Άδωνις Γεωργιάδης: «Η θέση του Κ. Μητσοτάκη για τα γλυπτά του Παρθενώνα αντιπροσωπεύει τη γνώμη 11 εκατομμυρίων Ελλήνων»

28 Νοεμβρίου, 2023


Αναφορικά με την ακύρωση της συνάντησης του Σούνακ με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Λονδίνο τοποθετήθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή που παραχώρησε σήμερα, Τρίτη 28/11, στην εκπομπή «World at One» με τη Sarah Montague στο BBC Radio 4. «Η θέση του Κ. Μητσοτάκη για τα γλυπτά του Παρθενώνα αντιπροσωπεύει τη γνώμη 11 εκατομμυρίων Ελλήνων» αν…

...έφερε χαρακτηριστικά. Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε τα εξής: «Δεν θα ήθελα να παρέμβω στα εσωτερικά σας. Δεν θα ήταν ευγενικό. Θα πω όμως ότι ήταν μία άσχημη μέρα. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός σας, όταν το σκεφτεί ξανά, θα καταλάβει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ένα σημαντικό...

Αναφορικά με την ακύρωση της συνάντησης του Σούνακ με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Λονδίνο τοποθετήθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή που παραχώρησε σήμερα, Τρίτη 28/11, στην εκπομπή «World at One» με τη Sarah Montague στο BBC Radio 4. «Η θέση του Κ. Μητσοτάκη για τα γλυπτά του Παρθενώνα αντιπροσωπεύει τη γνώμη 11 εκατομμυρίων Ελλήνων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε τα εξής: «Δεν θα ήθελα να παρέμβω στα εσωτερικά σας. Δεν θα ήταν ευγενικό. Θα πω όμως ότι ήταν μία άσχημη μέρα. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός σας, όταν το σκεφτεί ξανά, θα καταλάβει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ένα σημαντικό πρόσωπο, το οποίο ο ελληνικός λαός το επανεξέλεξε και το τίμησε ξανά με την εμπιστοσύνη του.

Θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής: αυτό που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στη συνέντευξή του δεν αντιπροσωπεύει μόνο τη δική του γνώμη, αλλά τη γνώμη 11 εκατομμυρίων Ελλήνων και εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη».

Όλο το ίντερνετ χειροκροτεί την Νία Βαρντάλος: Με 30 λέξεις κατακερραύνωσε την Βρετανία για τα γλυπτά του Παρθενώνα (photo)

Όλο το ίντερνετ χειροκροτεί την Νία Βαρντάλος, καθώς με 30 λέξεις κατακερραύνωσε την Βρετανία για τα γλυπτά του Παρθενώνα, με αφορμή το μείζον διπλωματικό επεισόδιο που εξελίχθηκε στις σχέσεις Ελλάδας-Βρετανίας όταν ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Βρετανό ομόλογό του, Ρίσι Σούνακ.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός, σκηνοθέτιδα και παραγωγός δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία έγραψε:

«Αγαπητό Βρετανικό Μουσείο, θα εκτιμούσαμε τα κλεμμένα γλυπτά μας πίσω στον Παρθενώνα, όπου ανήκουν. Σας ευχαριστούμε. ~ Ελλάδα Υ.Γ. Θα έρθω να τα πάρω, έχω μεγάλη τσάντα».

Ενώ στη λεζάντα της ίδιας ανάρτησης πρόσθεσε: «Κρατήσαμε θέση στο Μουσείο της Ακρόπολης».


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.