Στέφανος Κασσελάκης για Μάτι: «Αυτή η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας πρέπει να αλλάξει» – Τι απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης

2 Μαΐου, 2024


Ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε σε ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα την απόφαση «για χαμηλές ποινές στη δίκη για το Μάτι», εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του απέναντι στη δικαιοσύνη.«Η σκέψη μου αυτές τις μέρες είναι με τις οικογένειες των ανθρώπων στο Μάτι, που περίμεναν δικαίωση έξι ολόκληρα χρόνια και είδαν τους υπεύθυνους να πληρώνουν και να φεύγουν σαν “κύριοι”» σημει…

...ώνει.Δείτε επίσης: Στέφανος Κασσελάκης από το Σκοπευτήριο Καισαρινής: «Δε θέλω να γίνω μακάβριος αλλά κάτι μπορεί να μου συμβεί»Και συνεχίζει: «Θέλετε να μάθετε την αλήθεια για τις απαράδεκτα χαμηλές ποινές στη δίκη για το Μάτι; Ας δούμε μαζί πρώτα το κατ’ επάγγελμα ψέμα του...

Ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε σε ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα την απόφαση «για χαμηλές ποινές στη δίκη για το Μάτι», εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του απέναντι στη δικαιοσύνη.

«Η σκέψη μου αυτές τις μέρες είναι με τις οικογένειες των ανθρώπων στο Μάτι, που περίμεναν δικαίωση έξι ολόκληρα χρόνια και είδαν τους υπεύθυνους να πληρώνουν και να φεύγουν σαν “κύριοι”» σημειώνει.

Δείτε επίσης: Στέφανος Κασσελάκης από το Σκοπευτήριο Καισαρινής: «Δε θέλω να γίνω μακάβριος αλλά κάτι μπορεί να μου συμβεί»

Και συνεχίζει: «Θέλετε να μάθετε την αλήθεια για τις απαράδεκτα χαμηλές ποινές στη δίκη για το Μάτι; Ας δούμε μαζί πρώτα το κατ’ επάγγελμα ψέμα του κ. Μητσοτάκη.

Ας δούμε μαζί και την αλήθεια από τον ποινικολόγο κ. Καπερνάρο, ο οποίος εξηγεί πώς τα κακουργήματα βαφτίστηκαν πλημμελήματα για να φτάσουμε σε αυτές τις ποινές».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψε σε ανάρτηση του δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, κ. Σωτηρόπουλου, παραθέτοντας το σχετικό απόσπασμα: «Το ίδιο άρθρο 302, όπως ίσχυε με τον Π.Κ. του 1950, ίσχυε το 2018, το 2019, το ίδιο κι απαράλλαχτο ισχύει και σήμερα».

«Με αυτό το άρθρο λοιπόν έπεσαν στα μαλακά οι κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο Μάτι, τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης αναβάθμισε μόλις έγινε πρωθυπουργός. Δείτε τώρα ποιος επιτρέπει σε καταδικασμένους να εξαγοράζουν τις ποινές τους και να είναι ελεύθεροι» τονίζει, ενώ κάνει αναφορά και σε δήλωση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Βερβεσού πώς «η ΝΔ άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα ώστε οι ένοχοι να πληρώνουν και να φεύγουν».

Ενώ τόνισε ηχηρά ότι αυτή η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας πρέπει να αλλάξει και υποσχέθηκε ότι θα αλλάξει αυτή η κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.