Γλυπτά Παρθενώνα: «Η βρετανική πλευρά ήταν ενήμερη ότι θα τεθεί το θέμα» αναφέρει ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη

29 Νοεμβρίου, 2023


Διαψεύδει τα όσα υποστήριξε η βρετανική πλευρά για «αιφνιδιασμό» από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο BBC και τον τρόπο που έθεσε το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας σε δηλώσεις του στο MEGA. «Η βρετανική πλευρά ήταν ενήμερη ότι θα τεθεί το θέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Κυριάκου Μητ…

...σοτάκη απέδωσε την κίνηση αυτή του Βρετανού πρωθυπουργού, στα χαμηλά δημοσκοπικά του ποσοστά και στην προσπάθεια να «εξυπηρετήσει τη συντηρητική πλευρά, του συντηρητικού κόμματος».«Δεν θα μπω στα εσωτερικά της βρετανικής πολιτικής σκηνής, καταλαβαίνω ότι είναι εξαιρετικά...

Διαψεύδει τα όσα υποστήριξε η βρετανική πλευρά για «αιφνιδιασμό» από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο BBC και τον τρόπο που έθεσε το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας σε δηλώσεις του στο MEGA. «Η βρετανική πλευρά ήταν ενήμερη ότι θα τεθεί το θέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη απέδωσε την κίνηση αυτή του Βρετανού πρωθυπουργού, στα χαμηλά δημοσκοπικά του ποσοστά και στην προσπάθεια να «εξυπηρετήσει τη συντηρητική πλευρά, του συντηρητικού κόμματος».

«Δεν θα μπω στα εσωτερικά της βρετανικής πολιτικής σκηνής, καταλαβαίνω ότι είναι εξαιρετικά στριμωγμένος, οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν σημαντικό προβάδισμα των Εργατικών. Πρέπει να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια επίμονη δουλειά. Ο Σούνακ με τον χειρισμό που έκανε μάλλον ενισχύει την παγκόσμια τάση προκειμένου τα Μάρμαρα να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Νομίζω ότι ήθελε να εξυπηρετήσει τη συντηρητική πλευρά, του συντηρητικού κόμματος. Ήξερε ότι το θέμα θα τεθεί, όπως τίθεται από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, ήταν ενήμερη η βρετανική κυβέρνηση. Δεν υπήρχε περίπτωση ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη να μην εκφράσει την ελληνική θέση. Εδώ υπάρχει ένας τρόπος για να επιστρέψουν. Ο τρόπος είναι η διαπραγμάτευση».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.