Θυμάστε τον Ηρώδη Αντίπα από το «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»; Γνωρίστε τον καλύτερο κλασικό ηθοποιό της Αμερικής

1 Μαΐου, 2024


Τη Μ. Πέμπτη 01/05/24 αναμένεται να προβληθεί στις οθόνες μας το θρησκευτικό αριστούργημα «Ιησούς από τη Ναζαρέτ», το οποίο μας παρουσιάζει τη ζωή και τα Πάθη του Ιησού Χριστού.Αναμφισβήτητα, ο Ηρώδης Αντύπας καθόρισε τη ζωή του Χριστού, διότι αποκεφάλισε τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή.Επί την ευκαιρία διαβάστε: Θυμάστε τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή από το «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»; Τα κατάγαλανα μάτια…

... του Μάικλ Γιόρκ συνεχίζουν να μαγνητίζουν το ΧόλιγουντΤον ρολο του Ηρώδη υποδύθηκε περίτεχνα ο διακεκριμένος κινηματογραφικός Καναδός ηθοποιός, Christopher Plummer. Οι New York Times τον χαρακτήρισαν ως "τον καλύτερο κλασικό ηθοποιό στην Αμερική". Αναμφισβήτητα, αποτέλεσε τον σπουδαιότερο...

Τη Μ. Πέμπτη 01/05/24 αναμένεται να προβληθεί στις οθόνες μας το θρησκευτικό αριστούργημα «Ιησούς από τη Ναζαρέτ», το οποίο μας παρουσιάζει τη ζωή και τα Πάθη του Ιησού Χριστού.

Αναμφισβήτητα, ο Ηρώδης Αντύπας καθόρισε τη ζωή του Χριστού, διότι αποκεφάλισε τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή.

Επί την ευκαιρία διαβάστε: Θυμάστε τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή από το «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»; Τα κατάγαλανα μάτια του Μάικλ Γιόρκ συνεχίζουν να μαγνητίζουν το Χόλιγουντ

Τον ρολο του Ηρώδη υποδύθηκε περίτεχνα ο διακεκριμένος κινηματογραφικός Καναδός ηθοποιός, Christopher Plummer. Οι New York Times τον χαρακτήρισαν ως “τον καλύτερο κλασικό ηθοποιό στην Αμερική“.

Αναμφισβήτητα, αποτέλεσε τον σπουδαιότερο επιζών της σχολής υποκριτικής, στην οποία συμμετείχαν οι Richard Burton, Peter O’Toole και Albert Finney. Ήταν ο κλασικά εκπαιδευμένος ηθοποιός που καθιερώθηκε και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ως ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, ιδίως σε σαιξπηρικούς ρόλους.

Λίγα βιογραφικά στοιχεία

Ο Christopher Plummer (13 Δεκεμβρίου 1929 – 5 Φεβρουαρίου 2021) ήταν Καναδός ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο στην ταινία Stage Struck του 1958, ενώ αξιοσημείωτες κινηματογραφικές ερμηνείες του περιλαμβάνουν τις ταινίες The Night of the Generals, The Return of the Pink Panther, Star Trek VI: The Undiscovered Country, The Man Who Would Be King και The Insider.

Καριέρα που επεκτείνεται σε επτά δεκαετίες

Σε μια καριέρα που εκτείνεται σε επτά δεκαετίες και περιλαμβάνει σημαντικούς ρόλους σε κάθε μια από τις δραματικές τέχνες, ο Plummer είναι ίσως πιο γνωστός στο κινηματογραφικό κοινό ως ο αυταρχικός χήρος καπετάνιος Georg Johannes von Trapp στο επιτυχημένο μιούζικαλ του 1965 The Sound of Music στο πλευρό της Julie Andrews.

Παράλληλα το 1997, έμεινε γνωστός στο κοινό ως ο ερωτευμένος ηθοποιός John Barrymore στο “Barrymore” που του χάρισε τη σημαντική προσοχή που του είχε διαφύγει μέχρι τότε. Από εκείνο το σημείο και μετά, έγινε ένας πολύ περιζήτητος ηθοποιός που ενσάρκωσε ποικίλους χαρακτήρες, υποδυόμενος π.χ τον ανταποκριτή του “60 Minutes” Μάικ Γουάλας στο “The Insider” (1999), τον καπετάνιο Κρίστοφερ Νιούπορτ στο “The New World” (2005) και τον διευθύνοντα σύμβουλο μιας δικηγορικής εταιρείας εξουσίας στο εξαιρετικό πολιτικό θρίλερ “Syriana” (2005).

Πέρασμα και στο Μπρόντγουεϊ

Ο Plummer έκανε το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ το 1954 στο έργο The Starcross Story. Έλαβε δύο βραβεία Tony, το ένα για τον καλύτερο ηθοποιό σε μιούζικαλ, υποδυόμενος τον Συρανό ντε Μπερζεράκ στο Cyrano (1974) και το άλλο για τον καλύτερο ηθοποιό σε θεατρικό έργο, υποδυόμενος τον Τζον Μπάριμορ στο Barrymore (1997).

Συνέχισε δυναμικά και στον 21ο αιώνα

Στον 21ο αιώνα, οι κινηματογραφικοί του ρόλοι περιλαμβάνουν τις ταινίες The Insider ως Mike Wallace, Inside Man με τον Denzel Washington, την ταινία Up της Disney-Pixar του 2009 ως Charles Muntz, την παραγωγή 9 του Shane Acker ως ‘1’, The Last Station ως Leo Tolstoy, The Imaginarium of Doctor Parnassus ως Doctor Parnassus, The Girl with the Dragon Tattoo ως Henrik Vanger και Beginners ως Hal.

Πολλές βραβεύσεις – Ο γηραιότερος ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ

Ο Plummer έχει κερδίσει πολλά βραβεία και διακρίσεις για τη δουλειά του, μεταξύ των οποίων ένα Όσκαρ, δύο βραβεία Emmy, δύο βραβεία Tony, μία Χρυσή Σφαίρα, ένα βραβείο SAG και ένα βραβείο BAFTA.Με τη νίκη του σε ηλικία 82 ετών το 2012 για το Beginners, ο Plummer είναι ο γηραιότερος ηθοποιός και άνθρωπος που έχει κερδίσει ποτέ Όσκαρ.

Θάνατος

Στις 5 Φεβρουαρίου 2021, ο Πλάμερ πέθανε στο σπίτι του στο Γουέστον του Κονέκτικατ, σε ηλικία 91 ετών, μετά από επιπλοκές που υπέστη από ατύχημα που του συνέβη. Η οικογένειά του εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανακοίνωσε ότι ο Πλάμερ “πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του στο Κονέκτικατ με τη σύζυγό του Ελέιν Τέιλορ στο πλευρό του”.

Αναμφισβήτητα, ο Christopher Plummer καθιεωρώθηκε στο Χόλιγουντ και στη συνείδηση των fans ως ένας σπουδαίος ηθοποιός, τον οποίο θα τον θυμόμαστε για το εύρος των ρόλων του!

Πηγή πληροφοριών: Rotten Tomatoes, The Movie Database.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.