Οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ αναδεικνύουν σήμερα (13/10) νέο πρόεδρο για το κίνημα, με την κυβέρνηση να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο δεύτερο δημοσκοπικά αυτή τη στιγμή κόμμα και να ετοιμάζεται να χαράξει στρατηγική, ανάλογα με τις εξελίξεις.Τα προβλήματα παραμένουν, με την ακρίβεια να συνεχίζει να αποτελεί ανησυχία για τα νοικοκυριά. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες, και η κυβέρνηση πορεύεται μό…
Οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ αναδεικνύουν σήμερα (13/10) νέο πρόεδρο για το κίνημα, με την κυβέρνηση να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο δεύτερο δημοσκοπικά αυτή τη στιγμή κόμμα και να ετοιμάζεται να χαράξει στρατηγική, ανάλογα με τις εξελίξεις.
Τα προβλήματα παραμένουν, με την ακρίβεια να συνεχίζει να αποτελεί ανησυχία για τα νοικοκυριά. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες, και η κυβέρνηση πορεύεται μόνη, λαμβάνοντας αποφάσεις και κυβερνώντας χωρίς αντίλογο ή αντίπαλο, κάτι που δεν θεωρείται υγιές για μια δημοκρατική χώρα.
Όταν κυβερνητικά στελέχη ερωτώνται για το ποιον αντίπαλο θα επιθυμούσαν ως νέο ένοικο της Χαριλάου Τρικούπη, επιμένουν ότι δεν σχολιάζουν τις εσωκομματικές διαδικασίες άλλων κομμάτων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, τονίζει με σαφήνεια ότι η ΝΔ αναμένει από τη νέα ή «αναβαπτισμένη» ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να παρουσιάσει μια κοστολογημένη εναλλακτική πρόταση, εγκαταλείποντας τη μέχρι τώρα στάση του «όχι σε όλα», που οδήγησε στην καταψήφιση νομοσχεδίων, όπως αυτά για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, την επιστολική ψήφο και την επέκταση του Ταμείου Ανάκαμψης (π.χ. προληπτικές εξετάσεις, ανακαίνιση δημόσιων υγειονομικών δομών).
Ταυτόχρονα, με δεδομένη τη στροφή της ΝΔ προς το κέντρο, η οποία θα συνεχιστεί, όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ένα κρίσιμο ζήτημα είναι αν το νέο ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να πείσει ψηφοφόρους και ενδεχομένως στελέχη να επιστρέψουν στις τάξεις του. Στη μελέτη των δύο υποψηφίων, γαλάζια στελέχη επισημαίνουν ότι προς το παρόν, αυτό που έχουν παρατηρήσει από τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι μια συνεχή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη χωρίς, ωστόσο, εναλλακτικές πολιτικές προτάσεις, ενώ από τον Χάρη Δούκα βλέπουν μια ρητορική που θυμίζει το παρελθόν με τάσεις πόλωσης, όξυνσης και τοξικότητας.