταν για 60 χρόνια σύζυγος του επίσης ηθοποιού Θόδωρου Μορίδη.

Η Νίτσα Τσαγανέα ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου και αγωνίστρια της Εθνική αντίστασης. Δεύτερος σύζυγός της ήταν ο επίσης ηθοποιός Χρήστος Τσαγανέας.

Η Σμάρω Στεφανίδου γεννήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 1913 στην Αθήνα και πέθανε στις 7 Νοεμβρίου του 2010. Ήταν Μικρασιάτισσα από τους γονείς και τους παππούδες της. Τελείωσε την Εμπορική Σχολή στην Αθήνα, έμαθε ξένες γλώσσες και πιάνο. Από πολύ μικρή έπαιζε θέατρο και έκανε παραστάσεις στα παιδιά.

Ο Ορέστης Μακρής (30 Σεπτεμβρίου 1898 – 29 Ιανουαρίου 1975) εκτός από Έλληνας ηθοποιός ήταν και τενόρος της οπερέτας. Γεννήθηκε στη Χαλκίδα και πέθανε στην Αθήνα. Είχε τελειώσει το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και εμφανίσθηκε στη σκηνή πρώτα ως τενόρος στο θίασο Ροζαλίας Νίκα το 1925

Η γεροντοκόρη του σινεμά, Μήτση Κωνσταντάρα (1922 – 22 Δεκεμβρίου 1985) ήταν το μικρότερο παιδί της οικογένειας Κωνσταντάρα, αδερφή του μεγάλου ηθοποιού Λάμπρου Κωνσταντάρα. Σπούδασε στην δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, όπου αποφοίτησε με άριστα και πρωτοεμφανίστηκε το 1945 στην Πρώτη Κρατική Σκηνή με το έργο Αρλεζιάννα.

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος γεννήθηκε στο Διακοφτό Αχαΐας στις 12 Ιουλίου 1912. Σπούδασε στην Αθήνα στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Συνολικά για 46 χρόνια, ερμήνευσε και έπαιξε στους μεγαλύτερους θιάσους της εποχής του. Πρώτη του ταινία ήταν, το 1947, τα «Παιδιά της Αθήνας».

Κατερίνα Αποστολίδου: Έτσι είναι σήμερα η πανέμορφη εγγονή της Βασιλείαδου – Η τέχνη και η κληρονομιά

Η Γεωργία Βασιλειάδου, μια από τις πιο αγαπημένες και σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής κωμωδίας, προσέφερε στο κοινό αμέτρητες στιγμές γέλιου τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο θέατρο.

Η πιο ωραία “άσχημη” του ελληνικού κινηματογράφου, όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν, είχε καταφέρει να δημιουργήσει την δική της οικογένεια, και πολλές φορές κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, έπαιρνε μαζί της τις εγγονές της, μοιράζοντας μαζί τους πολύτιμες στιγμές.

Σπάνια φωτογραφία από τα γυρίσματα της ταινίας “Η Λυγερή”

Μια σπάνια και τρυφερή φωτογραφία από τα γυρίσματα της ταινίας “Η Λυγερή” το καλοκαίρι του 1968, η οποία κυκλοφόρησε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του δημοσιογράφου και συλλέκτη Άρη Λουπάση, αποκαλύπτει την Γεωργία Βασιλειάδου σε διάλειμμα των γυρισμάτων, πόζαροντας με τις εγγονές της, την Κατερίνα και την Τζίνα Αποστολίδου.

Η ταινία “Η Λυγερή”, η οποία γυρίστηκε το 1968, ήταν ένα βουκολικό δράμα που διαδραματιζόταν στα Λεχαινά Ηλείας το 1889. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στους Αθηναϊκούς κινηματογράφους στις 28 Οκτωβρίου 1968, και είχε για συμπρωταγωνιστές τους Μάνο Κατράκη, Ελένη Ζαφειρίου και Ίλυα Λιβυκού.

Κατά το καλοκαίρι του 1968, η Γεωργία Βασιλειάδου, η κορυφαία Ελληνίδα κωμικός, συνδύασε τα γυρίσματα της ταινίας “Η Λυγερή” με την παρουσία της στη σκηνή του Άλσους Παγκρατίου, όπου ανέβασε με τον θίασό της την κωμωδία του Νίκου Τσιφόρου, “Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός”. Έξι χρόνια πριν, είχε προκαλέσει αίσθηση με την ίδια παράσταση, αυτή τη φορά με τους Βασίλη Αυλωνίτη και Νίκο Ρίζο. Παρά τις εξαντλητικές επαγγελματικές υποχρεώσεις της, η Γεωργία προσπαθούσε πάντα να βρει ελεύθερο χρόνο για την οικογένειά της.

Γεωργία Βασιλειάδου: Η σχέση της με την μοναχοκόρη της, Φωτεινή

Η Φωτεινή, η μοναχοκόρη της, την οποία η Γεωργία αποκαλούσε “Τοτούλα”, υπήρξε το «πριγκιπόπουλό» της. Μετά το διαζύγιο από τον πρώτο σύζυγο, η Γεωργία ανέλαβε μόνη της την ανατροφή της Φωτεινής, προσφέροντας της κάθε δυνατή φροντίδα και αγάπη. Η Φωτεινή παντρεύτηκε τον Αποστολίδη, έναν έμπορο δερμάτινων ειδών στην Αθήνα, και μαζί απέκτησαν τις δύο εγγονές της Γεωργίας, την Κατερίνα και την Τζίνα Αποστολίδου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.