Η Ελλάδα στον πόλεμο: Η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» συνοδεύει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο στο Ισραήλ

12 Οκτωβρίου, 2023


Η φρεγάτα ΨΑΡΑ μαζί με το USS Gerald R. Ford. Αντιδρά έντονα το ΚΚΕ ζητώντας άμεσα την επιστροφή της στην Ελλάδα. Ως “πολύ επικίνδυνη εξέλιξη” χαρακτηρίζει την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας “Ψαρά” στη Νοτιανατολική Μεσόγειο για να ενταχθεί σε ΝΑΤΟϊκή δύναμη που επιχειρεί στην περιοχή το ΚΚΕ και με ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη ανησυχία αλλά και αντίθεσή του, την ώρα που “η σύγκρουση στη Μέσ…

...�η Ανατολή είναι μια ανάσα από την παραπέρα κλιμάκωση και μια γενικευμένη στρατιωτική εμπλοκή”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.Συγκεκριμένα, η φρεγάτα “Ψαρά”, με πλήρωμα και ομάδα ασφαλείας συνολικά πάνω από 200 άτομα, συμμετέχει στην ομάδα πλοίων που συνοδεύει το αμερικανικό...

Η φρεγάτα ΨΑΡΑ μαζί με το USS Gerald R. Ford. Αντιδρά έντονα το ΚΚΕ ζητώντας άμεσα την επιστροφή της στην Ελλάδα.

Ως “πολύ επικίνδυνη εξέλιξη” χαρακτηρίζει την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας “Ψαρά” στη Νοτιανατολική Μεσόγειο για να ενταχθεί σε ΝΑΤΟϊκή δύναμη που επιχειρεί στην περιοχή το ΚΚΕ και με ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη ανησυχία αλλά και αντίθεσή του, την ώρα που “η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι μια ανάσα από την παραπέρα κλιμάκωση και μια γενικευμένη στρατιωτική εμπλοκή”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, η φρεγάτα “Ψαρά”, με πλήρωμα και ομάδα ασφαλείας συνολικά πάνω από 200 άτομα, συμμετέχει στην ομάδα πλοίων που συνοδεύει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford, στην αποστολή του ανοιχτά του Ισραήλ.

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό φέρεται να έχει τεθεί σε αυξημένη κατάσταση ετοιμότητας με την ελληνική φρεγάτα κλάσης Ύδρας “Ψαρά” να αναπτύσσεται μαζί με τη Μόνιμη Νατοϊκή Ναυτική Ομάδα 2 στην Ανατολική Μεσόγειο για επιχειρήσεις μαζί με το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford και την ομάδα κρούσης του, αναφέρει η παρακάτω ανάρτηση.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη φρεγάτα

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζει πως “τα προσχήματα της κυβέρνησης περί ‘προγραμματισμένης άσκησης’ δεν έχουν καμία αξία, όταν είναι δεδομένος ο επιθετικός χαρακτήρας τέτοιων αποστολών και όταν διαπράττεται ακόμα μια σφαγή του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ, με την ενεργό στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ”.

“Άλλωστε”, συνεχίζει, “οι ίδιες οι διαρροές της κυβέρνησης που προσπαθούν να παρουσιάσουν την αποστολή της φρεγάτας ως άσχετη με όσα εκτυλίσσονται στην περιοχή, αναφέρουν ότι ‘δεν έχει υποβληθεί αίτημα από το ΝΑΤΟ’ για συνοδεία αμερικανικού αεροπλανοφόρου που πλέει προς το Ισραήλ, αφήνοντας να εννοηθεί πως, εφόσον υποβληθεί, θα το αποδεχθούν. Λίγες μέρες αφότου η κυβέρνηση πανηγύριζε για την καθέλκυση της πρώτης φρεγάτας ‘Belhara’, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά για ποιους σκοπούς προορίζονται πραγματικά τέτοιοι εξοπλισμοί που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός, δήθεν για την ‘άμυνα της χώρας’.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.