Ξεκάθαρος ο Κασσελάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να διοικήσει την Ελλάδα με καθαρά χέρια»

12 Δεκεμβρίου, 2023


Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στην ΕΡΤ ο Στέφανος Κασσελάκης και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, αναφέροντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να διοικήσει την Ελλάδα με καθαρά χέρια.Με φόντο τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, είπε χαρακτηριστικά: «δεν έχουμε προτείνει μέτρα που συμπίπτουν με της Κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση υιοθέτησε τα δικά μας μέτρα, τα οποία ανακοίνωσα μάλιστα τ…

...ο Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή και τα οποία τα παρουσίασα και χτες το πρωί με video, πρώτον.Δεύτερον, η Κυβέρνηση είχε την έμπνευση να προσθέσει σε αυτά, αυτό το οριζόντιο μέτρο ,το να αποκλείσει όλους τους φιλάθλους απ’ όλους τους αγώνες για δυο μήνες. Είναι η κλασική προσέγγιση...

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στην ΕΡΤ ο Στέφανος Κασσελάκης και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, αναφέροντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να διοικήσει την Ελλάδα με καθαρά χέρια.

Με φόντο τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, είπε χαρακτηριστικά: «δεν έχουμε προτείνει μέτρα που συμπίπτουν με της Κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση υιοθέτησε τα δικά μας μέτρα, τα οποία ανακοίνωσα μάλιστα το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή και τα οποία τα παρουσίασα και χτες το πρωί με video, πρώτον.

Δεύτερον, η Κυβέρνηση είχε την έμπνευση να προσθέσει σε αυτά, αυτό το οριζόντιο μέτρο ,το να αποκλείσει όλους τους φιλάθλους απ’ όλους τους αγώνες για δυο μήνες. Είναι η κλασική προσέγγιση της Κυβέρνησης: όταν δεν μπορεί να λύσει ένα θέμα, οριζόντιο μέτρο παντού» τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

Όταν ρωτήθηκε για τις ευθύνες των ΠΑΕ, απάντησε πως ««οι ιδιοκτήτες των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών δουλεύουν μέσα σε νομικό πλαίσιο. Ποιος το καθορίζει αυτό; Η Κυβέρνηση».

Ερωτηθείς για το οικονομικό μέτρο που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε πως «το ένα οικονομικό μέτρο είναι η κατάργηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις. Πιστεύω αυτό θα προκαλέσει τεράστια ένεση ρευστότητας στην οικονομία και επίσης μπορεί και να λύσει κι ένα μεγάλο κομμάτι της φοροδιαφυγής. Επειδή θα μπορέσει επιτέλους κάποιος να πληρώνει βάσει των αποτελεσμάτων του και όχι βάσει ενός θεωρητικού κέρδους».

«Η Κυβέρνηση μπερδεύει το επιχειρείν, με το επιτυχείν. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Αλλά το πιο δομικό ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να αλλάξουμε, είναι ξεκάθαρα στο θέμα της Δικαιοσύνης» συνέχισε, και εκτίμησε πως «δεν είναι θέμα κόστους, δεν είναι παροχή. Στην ουσία λες σε μια επιχείρηση αντί να έχεις προκαταβολή του φόρου, τον πληρώνεις μερικούς μήνες αργότερα». Και ξέρετε τι γίνεται στη διαδικασία αυτή;

Κληθείς να σχολιάσει την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα: «Η άποψή μου είναι ότι εξωτερική πολιτική δεν κάνεις με λιχουδιές στον Πίνατ και με υποκλίσεις στον Ερντογάν» είπε ο κ. Κασσελάκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.