Πόλεμος στο Ισραήλ: «Μαμά φοβάμαι, βοήθησέ με» – «Ραγίζει» καρδιές το μήνυμα της 12χρονης με αυτισμό πριν την απαγάγει η Χαμάς

11 Οκτωβρίου, 2023


Πόλεμος στο Ισραήλ: «Μαμά φοβάμαι, βοήθησέ με» ήταν το μήνυμα μιας 12χρονης με αυτισμό πριν την απαγάγει η Χαμάς. Τα τελευταία λόγια στη μητέρα της «ραγίζουν» καρδιές. Την ίδια στιγμή κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από τα καταφύγια.Πιο συγκεκριμένα, η Galit Dan, βρισκόταν πέντε μίλια μακριά και κρυβόταν σε ένα δωμάτιο όταν η κόρη της Noya της έστειλε ένα φωνητικό μήνυμα: «Μαμά, φοβάμαι. Υπάρχουν άνθρωπο…

...ι στο σπίτι, βοήθησέ με».Τότε η Noya κρύφτηκε στο σπίτι της γιαγιάς της και έστελνε μηνύματα στη μητέρα της την ώρα ακούγονταν εκρήξεις γύρω από το κιμπούτς Nir Oz.Από το πρωί του Σαββάτου η 12χρονη δεν έχει δώσει σημεία ζωής και θεωρείται πλέον πως βρίσκεται ανάμεσα στους 150 ομήρους...

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Μαμά φοβάμαι, βοήθησέ με» ήταν το μήνυμα μιας 12χρονης με αυτισμό πριν την απαγάγει η Χαμάς. Τα τελευταία λόγια στη μητέρα της «ραγίζουν» καρδιές. Την ίδια στιγμή κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από τα καταφύγια.

Πιο συγκεκριμένα, η Galit Dan, βρισκόταν πέντε μίλια μακριά και κρυβόταν σε ένα δωμάτιο όταν η κόρη της Noya της έστειλε ένα φωνητικό μήνυμα: «Μαμά, φοβάμαι. Υπάρχουν άνθρωποι στο σπίτι, βοήθησέ με».

Τότε η Noya κρύφτηκε στο σπίτι της γιαγιάς της και έστελνε μηνύματα στη μητέρα της την ώρα ακούγονταν εκρήξεις γύρω από το κιμπούτς Nir Oz.

Από το πρωί του Σαββάτου η 12χρονη δεν έχει δώσει σημεία ζωής και θεωρείται πλέον πως βρίσκεται ανάμεσα στους 150 ομήρους από τους τρομοκράτες της Χαμάς.

Η 12χρονη Noya
Η 12χρονη Noya

Η Galit Dan μιλώντας στη Sun: «Ο πόνος είναι απερίγραπτος. Το κοριτσάκι μου πήγε να κοιμηθεί με τη γιαγιά της και μας έστελνε μηνύματα καθώς αυτά τα ζώα πήγαν εκεί. Ελπίζουμε να είναι στα άτομα που έχουν απαχθεί και θα καταφέρουν να επιβιώσουν με κάποιο τρόπο. Ζω τον εφιάλτη κάθε γονέα – κάθε γονέας στον κόσμο θα νιώσει τον πόνο μας».

Η 53χρονη μητέρα ανέφερε πως η κόρη της έχει αυτισμό. «Είναι ένα πολύ γλυκό, πολύ αστείο, πολύ έξυπνο κοριτσάκι», συμπλήρωσε για την 12χρονη.

«Τι ελπίζουν να πετύχουν κάνοντας αυτά σε αθώους και αβοήθητους ανθρώπους;», είπε για τη Χαμάς η γυναίκα που αγωνιά για την κόρη της.

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Γάζα» δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυτό είναι το μήνυμα του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού που μίλησε στο Fox News, με τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς να λαμβάνει νέες διαστάσεις. Με την ευκαιρία, δείτε την μαρτυρία γυναίκας που επέζησε από το μακελειό στη συναυλία ειρήνης.

Εν τω μεταξύ διακόπηκε από το Ισραήλ η ηλεκτροδότηση στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ζουν αποκλεισμένοι περίπου 2,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι. Την είδηση πως «η Γάζα είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα καθώς σταμάτησε να λειτουργεί ο μοναδικός σταθμός παραγωγής» μετέδωσε το Reuters, που επικαλείται τα Μέσα Ενημέρωσης της Χαμάς.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.