Εντυπωσιακό Ρεκόρ Γκίνες από έναν 62χρονο στην Κύπρο – Χόρεψε με 319 ποτήρια στο κεφάλι! (video)

22 Οκτωβρίου, 2023


Στο βιβλίο Γκίνες έβαλε το όνομά του ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης από την Κύπρο, καθώς κατάφερε να χορέψει με 319 γυάλινα ποτήρια στο κεφάλι του. Επίσης, Στο βιβλίο Guinness η Σητεία: Έφτιαξαν τη μεγαλύτερη κακαβιά στον κόσμο και έσπασαν το ρεκόρ της ΙσπανίαςΟ 62χρονος κάνει τον συγκεκριμένο χορό από το 1995, ενώ τα πρωινά δουλεύει ως ασφαλιστικός σύμβουλος. Για να πετύχει το ρεκόρ, χρησιμοποίησε εννέ…

...α δίσκους με ποτήρια συνολικού βάρους 30 κιλών.Το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες ανήκε στον επίσης Κύπριο Ντίνο Καντή, ο οποίος είχε χορέψει με 270 γυάλινα ποτήρια στο κεφάλι του. New record: Most wine glasses balanced on the head - 319 by Aristotelis Valaoritis (Cyprus) ????Come for the balancing, stay for the smash at the end ???? pic.twitter.com/9lStjoSAZy —...

Στο βιβλίο Γκίνες έβαλε το όνομά του ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης από την Κύπρο, καθώς κατάφερε να χορέψει με 319 γυάλινα ποτήρια στο κεφάλι του. Επίσης, Στο βιβλίο Guinness η Σητεία: Έφτιαξαν τη μεγαλύτερη κακαβιά στον κόσμο και έσπασαν το ρεκόρ της Ισπανίας

Ο 62χρονος κάνει τον συγκεκριμένο χορό από το 1995, ενώ τα πρωινά δουλεύει ως ασφαλιστικός σύμβουλος. Για να πετύχει το ρεκόρ, χρησιμοποίησε εννέα δίσκους με ποτήρια συνολικού βάρους 30 κιλών.

Το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες ανήκε στον επίσης Κύπριο Ντίνο Καντή, ο οποίος είχε χορέψει με 270 γυάλινα ποτήρια στο κεφάλι του.



Ο 62χρονος Κύπριος, μάλιστα, δεν κράτησε μόνο 10 δευτερόλεπτα τους δίσκους στο κεφάλι του, όπως προβλέπεται για να αναγνωριστεί το Ρεκόρ Γκίνες, αλλά συνέχισε να χορεύει για αρκετά ακόμα δευτέρολεπτα.

Όπως αποκάλυψε, η προπόνησή του περιλαμβάνει να κρεμάει ένα βαρέλι με άμμο βάρους 50 κιλών από δέντρο και να το ισορροπεί στο κεφάλι του για 5 λεπτά σε καθημερινή βάση.

Ο ίδιος εξομολογήθηκε ότι δεν έχουν λείψει και τα ατυχήματα από τις προσπάθειές του λέγοντας ότι «το 10% είναι δικό μου λάθος, το 10% λάθος του βοηθού μου και το 80% από θεατές που τους καλούμε να βάλουν άλλο ένα ποτήρι στους δίσκους».

Δεν το έδειξε κανείς: Βραβεύτηκαν ως ήρωες ο Άγγελος Τσιαμούρας και ο Ανδρέας Αλικανιώτης που έσωσαν κόσμο στα Τέμπη

Βραβεύτηκαν ως ήρωες ο Άγγελος Τσιαμούρας και ο Ανδρέας Αλικανιώτης που έσωσαν κόσμο στα Τέμπη και δεν το έδειξε κανείς! Την ίδια ώρα, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ.

Στην κατάμεστη αίθουσα Aula Magna στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana στο Βατικανό, έγινε για 21η χρονιά η ετήσια τελετή βράβευσης των Διεθνών Βραβείων Vexillum Giuseppe Sciacca.

Προσωπικότητες από όλο τον κόσμο βραβεύθηκαν για την επιστήμη, την έρευνα, τον πολιτισμό, την τέχνη, το πλούσιο έργο τους και την εθελοντική τους δράση.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που παρέλαβαν φέτος βραβείο είναι οι νεαροί Ανδρέας Αλικανιώτης και Άγγελος Τσιαμούρας, ο οποίος κατάγεται από την Ιεράπετρα, που έσωσαν κόσμο μετά την τραγωδία στα Τέμπη τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τα δύο παιδιά παρέλαβαν το βραβείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τον ηρωισμό τους.

Βραβεύτηκαν ως ήρωες ο Άγγελος Τσιαμούρας και ο Ανδρέας Αλικανιώτης

Η Αυτού Εξοχότης Πρέσβυς της Ελλάδας στο Βατικανό Κάτια Γεωργίου και ο Δρ. Επικοινωνίας Andrea Cicini βράβευσαν τον Ανδρέα Αλικανιώτη 20 ετών και τον Άγγελο Τσιαμούρα 19 ετών με το βραβείο Εθελοντισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε μια φορτισμένη ατμόσφαιρα με το κοινό να χειροκροτεί όρθιο τους δύο ήρωες των Τεμπών.

Οι δύο φοιτητές που ενεπλάκησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη με 57 νεκρούς, με θάρρος και εξαιρετική ανιδιοτέλεια διακινδυνεύοντας την ζωή τους, έσωσαν 26 ανθρώπους.

Από ελληνικής πλευράς βραβεύθηκαν, επίσης ο Καθηγητής Παιδιατρικής – Ενδοκρινολογίας Γεώργιος Χρούσος, με το Βραβείο Ιατρικής Επιστήμης, καθώς και ο εκλιπών Φώτης Πονηρός, ως δημιουργός έργων υψηλής κοσμηματοποιίας και για την συμβολή του στον θεσμό των βραβείων Sciacca.

Το Απόλυτο Βραβείο απονεμήθηκε από τον καρδινάλιο Leo Burk με την συνδρομή της Γενικής Γραμματέως Βίκυς Μπαφατάκη και του Πρέσβη της Βουλγαρίας στο Βατικανό Α.E. Kostadin Kodzhabashev στην Sofia Tomov 19 ετών.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.