Θα πούμε το ψωμί, ψωμάκι: Πολίτης μάζεψε ελιές στο κέντρο της Αθήνας για την οικογένειά του

18 Οκτωβρίου, 2023


Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις. Ένας άντρας στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα, έξω από το Καλλιμάρμαρο, μαζεύει ελιές για να ταΐσει την οικογένειά του. Και δεν είναι μοναδική περίπτωση, γιατί υπάρχουν και άλλες αναφορές για πολλές γειτονιές της πρωτεύουσας.Την ώρα που η τιμή στο ελαιόλαδο έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ, απελπισμένοι οι πολίτες, έφτασαν στο σημείο να βγαίνουν στους δρόμους και να μα…

...ζεύουν καρπούς από τα δέντρα.Η τιμή του ελαιολάδου έφτασε τα 14 ευρώ/λίτρο και υπεύθυνοι για τις αυξήσεις αυτές είναι οι διανομείς και έμποροι, αφού οι παραγωγοί πουλούν με 4,80-5 ευρώ/λίτρο. Ο κόσμος πλέον θα αδυνατεί να μαγειρέψει, καθώς το ελαιόλαδο έχει φτάσει πλέον να είναι...

Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις. Ένας άντρας στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα, έξω από το Καλλιμάρμαρο, μαζεύει ελιές για να ταΐσει την οικογένειά του. Και δεν είναι μοναδική περίπτωση, γιατί υπάρχουν και άλλες αναφορές για πολλές γειτονιές της πρωτεύουσας.

Την ώρα που η τιμή στο ελαιόλαδο έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ, απελπισμένοι οι πολίτες, έφτασαν στο σημείο να βγαίνουν στους δρόμους και να μαζεύουν καρπούς από τα δέντρα.

Η τιμή του ελαιολάδου έφτασε τα 14 ευρώ/λίτρο και υπεύθυνοι για τις αυξήσεις αυτές είναι οι διανομείς και έμποροι, αφού οι παραγωγοί πουλούν με 4,80-5 ευρώ/λίτρο. 

Ο κόσμος πλέον θα αδυνατεί να μαγειρέψει, καθώς το ελαιόλαδο έχει φτάσει πλέον να είναι είδος πολυτελείας, με την αισχροκέρδεια να μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Είναι τουλάχιστον ντροπή, στη χώρα που φημίζεται για το λάδι της από αρχαιοτάτων χρόνων, οι πολίτες της να έχουν φτάσει στο σημείο να πεινούν…




Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.