«Παιδί μου, να μην ξεχνάς ποτέ»: Σπάpαξε η Βίκυ Σταμάτη με το γράμμα του Άκη Τσοχατζόπουλου στον 17χρονο γιο τους

15 Νοεμβρίου, 2023


Πριν από μερικούς μήνες ανοίχθηκε η τρίτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και πρόσφατα η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την Ελλάδα μαζί με τον 17χρονο γιο τους. Ωστόσο, προτού αναχωρήσουν, ύστερα από επικοινωνία που είχαν μαζί της οι ρεπόρτερ του «Πρωινού» του ΑΝΤ1, η ίδια μοιράστηκε με τον κόσμο κάτι τελευταίο για τον έρωτα της ζωής της. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πριν φύγε…

...�ι από τη ζωή, τον Αύγουστο του 2021, είχε γράψει μία επιστολή για το παιδί του και αυτή θέλησε να διαβάσει στον αέρα. Μάλιστα, η φωνή της «έσπασε» αρκετές φορές από τη συγκίνησή της.Το γράμμα του Άκη Τσοχατζόπουλου στον γιο του«Παιδί μου, γεννήθηκες στον κόσμο με οδηγίες. Ξέρω...

Πριν από μερικούς μήνες ανοίχθηκε η τρίτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και πρόσφατα η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την Ελλάδα μαζί με τον 17χρονο γιο τους.

Ωστόσο, προτού αναχωρήσουν, ύστερα από επικοινωνία που είχαν μαζί της οι ρεπόρτερ του «Πρωινού» του ΑΝΤ1, η ίδια μοιράστηκε με τον κόσμο κάτι τελευταίο για τον έρωτα της ζωής της.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πριν φύγει από τη ζωή, τον Αύγουστο του 2021, είχε γράψει μία επιστολή για το παιδί του και αυτή θέλησε να διαβάσει στον αέρα. Μάλιστα, η φωνή της «έσπασε» αρκετές φορές από τη συγκίνησή της.

Το γράμμα του Άκη Τσοχατζόπουλου στον γιο του

«Παιδί μου, γεννήθηκες στον κόσμο με οδηγίες. Ξέρω πως έχω κάνει λάθη στην πορεία και λυπάμαι γι’ αυτά. Απέχω πολύ από το να είμαι ο τέλειος γονιός. Όμως έκανα τα πάντα, ό,τι καλύτερο μπορούσα για σένα. Αυτά τα λάθη έγιναν από έλλειψη κατανόησης κι όχι από έλλειψη αγάπης, γιατί από την πρώτη στιγμή που ήρθες στη ζωή μου, ήξερα πως θα σε αγαπούσα με όλο μου το είναι. Σε αγαπάω πιο πολύ από ό,τι μπορείς να φανταστείς. Τώρα και για όλη την αιωνιότητα.

Παιδί μου, όποιο κι αν είναι το ταξίδι που θα σε πάει η ζωή, προσεύχομαι να είσαι πάντα ασφαλής και να απολαύσεις τη διαδρομή. Και ποτέ μα ποτέ να μην ξεχνάς τον δρόμο που θα σε επιστρέψει πίσω στο σπίτι σου. Ο μπαμπάς σου».




«Λύνει» τη σιωπή της η Βίκυ Σταμάτη: «Είναι ανάγκη να φύγουμε από τη χώρα, ο γιος μου βρίσκεται»

Τη σιωπή της «έλυσε» η Βίκυ Σταμάτη για την απόφασή της να φύγει από τη χώρα με το γιο της. Η ίδια τόνισε πως είναι ανάγκη και όχι απόφαση.

Η ίδια παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα On Time και τη Σάσα Σταμάτη.

Πώς αποφασίσατε να φύγετε από τη χώρα;

Δεν είναι απόφαση, είναι ανάγκη. Ο Άκης Τζοχατζόπουλος, ο γιος μου, βρίσκεται σε στάδιο International Baccalaureate (IB), που σημαίνει ότι μπορεί να διεκδικήσει οποιαδήποτε ακαδημαϊκή θέση σε ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο. Έπειτα από αίτησή του κέρδισε μια θέση σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης. Είναι υποχρέωση όλων των παιδιών τα οποία διανύουν αυτό το στάδιο να ερευνούν τον τόπο όπου θα φοιτήσουν και την επιστήμη την οποία θα ακολουθήσουν.

Εγώ ως μητέρα και μοναδικός γονιός αυτής της οικογένειας, αισθάνομαι τεράστια ευθύνη, αλλά και κατακλύζομαι από πολύ δυνατά συναισθήματα στο άκουσμα αυτής της επιτυχίας του γιου μου. Θα υπερτονίσω την τεράστια προσπάθεια του Άκη για το νικηφόρο αποτέλεσμα. Γιατί διέσχισε ένα δρόμο με Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες.

Η επιτυχία αυτή δεν εξαλείφει μεγάλο μέρος της δικής σας θλίψης, αλλά είναι βέβαιο πως είναι ένα τεράστιο δώρο και για τον αείμνηστο πατέρα του.

Συμφωνώ απόλυτα… Είμαι απόλυτα βέβαιη ως προς αυτό, γιατί ο Άκης ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις και στις επιθυμίες που θα ανέμενε ο πατέρας του, αν ήταν στη ζωή. Και κρίμα που δεν είναι.

Ποιος είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός του Άκη Τζοχατζόπουλου junior;

Χρηματοοικονομικά. Είναι το πάθος του και είναι αμετακίνητος σε αυτό.

Ακούστηκε στο «Πρωινό» πως δεχτήκατε πρόταση από την πλατφόρμα του Νetflix για ντοκιμαντέρ βασισμένο στη ζωή σας. Τι έχετε να πείτε ως προς αυτό;

Θα απαντήσω πολύ ρεαλιστικά. Αιφνιδιάστηκα. Δεν ήμουν προετοιμασμένη για τέτοιου είδους προσέγγιση. Έπειτα από ώριμη σκέψη αποφάσισα πως έπρεπε να δώσω μια απάντηση, την οποία και επεξεργάστηκα λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη σύλληψη της ιδέας και τα οφέλη της. Κυρίαρχο αίτημά μου η ιστορική, πνευματική, πολιτική αξιοποίηση της ζωής του Άκη Τζοχατζόπουλου με όρους.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.