Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο: Πέθανε αιφνίδια ο Νίκος Σερβετάς

11 Ιουνίου, 2026


Βαρύ πένθος στον δημοσιογραφικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του δημοσιογράφου Νίκου Σερβετά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών.Ο Νίκος Σερβετάς ήταν ένας έμπειρος λειτουργός της ενημέρωσης, με μακρά και συνεπή πορεία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.Η είδηση του θανάτου του Νίκου Σερβετά σκόρπισε θλίψη και στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Πολλοί φίλοι και συνεργάτες του επέλε…

Βαρύ πένθος στον δημοσιογραφικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του δημοσιογράφου Νίκου Σερβετά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών.Ο Νίκος Σερβετάς ήταν ένας έμπειρος λειτουργός της ενημέρωσης, με μακρά και συνεπή πορεία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η είδηση του θανάτου του Νίκου Σερβετά σκόρπισε θλίψη και στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Πολλοί φίλοι και συνεργάτες του επέλεξαν να τον αποχαιρετήσουν δημόσια, εκφράζοντας τον πόνο τους μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το αντίο από φίλους και ανθρώπους που τον γνώρισαν

Ανάμεσα στα πρόσωπα που θέλησαν να μοιραστούν τις σκέψεις τους και να τιμήσουν τη μνήμη του ήταν η πανεπιστημιακός, Φωτεινή Βάκη, η οποία με μια συγκινητική ανάρτηση εξέφρασε τη βαθιά της οδύνη για τον χαμό ενός ανθρώπου που άφησε το δικό του στίγμα.

Με ανάρτησή της η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πανεπιστημιακός, αναφέρει:

«Ανείπωτη η θλίψη και μεγάλο το σοκ όταν φεύγει ένας αγαπημένος φίλος έτσι ξαφνικά. Ο Νίκος Σερβετάς δεν είναι πια μαζί μας. Τελευταία φορά που τα είπαμε ήταν στο πάρτυ της Εποχής το Σάββατο. Κι εκείνο το κρασί, όλο το αναβάλαμε και δεν προλάβαμε να το πιούμε.

Α ρε Νίκο. Βιάστηκες. Κουράγιο και δύναμη Αγγέλικα. Συλλυπητήρια στα παιδιά και τους οικείους του», έγραψε.

Τον πρόδωσε η καρδιά του

Η απώλεια του έμπειρου δημοσιογράφου ήταν αιφνίδια. Όπως αποκάλυψε σε δικό του μήνυμα ο πρώην ευρωβουλευτής  Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Νίκος Σερβετάς υπέστη ένα οξύ καρδιακό επεισόδιο το οποίο στάθηκε μοιραίο για τη ζωή του. Ο κ. Παπαδημούλης στάθηκε ιδιαίτερα στην πολυσχιδή προσωπικότητα του εκλιπόντος, υπογραμμίζοντας την οξυδερκή πολιτική του σκέψη και την ικανότητά του να αναλύει τα γεγονότα με μοναδικό τρόπο.

Τέσσερις δεκαετίες στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης

Ο Νίκος Σερβετάς υπηρέτησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας για περισσότερα από σαράντα χρόνια με απόλυτο ήθος, συνέπεια και αντικειμενικότητα. Κατά τη διάρκεια της μακράς του πορείας, ξεχώρισε για την ιδιαίτερη και διεισδυτική του γραφή, καθώς και για την ικανότητά του να αποτυπώνει την αλήθεια χωρίς σκοπιμότητες.

Ένας άνθρωπος με ήθος και μοναδικό χιούμορ

Πέρα όμως από την επιτυχημένη επαγγελματική του διαδρομή, ο Νίκος Σερβετάς αγαπήθηκε βαθιά για τον χαρακτήρα του. Όσοι τον γνώρισαν κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο εξαιρετικά ζεστό, ευγενικό και προσηνή, που ξεχώριζε για την έμφυτη ευγένειά του και το πηγαίο, εκλεπτυσμένο του χιούμορ.

Η απουσία του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό τόσο στις αίθουσες σύνταξης όσο και στις καρδιές των δικών του ανθρώπων που τον αγάπησαν βαθιά και αληθινά.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.