Σάλος με την Εριέττα Κούρκουλου: «Δεν τρώω κρέας το Πάσχα, γιατί αυτό μου δίδαξε Εκείνος»

4 Μαΐου, 2024


Με την περίοδο της νηστείας να ολοκληρώνεται σιγά σιγά, οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν προμηθευτεί τον οβελία και όσα είθισται για το πασχαλινό τραπέζι. !function(v,t,o){var a=t.createElement(“script”);a.src=”https://ad.vidverto.io/vidverto/js/aries/v1/invocation.js”,a.setAttribute(“fetchpriority”,”high”);var r=v.top;r.document.head.appendChild(a),v.self!==v.top&&(v.frameElement.style.cssText=”…

..."width:0px!important;height:0px!important;"),r.aries=r.aries||{},r.aries.v1=r.aries.v1||{commands:[]};var c=r.aries.v1;c.commands.push((function(){var t=v.frameElement||"#_vidverto-3e9edbfd85b22134d4f6119e89cf0d6c";c.mount("9058",t,{width:720,height:405})}))}(window,document); Το έθιμο προστάζει την ημέρα της Ανάστασης να σουβλίζουμε αρνί, μία συνήθεια που τηρείται σταθερά κάθε χρόνο. Η Εριέττα...

Με την περίοδο της νηστείας να ολοκληρώνεται σιγά σιγά, οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν προμηθευτεί τον οβελία και όσα είθισται για το πασχαλινό τραπέζι.

Το έθιμο προστάζει την ημέρα της Ανάστασης να σουβλίζουμε αρνί, μία συνήθεια που τηρείται σταθερά κάθε χρόνο. Η Εριέττα Κούρκουλου, ωστόσο, έχει επιλέξει να ακολουθήσει έναν vegan τρόπο ζωής, αποφεύγοντας τελείως τα ζωικά προϊόντα, δηλώνοντας επίσης πως το ίδιο θα κάνει με τον γιο που έχει αποκτήσει.

Με δεδομένο πως τις τελευταίες μέρες όλο και αυξάνεται η συζήτηση γύρω από την κατανάλωση κρέατος, που φτάνει στα σημεία της υπερβολής τις ημέρες του Πάσχα, η Εριέττα Κούρκουλου θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα ενάντια στην εν λόγω πρακτική, αλλά υπέρ της ζωής και των διδαχών του Ιησού. Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν τρώει κρέας γενικά, και ούτε θα το κάνει αυτές τις ημέρες λόγω της Ανάστασης.

«”Γιατί δεν τρως κρέας;”, με ρωτούν… “Γιατί δεν είναι απαραίτητο”, απαντώ. Δεν είναι απαραίτητο να υποφέρει κανένας για να ζήσω εγώ. Δεν είναι απαραίτητο να πεθάνει κανένα πλάσμα για να επιβιώσω και αφού δεν είναι απαραίτητο, το να έτρωγα κρέας θα σήμαινε ότι δίνω μεγαλύτερη αξία στην γευστική μου απόλαυση, από τι δίνω στην ζωή – και εγώ λατρεύω την ζωή…»

«Σέβομαι και εκτιμώ την ζωή – και όχι μόνο την δική μου. Καλό Πάσχα με αγάπη και ενσυναίσθηση – γιατί αυτό μας δίδαξε και εκείνος!» έγραψε η Εριέττα Κούρκουλου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.