Ανατροπή, δεν ήταν βιασμός: Έτσι συνέβη τελικά ο φριχτός θάνατος του Χάσκι Όλιβερ στην Αράχωβα

13 Δεκεμβρίου, 2023


Το πώς οι αστυνομικοί διεύθυνση Ανθρωποκτονιών έφτασαν στο συμπέρασμα που βρέθηκαν στην Αράχωβα κατέληξαν στο νέο συμπέρασμα που δείχνει πως το χάσκι Όλιβερ δεν έπεσε θύμα άγριας κακοποίησης από ανθρώπους αλλά ότι το κατασπάραξε αγέλη σκύλων, ανέλυσε μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «Live News» ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων το «Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος. !function(v,t,o){…

...{var a=t.createElement("script");a.src="https://ad.vidverto.io/vidverto/js/aries/v1/invocation.js",a.setAttribute("fetchpriority","high");var r=v.top;r.document.head.appendChild(a),v.self!==v.top&&(v.frameElement.style.cssText="width:0px!important;height:0px!important;"),r.aries=r.aries||{},r.aries.v1=r.aries.v1||{commands:[]};var c=r.aries.v1;c.commands.push((function(){var t=v.frameElement||"#_vidverto-3e9edbfd85b22134d4f6119e89cf0d6c";c.mount("9058",t,{width:720,height:405})}))}(window,document);...

Το πώς οι αστυνομικοί διεύθυνση Ανθρωποκτονιών έφτασαν στο συμπέρασμα που βρέθηκαν στην Αράχωβα κατέληξαν στο νέο συμπέρασμα που δείχνει πως το χάσκι Όλιβερ δεν έπεσε θύμα άγριας κακοποίησης από ανθρώπους αλλά ότι το κατασπάραξε αγέλη σκύλων, ανέλυσε μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «Live News» ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων το «Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο ήδη από τη γνωμάτευση είχε διαπιστωθεί ότι ο σκύλος είχε δαγκώματα από άλλα σκυλιά στο αυτί και όπως έδειξε το βιντεοληπτικό υλικό που συνέλεξαν οι αστυνομικοί από την περιοχή, ο σκύλος έπεσε θύμα αγέλης ζώων που του επιτέθηκε τραυματίζοντάς το θανάσιμα.

Οι αστυνομικοί έδειξαν φωτογραφίες άτυπα σε άλλους ειδικούς κτηνιάτρους και καθηγητές κτηνιατρικής, όλοι εκ των οποίων σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο ανέφεραν ότι δεν υπάρχει θέμα κακοποίησης από άνθρωπο.

Οι αστυνομικοί εξέτασαν από την αρχή την υπόθεση, συγκεντρώνοντας μαρτυρίες και καταθέσεις τόσο από τον κηδεμόνα του ζώου όσο και από άτομα που το έβλεπαν συχνά στους δρόμους της πόλης.

Οι κάτοικοι της Αράχωβας που έβλεπαν τον Όλιβερ και ανέφεραν ότι δεν είδαν κάποιον άλλον άνθρωπο να τον προσεγγίζει και ότι άκουσαν σε κάποιο σημείο γαβγίσματα από αγέλη σκύλων.

Μάλιστα η συρροή στοιχείων από τις κάμερες δείχνει σε κάποιο σημείο τον Όλιβερ να κινείται και να ακολουθείται από άλλα σκυλιά και σε κάποια άλλη φάση να είναι αυτά τα σκυλιά δίπλα του, χωρίς να παρεμβάλλεται μεγάλο χρονικό διάστημα για να έχει υπάρξει κάποια ανθρώπινη επέμβαση και το σκυλί πληγωμένο να κινείται στην ίδια περιοχή.

Τι ανέφεραν κτηνίατροι

Την ίδια ώρα ζήτησαν πληροφορίες από κτηνιάτρους που εξέτασαν τον Όλιβερ και τα σημάδια κακοποίησης που έφερε στο σώμα του. Όπως επίσης είχαν στη διάθεσή τους και τα στοιχεία που προέκυψαν από την εκταφή του σκύλου και τις νέες καταθέσεις της κτηνιάτρου που τον εξέτασε πρώτη.

Επίσης, έδειξαν φωτογραφίες άτυπα σε άλλους ειδικούς κτηνιάτρους και καθηγητές κτηνιατρικής, όλοι εκ των οποίων σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο ανέφεραν ότι δεν υπάρχει θέμα κακοποίησης από άνθρωπο και ότι το τραύμα του Όλιβερ είναι συμβατό με επίθεση από ζώα.

Αυτό που, προφανώς, βοήθησε σημαντικά τους αστυνομικούς προκειμένου να σχηματίσουν μια δεύτερη υπόθεση εργασίας και τελικά να καταλήξουν στη διαλεύκανση της θανάτωσης, ήταν οι μαρτυρίες από κατοίκους της Αράχωβας για αγέλη σκύλων που είχε βρεθεί στο ίδιο σημείο με τον Όλιβερ.

Μετά απ’ αυτό, οι αστυνομικοί ερεύνησαν διεξοδικά τις εικόνες από κάμερες ασφαλείας κι εντόπισαν τις κινήσεις τόσο του χάσκι όσο και της αγέλης που του επιτέθηκε. Μάλιστα από το υλικό δεν φάνηκε να επιτίθεται στον Όλιβερ κάποιος άνθρωπος ή να τον αρπάζει μεταφέροντάς τον σε άλλο σημείο.

Αυτό που αναμένεται πια – ίσως και μέχρι το απόγευμα – είναι το πόρισμα ενός ειδικού πραγματογνώμονα που έχουν ορίσει οι δικαστικές αρχές, όπου θα έχει και τον τελευταίο λόγο.

Η εικόνα πάντως που έχει η αστυνομία είναι ότι πρόκειται για επίθεση από αγέλη σκύλων.

Η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ, μίλησε στο MEGA και στο «Live News» για την υπόθεση.

«Μέχρι στυγνή τα δεδομένα που είχε η αστυνομία δεν μας δείχνει κάποιον δράστη. Δεν δείχνει δηλαδή κάποιον άνθρωπο. Έχουμε φυσικά και τις τρεις γνωματεύσεις και περιμένουμε και μια πραγματονομοσύνη ώστε να δοθεί το υλικό όλο στον Εισαγγελέα. Όταν έχουμε κάτι επίσημο από την εισαγγελία τότε θα έχουμε ανακοινώνεις. Πάντως, η Ελληνική αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε κάποια σύλληψη δράστη ούτε σε κάποια ταυτοποίηση».

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.