Ευχάριστα νέα: Έρχεται «δώρο Χριστουγέννων» σε συνταξιούχους όλων των Ταμείων – Δείτε τα ποσά

7 Οκτωβρίου, 2023


Ευχάριστα νέα έρχονται για τους συνταξιούχους καθώς προ των πυλών είναι ένα «δώρο Χριστουγέννων» για όλα τα Ταμεία. Συγκεκριμένα, περίπου 750.000 συνταξιούχοι θα λάβουν το επίδομα προσωπικής διαφοράς, το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα. Θα δοθεί, έτσι, σαν ένα άτυπο «Δώρο Χριστουγέννων», που όμως θα είναι μικρότερο από ότι άλλες χρονιές.Πρόκειται για όσους δεν θα λάβουν αύξηση, εξαιτίας της προσωπι…

...κής διαφοράς στη σύνταξή τους. Όπως ακριβώς είχε γίνει και τον περασμένο Μάρτιο. Το συγκεκριμένο έκτακτο επίδομα έχει αλλάξει πολλές ημερομηνίες καταβολής. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να δοθεί μέχρι τον Δεκέμβριο, μετά πήγε για αρχές του 2024, όμως οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν...

Ευχάριστα νέα έρχονται για τους συνταξιούχους καθώς προ των πυλών είναι ένα «δώρο Χριστουγέννων» για όλα τα Ταμεία. Συγκεκριμένα, περίπου 750.000 συνταξιούχοι θα λάβουν το επίδομα προσωπικής διαφοράς, το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα. Θα δοθεί, έτσι, σαν ένα άτυπο «Δώρο Χριστουγέννων», που όμως θα είναι μικρότερο από ότι άλλες χρονιές.

Πρόκειται για όσους δεν θα λάβουν αύξηση, εξαιτίας της προσωπικής διαφοράς στη σύνταξή τους. Όπως ακριβώς είχε γίνει και τον περασμένο Μάρτιο. Το συγκεκριμένο έκτακτο επίδομα έχει αλλάξει πολλές ημερομηνίες καταβολής. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να δοθεί μέχρι τον Δεκέμβριο, μετά πήγε για αρχές του 2024, όμως οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά θα χορηγηθεί σαν «Δώρο» το αργότερο μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.

Κατατέθηκε στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2024, περιλαμβάνοντας όλα τα μέτρα στήριξης και τις παροχές. Σε αυτές, περιλαμβάνεται και το λεγόμενο «επίδομα προσωπικής διαφοράς», που αφορά τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων με προσωπική διαφορά άνω των 10 ευρώ.

Το ύψος της ενίσχυσης θα είναι από 100 έως 200 ευρώ, ενώ την περασμένη φορά ξεκινούσε από τα 200 και έφτανε μέχρι τα 300 ευρώ. Το τελικό ποσό θα διαμορφωθεί ανάλογα με το ύψος των συντάξιμων αποδοχών. Το δημοσιονομικό κόστος της οικονομικής ενίσχυσης εκτιμάται σε περίπου 107 εκατ. ευρώ. Ενώ, οι ασφαλισμένοι που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση αλλά δεν συγκεντρώνουν τα απαραίτητα έτη ασφάλισης, έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν έως και 6 μήνες περισσότερους από το προβλεπόμενο όριο.

Έρχεται «δώρο Χριστουγέννων» σε συνταξιούχους όλων των Ταμείων

Ποιοι οι τυχεροί

Πιο συγκεκριμένα:

  • για όσους λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ, θα δοθεί ενίσχυση 200 ευρώ
  • για όσους λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων από 700,1 έως 1.100 ευρώ, θα δοθεί ενίσχυση 150 ευρώ
  • για όσους λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων από 1.100,1 έως 1.600 ευρώ, θα δοθεί ενίσχυση 100 ευρώ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.