Ιστορικός ο Γενάρης του 2024 με πυκνό χιόνι και στην Αθήνα: Ξεκάθαρα τα Μερομήνια

25 Οκτωβρίου, 2023


Μερομήνια: Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το Φθινόπωρο, οι προβλέψεις για τις επερχόμενες μέρες αναφέρουν την άφιξη του χειμώνα για φέτος. Αυτόν τον χειμώνα αναμένεται να φέρει αυστηρές παγωνιές, χιονοπτώσεις και αρνητικές θερμοκρασίες ρεκόρ.Παρότι οι μεθοδολογίες που ακολουθούνται για την πρόβλεψη των καιρικών συνθηκών δεν έχουν επιστημονική βάση, οι μετρήσεις καταγράφουν τάσεις που υποδεικνύουν έναν …

...δυνατό χειμώνα με χαμηλές θερμοκρασίες.Σύμφωνα με την εκπομπή του Κώστα Τσουρού, με τίτλο "Ακόμη δεν είδες τίποτα", προβλέπεται χιόνια και πολικό ψύχος για τις μελλοντικές ημερομηνίες. Παρόλα αυτά, τα φετινά Χριστούγεννα δεν αναμένεται να είναι χιονισμένα.Σύμφωνα με αξιόπιστες...

Μερομήνια: Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το Φθινόπωρο, οι προβλέψεις για τις επερχόμενες μέρες αναφέρουν την άφιξη του χειμώνα για φέτος. Αυτόν τον χειμώνα αναμένεται να φέρει αυστηρές παγωνιές, χιονοπτώσεις και αρνητικές θερμοκρασίες ρεκόρ.

Παρότι οι μεθοδολογίες που ακολουθούνται για την πρόβλεψη των καιρικών συνθηκών δεν έχουν επιστημονική βάση, οι μετρήσεις καταγράφουν τάσεις που υποδεικνύουν έναν δυνατό χειμώνα με χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με την εκπομπή του Κώστα Τσουρού, με τίτλο “Ακόμη δεν είδες τίποτα”, προβλέπεται χιόνια και πολικό ψύχος για τις μελλοντικές ημερομηνίες. Παρόλα αυτά, τα φετινά Χριστούγεννα δεν αναμένεται να είναι χιονισμένα.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, αναμένεται η πρώτη χιονόπτωση το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, ενώ οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου. Ειδικά για τον Ιανουάριο προβλέπεται έντονη ψύχρα, με παγωνιά και χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να σπάσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Μερομήνια Ελλάδα
Φωτογραφία EUROKINISSI

Μερομήνια: Όπως ανέφερε ο αναλυτής καιρού, Θεοφάνης Χατζηγρίβας

Νοέμβριος

Τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου ο καιρός θα είναι αρκετά μαλακός και σχετικά ζεστός για την εποχπή του. Το διάστημα 6-13 του μήνα αναμένεται το πρώτο κρύο, με κάποιες χιονοπτώσεις, οι οποίες θα κατέβουν σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα, κυρίως της Μακεδονίας. Στη συνέχεια, ο καιρός θα “ξαναγλυκάνει”, με τα σκαμπανεβάσματα να είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του Νοεμβρίου, ο οποίος θα περνά από τη ζέστη στο κρύο.

Δεκέμβριος

Από την 1η Δεκεμβρίου και για περίπου δέκα μέρες θα έχουμε το πρώτο “σοβαρό” κρύο. Θα σημειωθούν κάποιες χιονοπτώσεις οι οποίες από ότι φαίνεται θα κατέβουν ακόμη και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας.

Ιανουάριος

Ο Ιανουάριος πιθανώς να είναι και ιστορικός από πλευράς κρύου. Δηλαδή θα σπάσουν κάποια ρεκόρ, με πολικές θερμοκρασίες το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο ενώ οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν νότια και θα επηρεάσουν την Αττική, την Εύβοια και πιθανώς και την Πελοπόννησο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.