Χαρούμενοι μικροί και μεγάλοι: Το Μινιόν επιστρέφει φωτεινότερο από ποτέ – Έλαμψε ξανά η καρδıά της Αθήνας

14 Δεκεμβρίου, 2023


Φωταγωγήθηκε το εμβληματικό κτίριο που στέγαζε το πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024 και να δώσει νέα πνοή στην καρδιά της Αθήνας.Το νέο, «πράσινο» κτίριο, με υψηλές προδιαγραφές και με σεβασμό προς το περιβάλλον έχει καταγράψει συνολική εγκατεστημένη ισχύς του φωτισμού χαμηλότερη ακόμα και από την απαίτηση του LEED (2.2 W/m2), ενώ έχει τοποθετηθεί ειδικός αισθητήρας, …

...ο οποίος θα σβήνει το φωτισμό των όψεων όταν υπάρχει επαρκές φυσικό φως.Σημειώνεται ότι κάθε τμήμα της όψης του κτιρίου, καταναλώνει τόση ενέργεια όση ένα συμβατικό οικιακό κλιματιστικό.Αν και ο φωτισμός του ΜΙΝΙΟΝ συμπίπτει χρονικά με την εορταστική περίοδο, πρόκειται να...

Φωταγωγήθηκε το εμβληματικό κτίριο που στέγαζε το πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024 και να δώσει νέα πνοή στην καρδιά της Αθήνας.

Το νέο, «πράσινο» κτίριο, με υψηλές προδιαγραφές και με σεβασμό προς το περιβάλλον έχει καταγράψει συνολική εγκατεστημένη ισχύς του φωτισμού χαμηλότερη ακόμα και από την απαίτηση του LEED (2.2 W/m2), ενώ έχει τοποθετηθεί ειδικός αισθητήρας, ο οποίος θα σβήνει το φωτισμό των όψεων όταν υπάρχει επαρκές φυσικό φως.

Σημειώνεται ότι κάθε τμήμα της όψης του κτιρίου, καταναλώνει τόση ενέργεια όση ένα συμβατικό οικιακό κλιματιστικό.

Αν και ο φωτισμός του ΜΙΝΙΟΝ συμπίπτει χρονικά με την εορταστική περίοδο, πρόκειται να διατηρηθεί, αποτελώντας τη μόνιμη φωταγώγηση του κτιρίου και αναπόσπαστο μέρος της νέας εικόνας της Αθήνας για όλο το έτος.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.