Συντάξεις: «Κλείδωσε»! Αν είστε ένας από αυτούς τους συνταξιούχους παίρνετε 200 ευρώ άμεσα

7 Νοεμβρίου, 2023


Συντάξεις: Το νομοσχέδιο που αφορά τις επιστροφές πρόκειται να έρθει στην βουλή αυτό τον μήνα και θα αφορά γύρω στους 750.000 συνταξιούχους.Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από όλα τα αλλά θα καταργηθεί η περικοπή του 30% της σύνταξης του εργαζόμενου συνταξιούχου. Κατά κύριο λόγο, το πρόσημο των παρεμβάσεων είναι θετικό, ενώ υπάρχουν διατάξεις που πρέπει να ψηφιστούν γρήγορα καθώς ο χρόνος πιέζει.Μια …

...από αυτές αφορά πάνω από 750.000 συνταξιούχους, με προσωπική διαφορά πάνω από 10 ευρώ, η οποία θα πρέπει να ψηφιστεί εντός του ερχόμενου μήνα, ώστε η εφάπαξ παροχή να δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα.Δείτε επίσης: «Αλαλούμ» με την πληρωμή των συντάξεων: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι...

Συντάξεις: Το νομοσχέδιο που αφορά τις επιστροφές πρόκειται να έρθει στην βουλή αυτό τον μήνα και θα αφορά γύρω στους 750.000 συνταξιούχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από όλα τα αλλά θα καταργηθεί η περικοπή του 30% της σύνταξης του εργαζόμενου συνταξιούχου. Κατά κύριο λόγο, το πρόσημο των παρεμβάσεων είναι θετικό, ενώ υπάρχουν διατάξεις που πρέπει να ψηφιστούν γρήγορα καθώς ο χρόνος πιέζει.

Μια από αυτές αφορά πάνω από 750.000 συνταξιούχους, με προσωπική διαφορά πάνω από 10 ευρώ, η οποία θα πρέπει να ψηφιστεί εντός του ερχόμενου μήνα, ώστε η εφάπαξ παροχή να δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Δείτε επίσης: «Αλαλούμ» με την πληρωμή των συντάξεων: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι για το νέο σύστημα καταβολής

Καταργούνται οι περικοπές για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

Με άλλες διατάξεις, το νομοσχέδιο προβλέπει την ενθάρρυνση της νόμιμης απασχόλησης συνταξιούχων με την κατάργηση της περικοπής του 30% της σύνταξης του εργαζόμενου συνταξιούχου και τη θέσπιση μη ανταποδοτικού πόρου υπέρ e-ΕΦΚΑ υπολογιζόμενου επί του εισοδήματος από την ασφαλιστέα εργασία, τη δυνατότητα για πρώτη φορά συνταξιοδότησης μη μισθωτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές ασφαλιστικών εισφορών στον e-ΕΦΚΑ έως 30.000 ευρώ (από 20.000 ευρώ που ισχύει σήμερα) και έως 10.000 ευρώ για αγρότες (από 6.000 ευρώ σήμερα), την ενιαιοποίηση των προϋποθέσεων θεμελίωσης επικουρικής σύνταξης και την επιτάχυνση της απονομής των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων.

Υπάρχει βέβαια και το θέμα της αναμόρφωσης του θεσμού της Επαγγελματικής Ασφάλισης, που φαίνεται πως προκαλεί τις μεγαλύτερες αναταράξεις, κυρίως ως προς το σκέλος της φορολόγησης των εφάπαξ και των συντάξεων που δίνονται, παρότι αφορά μόλις 63.000 ασφαλισμένους στα TEA.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.