Δυσκοιλιότητα: Τι να πίνουμε κάθε πρωί για να λειτουργεί εύρυθμα το έντερο

12 Οκτωβρίου, 2023


Υπάρχουν πολλά όπλα από το οπλοστάσιο της κουζίνας που μπορούν να ανακουφίσουν το έντερο που ταλαιπωρείται από δυσκοιλιότητα. Στην προκειμένη περίπτωση θα αναφερθούμε στο πιο απλό γιατροσόφι το οποίο όμως, κάνει θαύματα:  ένα ποτήρι ζεστό νερό κάθε πρωί.Μία δόση Η2Ο την ημέρα και συγκεκριμένα το πρωί αμέσως μετά το ξύπνημα, βοηθά στην παροχή θρεπτικών συστατικών σε όλο το σώμα, στη ρύθμιση της θερ…

...�α και συγκεκριμένα το πρωί αμέσως μετά το ξύπνημα, βοηθά στην παροχή θρεπτικών συστατικών σε όλο το σώμα, στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος και στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό, σύμφωνα με την Mayo Clinic.Η κατανάλωση νερού σε οποιαδήποτε θερμοκρασία θα διατηρήσει...

Τα οφέλη μια πρωινής συνήθειας αναδεικνύουν οι ερευνητές ως το καλύτερο γιατροσόφι για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας

Υπάρχουν πολλά όπλα από το οπλοστάσιο της κουζίνας που μπορούν να ανακουφίσουν το έντερο που ταλαιπωρείται από δυσκοιλιότητα. Στην προκειμένη περίπτωση θα αναφερθούμε στο πιο απλό γιατροσόφι το οποίο όμως, κάνει θαύματα:  ένα ποτήρι ζεστό νερό κάθε πρωί.

Μία δόση Η2Ο την ημέρα και συγκεκριμένα το πρωί αμέσως μετά το ξύπνημα, βοηθά στην παροχή θρεπτικών συστατικών σε όλο το σώμα, στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος και στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό, σύμφωνα με την Mayo Clinic.

Η κατανάλωση νερού σε οποιαδήποτε θερμοκρασία θα διατηρήσει τον οργανισμό ενυδατωμένο, όμως το ζεστό νερό είναι το καλύτερο για τη δυσκοιλιότητα, σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2016 και δημοσιεύθηκε στο ​Gastroenterology NursingΗ κατανάλωση ζεστού νερού με άδειο στομάχι μπορεί να αποτελεί το ιδανικότερο ξύπνημα, καθώς ένα μόνο ποτήρι θέτει σε κίνηση το έντερο.

«Μελέτες έχουν δείξει πως η κατανάλωση κρύου νερού μειώνει την κινητικότητα» τόνισε η Δρ. Elena A. Ivanina, γαστρεντερολόγος. «Για παράδειγμα» όπως συμπλήρωσε η ίδια «η πόση νερού θερμοκρασίας 2 °C βρέθηκε πως καταστέλλει τις γαστρικές συσπάσεις σε σύγκριση με τους 37 και 60 °C» σημείωσε η Δρ. Elena Ivanina συνιστώντας στους ανθρώπους να καταναλώνουν το λιγότερο 8 ποτήρια νερό την ημέρα και πάντα ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και τα επίπεδα άσκησης.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.