«Ντυμένη» στα λευκά η Βόρεια Ελλάδα: Τα πρώτα χιόνια είναι γεγονός! Δείτε τα εντυπωσιακά τοπία της χώρας μας

18 Νοεμβρίου, 2023


Χιονισμένες είναι από σήμερα το πρωί του Σαββάτου (18/11) αρκετές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα, στις οποίες ήρθε απότομα ο χειμώνας.Όπως μεταδίδει το oladeka.com, στα λευκά έχουν «ντυθεί» από τα ξημερώματα το Νυμφαίο και το Πισοδέρι Φλώρινας αλλά και άλλα ορεινά σημεία της Δυτικής Μακεδονίας.Δείτε τα χιονισμένα τοπία του βορρά«Πρόβα χειμώνα θα ζήσουμε στη χώρα μας αυτό το Σ/Κ με πολύ κρύο και παγερο…

...� - «Χονοστοιβάδα» από τον Γιώργο Τσατραφύλλια (photo)«Πρόβα χειμώνα θα ζήσουμε στη χώρα μας αυτό το Σ/Κ με πολύ κρύο και παγερούς βοριάδες» σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, σημειώνοντας ότι ο καιρός θα αλλάξει, καθώς έρχονται καταιγίδες. Επίσης, σύμφωνα με τον...

Χιονισμένες είναι από σήμερα το πρωί του Σαββάτου (18/11) αρκετές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα, στις οποίες ήρθε απότομα ο χειμώνας.

Όπως μεταδίδει το oladeka.com, στα λευκά έχουν «ντυθεί» από τα ξημερώματα το Νυμφαίο και το Πισοδέρι Φλώρινας αλλά και άλλα ορεινά σημεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Δείτε τα χιονισμένα τοπία του βορρά

Τα πρώτα χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα

Τα πρώτα χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα

Τα πρώτα χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα

Τα πρώτα χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα

Τα πρώτα χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα

Τα πρώτα χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα

Τα πρώτα χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα

Τα πρώτα χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα

Τα πρώτα χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα

«Θα πέσουν και χιόνια! Ψυχρή εισβολή και πτώση θερμοκρασίας έως και 15°C…» – «Χονοστοιβάδα» από τον Γιώργο Τσατραφύλλια (photo)

«Πρόβα χειμώνα θα ζήσουμε στη χώρα μας αυτό το Σ/Κ με πολύ κρύο και παγερούς βοριάδες» σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, σημειώνοντας ότι ο καιρός θα αλλάξει, καθώς έρχονται καταιγίδες. Επίσης, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, αλλάζει το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές

«Θα πέσουν και χιόνια! Ψυχρή εισβολή και πτώση θερμοκρασίας έως και 15°C…»

Όπως ενημερώνει σε ανάρτησή του στο facebook ο Γιώργος Τσατραφύλλιας «ουσιαστικά πρόκειται για μία πολύ ψυχρή αέρια μάζα η οποία θα αρχίσει να κατηφορίζει από τη βόρεια Ευρώπη την Παρασκευή και θα φτάσει στη χώρα μας το βράδυ της ίδιας ημέρας. Τέσσερα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κακοκαιρίας.

-Η εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο ακόμα και 12-15 βαθμούς σε σχέση με τη θερμοκρασία της Παρασκευής. Ενδεικτικά στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή που θα είναι η πιο κρύα ημέρα η θερμοκρασία από τους 21-22 βαθμούς θα πάει στους 12-13 και στα βόρεια προάστια οι κάτοικοι την Κυριακή θα ξυπνήσουν με θερμοκρασία κοντά στους 6 βαθμούς! Επίσης στα χωριά της δυτικής Μακεδονίας ίσως δούμε και αρνητικές τιμές του θερμομέτρου.

-Οι θυελλώδεις και παγεροί βοριάδες που θα φτάσουν τα 9 μποφόρ το Σ/Κ και στα δύο πελάγη και θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Επίσης θα δημιουργήσουν αίσθηση μεγαλύτερου ψύχους στο ανθρώπινο σώμα.

-Οι ισχυρές καταιγίδες το Σάββατο στη Θράκη, στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα (πρωί μέχρι μεσημέρι) .Επίσης το Σάββατο Θα βρέξει στις περισσότερες περιοχές .Την Κυριακή τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν παντού.

-Θα πέσουν και χιόνια. Το Σάββατο νωρίς το πρωί στα ορεινά της Μακεδονίας (περίπου 1100-1200μ) .Ίσως πασπαλίσει και στην κορυφή της Πάρνηθας.

Υ.Γ1 : Ντυθείτε καλά αυτό το Σ/Κ. Τα απότομα σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας είναι επικίνδυνα για κρυώματα!

Υ.Γ2: Από Δευτέρα επιστρέφουμε στα 20άρια!»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.