Μαρία Κίτσου: «Μεγάλωσα κακοποιητικά και από τους δύο γονείς – Ήμουν βυθισμένη στην κατάθλιψη»

5 Ιουλίου, 2026


Η Μαρία Κίτσου μίλησε χωρίς φίλτρα για την παιδική της ηλικία, την κατάθλιψη, την υπερκόπωση και τα σχόλια που δέχθηκε για την εμφάνισή της.Στην εκπομπή «Καλημέρα, είπαμε;» παραχώρησε συνέντευξη η Μαρία Κίτσου, ανοίγοντας την καρδιά της για δύσκολες και βαθιά προσωπικές στιγμές της ζωής της.Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στην απώλεια του πατέρα της, στη σχέση της με το θέατρο, στη μεγάλη επιτυχία πο…

Η Μαρία Κίτσου μίλησε χωρίς φίλτρα για την παιδική της ηλικία, την κατάθλιψη, την υπερκόπωση και τα σχόλια που δέχθηκε για την εμφάνισή της.

Στην εκπομπή «Καλημέρα, είπαμε;» παραχώρησε συνέντευξη η Μαρία Κίτσου, ανοίγοντας την καρδιά της για δύσκολες και βαθιά προσωπικές στιγμές της ζωής της.

Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στην απώλεια του πατέρα της, στη σχέση της με το θέατρο, στη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε μέσα από τις «Άγριες Μέλισσες», αλλά και στο ψυχικό κόστος που είχε αυτή η περίοδος για την ίδια.

Παράλληλα, μίλησε με συγκλονιστική ειλικρίνεια για την κακοποίηση που, όπως αποκάλυψε, βίωσε στην παιδική της ηλικία, αλλά και για τη μάχη της με την κατάθλιψη, την αγχώδη διαταραχή και το μετατραυματικό στρες.

Η πρώτη φορά στη σκηνή μετά την κηδεία του πατέρα της

Η Μαρία Κίτσου εξήγησε πως έγινε ηθοποιός από την ανάγκη της να εκφραστεί και να γνωρίσει κάτι καινούριο μέσα από την τέχνη.

Μιλώντας για την πρώτη φορά που ανέβηκε στη σκηνή, αποκάλυψε πως εκείνη την ίδια ημέρα είχε κηδέψει τον πατέρα της.

Η στιγμή αυτή, όπως είπε, ήταν αδιανόητη και τη σημάδεψε βαθιά, καθώς πάνω στη σκηνή προσπαθούσε να είναι όπως έπρεπε, ενώ όταν έφευγε και έσβηναν τα φώτα κατέρρεε.

«Έγινα ηθοποιός από μια ανάγκη μου να εκφραστώ, να γνωρίσω κάτι καινούριο. Θυμάμαι ακόμα την πρώτη φορά που ανέβηκα στη σκηνή. Εκείνη τη μέρα κήδεψα τον πατέρα μου. Ήταν αδιανόητο. Θυμάμαι να είμαι όπως πρέπει πάνω στη σκηνή, αλλά όταν έφευγα, όταν έκλειναν τα φώτα, κατέρρεα και με μάζευαν τα παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, ο πατέρας της δεν πρόλαβε να τη δει επαγγελματικά στο θέατρο, είχε όμως παρακολουθήσει παραστάσεις και εξετάσεις της στη δραματική σχολή.

Οι «Άγριες Μέλισσες» και η υπερκόπωση

Η ηθοποιός μίλησε και για τη συμμετοχή της στις «Άγριες Μέλισσες», τη σειρά που την έκανε ακόμη πιο αγαπητή στο ευρύ κοινό.

Όπως παραδέχθηκε, ο ρόλος της Λενιώς αποτέλεσε ένα τεράστιο κεφάλαιο στη ζωή της, της έδωσε πολλά, αλλά της στέρησε επίσης πολλά σε προσωπικό επίπεδο.

Για χρόνια, η καθημερινότητά της ήταν εξαντλητική, καθώς κινούνταν ανάμεσα σε γυρίσματα, θέατρο, διάβασμα και ελάχιστες ώρες ύπνου.

«Οι “Άγριες Μέλισσες” είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στη ζωή μου. Ο ρόλος της Λενιώς μου έδωσε πολλά, αλλά μου στέρησε κιόλας πολλά. Όσα χρόνια συμμετείχα στη σειρά δεν βγήκα ούτε μία φορά για να διασκεδάσω. Ήμουν σπίτι, γύρισμα, διάβασμα, θέατρο και κοιμόμουν μόλις τρεις ώρες την ημέρα. Έπαθα burnout, έπαθα υπερκόπωση», παραδέχθηκε.

Η Μαρία Κίτσου σημείωσε ακόμη ότι η επιτυχία της σειράς άνοιξε τον δρόμο για περισσότερους θεατρικούς ηθοποιούς στην τηλεόραση, κάτι που θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό.

«Μεγάλωσα κακοποιητικά και από τους δύο γονείς»

Σε ένα από τα πιο φορτισμένα σημεία της συνέντευξης, η Μαρία Κίτσου αποκάλυψε πως τόσο η ίδια όσο και ο αδελφός της μεγάλωσαν μέσα σε ένα κακοποιητικό περιβάλλον.

Η ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη δύσκολη παιδική της ηλικία, εξηγώντας ότι από μικρή αντιλαμβανόταν πως όσα βίωνε δεν ήταν σωστά.

Όπως είπε, παρά τα τραύματα που κουβαλά, επέλεξε συνειδητά να μη γίνει ένας άνθρωπος που θα αναπαράγει τη σκληρότητα που δέχθηκε.

«Μεγάλωσα πολύ δύσκολα, κακοποιητικά και από τους δύο γονείς και εγώ και ο αδελφός μου. Ο πατέρας μου έχει φύγει από τη ζωή και η μητέρα μου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, όμως ποτέ δεν θα μπορούσα να φερθώ με τη σκληρότητα που μου φέρθηκαν», είπε.

Η ίδια τόνισε ότι από πολύ μικρή ηλικία είχε μέσα της την ανάγκη να χαράξει έναν διαφορετικό δρόμο και να γίνει ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος από τους γονείς της.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.