«Ακόμα και στην Αττική το Σαββατοκύριακο το θερμόμετρο θα…» – Καιρικό “αλαλούμ” Παναγιώτη Γιαννόπουλου (Video)

29 Νοεμβρίου, 2023


Καιρικό “αλαλούμ” έρχεται σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο καθώς τοπικού χαρακτήρα βροχές έρχονται σήμερα κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο με το θερμόμετρο ωσστόσο να ξεπερνά και τους 20 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, διαβάστε εδώ τον υπαινιγμό του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό του Δεκέμβριου.Όμως και ο Δεκέμβριος θα ξεκινήσει με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά ακ…

...όμα και στην Αττική το Σαββατοκύριακο το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς. Βροχές λίγες και κυρίως στα βορειοδυτικά.Πιο αναλυτικά για σήμερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς...

Καιρικό “αλαλούμ” έρχεται σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο καθώς τοπικού χαρακτήρα βροχές έρχονται σήμερα κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο με το θερμόμετρο ωσστόσο να ξεπερνά και τους 20 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, διαβάστε εδώ τον υπαινιγμό του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό του Δεκέμβριου.

Όμως και ο Δεκέμβριος θα ξεκινήσει με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά ακόμα και στην Αττική το Σαββατοκύριακο το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς. Βροχές λίγες και κυρίως στα βορειοδυτικά.

Πιο αναλυτικά για σήμερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στα δυτικά ηπειρωτικά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 01 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια από 09 έως 21 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς από τις βραδινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.