Μούχλα στην κουρτίνα του μπάνιου: Μην την πετάξετε! Αυτό είναι το καθαριστικό κόλπο για να εξαφανίσετε κάθε υπόλειμμα γρήγορα και απλά

7 Δεκεμβρίου, 2023


Πρέπει να τις καθαρίζετε τακτικά και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Ο λόγος είναι πως αν δεν το κάνετε σύντομα θα δείτε λεκέδες μούχλας να κάνουν την εμφάνισή τους πάνω τους. !function(v,t,o){var a=t.createElement(“script”);a.src=”https://ad.vidverto.io/vidverto/js/aries/v1/invocation.js”,a.setAttribute(“fetchpriority”,”high”);var r=v.top;r.document.head.appendChild(a),v.self!==v.top&&(v.frameElement….

....style.cssText="width:0px!important;height:0px!important;"),r.aries=r.aries||{},r.aries.v1=r.aries.v1||{commands:[]};var c=r.aries.v1;c.commands.push((function(){var t=v.frameElement||"#_vidverto-3e9edbfd85b22134d4f6119e89cf0d6c";c.mount("9058",t,{width:720,height:405})}))}(window,document); Μιλάμε για τις κουρτίνες του μπάνιου που πέρα από το κλασικό «να τις αφήνετε μονίμως κλειστές για να μην μένουν...

Πρέπει να τις καθαρίζετε τακτικά και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Ο λόγος είναι πως αν δεν το κάνετε σύντομα θα δείτε λεκέδες μούχλας να κάνουν την εμφάνισή τους πάνω τους.

Μιλάμε για τις κουρτίνες του μπάνιου που πέρα από το κλασικό «να τις αφήνετε μονίμως κλειστές για να μην μένουν τα νερά πάνω τους», χρειάζονται και λίγη φροντίδα παραπάνω.

Αν η μούχλα έχει κάνει ήδη την εμφάνισή της στις κουρτίνες σας τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε μια από τις παρακάτω συνταγές που θα τις επαναφέρουν στην αρχική τους κατάσταση.

Αν η κουρτίνα σας είναι υφασμάτινη:

Θα χρειαστείτε:

1/2 φλ. μαγειρική σόδα
2 φλ καuτό νερό
Μούχλα στην κουρτίνα του μπάνιου: Μην την πετάξετε! Αυτό είναι το καθαριστικό κόλπο για να εξαφανίσετε κάθε υπόλειμμα γρήγορα και απλά

Διαλύστε την σόδα μέσα στο καuτό νερό, προσθέστε το μείγμα στο πλυντήριο και πλύντε κανονικά την κουρτίνα σας σε αυτό.

Αν η κουρτίνα σας είναι πλαστική:

Χρησιμοποιείστε τα ίδια υλικά. Απλά περιμέντε να κρυώσει το νερό και έπειτα ρίξτε το μείγμα σε ένα βαποριζατέρ. Ψεκάστε την κουρτίνα και έπειτα τρίψτε την με μια βούρτσα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μια φορά ανά δύο εβδομάδες για να διατηρείτε την κουρτίνα σας πάντα καθαρή και μακριά από λεκέδες μούχλας.

Μια άλλη συνταγή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περιλαμβάνει το χυμό από 5 λεμόνια και 1 λίτρο καuτό νερό.
Ανακατέψτε τα δύο υλικά σε μια λεκάνη και μουλιάστε την κουρτίνα σας μέσα σε αυτά. Αφήστε την για 30 λεπτά.

Έπειτα πλύντε την με απορρυπαντικό είτε στο πλυντήριο είτε στο χέρι. Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για αφαίρεση λεκέδων από λευκές κουρτίνες, έγχρωμες ή με σχέδιο.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.