Γιάννης Καλλιάνος: Το νοσοκομείο Αττικόν εξέδωσε ανακοίνωση για τον πατέρα του βουλευτή της ΝΔ

24 Απριλίου, 2024


Μετά τον σάλο που προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες, με την προσωπική εξομολόγηση του Γιάννη Καλλιάνου για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο πατέρας του, καθώς και τις ευθύνες που ζήτησε από συγκεκριμένους ανθρώπους, το νοσοκομείο «Αττικόν» απαντάει με ανακοίνωση για το περιστατικό.Θυμίζουμε ότι ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος, με ένα συναισθηματικά φορτισμένο μή…

...νυμά του στα social media, είχε μιλήσει για τον πατέρα του στα προσωπικά του social media, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εύχομαι να τα καταφέρει ο πατέρας μου, αν και είναι πολύ δύσκολο πια. Τον επανέφεραν από την ανακοπή, δεν είχε οξυγόνο και τον άφηναν έτσι. Περνούσε μία νοσοκόμα κάθε τέσσερις...

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες, με την προσωπική εξομολόγηση του Γιάννη Καλλιάνου για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο πατέρας του, καθώς και τις ευθύνες που ζήτησε από συγκεκριμένους ανθρώπους, το νοσοκομείο «Αττικόν» απαντάει με ανακοίνωση για το περιστατικό.

Θυμίζουμε ότι ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος, με ένα συναισθηματικά φορτισμένο μήνυμά του στα social media, είχε μιλήσει για τον πατέρα του στα προσωπικά του social media, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εύχομαι να τα καταφέρει ο πατέρας μου, αν και είναι πολύ δύσκολο πια. Τον επανέφεραν από την ανακοπή, δεν είχε οξυγόνο και τον άφηναν έτσι. Περνούσε μία νοσοκόμα κάθε τέσσερις ώρες. Πώς να αντέξει; Δεν ξέρω τι να κάνω, έκανα τα πάντα».

«Τον πήραν τώρα στο Αττικό, ενώ τους παρακαλάγαμε να τον βάλουν σε μία μονάδα επειδή δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Τρέχουν τώρα τάχα για να δείξουν. Μόλις πήρα τον γιατρό και του είπα “Αυτό ήταν που ήταν καλά και υπογράφατε όλοι”; Έχουν στερέψει τα δάκρυά μου εδώ και δέκα μέρες», έλεγε δακρυσμένος ο Γιάννης Καλλιάνος.

Δείτε επίσης: Γιάννης Καλλιάνος: «Πέθανε μπροστά τους και μας έλεγαν εντάξει βρε παιδιά, μια χαρά πηγαίνει, θα…» – Ξέσπασε σε κλάματα για τον πατέρα του

Η ανακοίνωση από το «Αττικόν» για τον πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Το νοσοκομείο πριν από λίγη ώρα απάντησε στα όσα κατήγγειλε δημόσια ο βουλευτής. Σας παραθέτουμε παρακάτω αυτούσια την ανακοίνωση για τον πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, την οποία υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου, Σπυρίδων Αποστολόπουλος:

Ο κ. Δημήτριος Καλλιάνος, 79 ετών, διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν από άλλο νοσοκομείο και εισήχθη στην Α’ Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική στις 6/4/2024 λόγω γάγγραινας αριστερού άκρου ποδός. Ο ασθενής έπασχε μεταξύ άλλων από τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια υπό αιμοκάθαρση, σακχαρώδη διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση, βαριά στεφανιαία νόσο και καρδιακή ανεπάρκεια (οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και επανειλημμένες διαδερμικές αγγειοπλαστικές στεφανιαίων, κολπική μαρμαρυγή, ανεπάρκεια τριγλώχινας, τοποθέτηση απινιδωτή), πνευμονική ίνωση με κατ’ οίκον οξυγονοθεραπεία και καρκίνο γεννητικών οργάνων

Ο ασθενής υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική αντιμετώπιση της γάγγραινας, ενώ τα σύνθετα προϋπάρχοντα προβλήματά του αξιολογήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν εντατικά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του από όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, νεφρολόγοι, λοιμωξιολόγοι). Στις 22/4 ο ασθενής ανέφερε υποκειμενική επιδείνωση, με σταθερά ζωτικά σημεία και εξετάσεις για την κατάσταση του (καλή επικοινωνία, καλή ανταλλαγή αερίων και αυτόματη αναπνοή, σταθερή αιμοδυναμική εικόνα χωρίς υποστήριξη), εικόνα που δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής στη ΜΕΘ.

Κατά τη διάρκεια της 23/4 παρουσίασε σημεία ήπιας, αλλά επιδεινούμενης ιστικής υποξίας (καλή επικοινωνία και ανταλλαγή αερίων, αλλά ήπια αύξηση του γαλακτικού που την προηγούμενη ημέρα ήταν απόλυτα φυσιολογικό), αξιολογήθηκε από τη ΜΕΘ και αποφασίστηκε η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στις 18.30. Κατά την προετοιμασία της μεταφοράς ο ασθενής έκανε συγκοπτικό επεισόδιο και διασωληνώθηκε.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου παραμένει διασωληνωμένος σε βαριά κατάσταση, σε μηχανική υποστήριξη οργάνων και συστημάτων. Η κάλυψη των περιστατικών που χρήζουν εντατικής θεραπείας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν και του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Κατά τη διάρκεια της ταραχώδους τελευταίας πενταετίας όλοι οι διασωληνωμένοι ασθενείς του Π.Γ.Ν. “Αττικόν” καλύφθηκαν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας.

Διευκρινίζεται ότι η εισαγωγή των ασθενών σε κάθε ΜΕΘ της χώρας γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια και αφού καταγραφούν σε κεντρικά ελεγχόμενη πλατφόρμα του ΕΚΑΒ, κριτήρια τα οποία ο συγκεκριμένος ασθενής μέχρι τις 23/4 δεν πληρούσε. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας του ΕΚΑΒ, κανένας μη διασωληνωμένος παθολογικός ασθενής δεν συμπεριλήφθηκε στην πλατφόρμα τον τελευταίο μήνα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Κατανοούμε τη συναισθηματική φόρτιση, συμπαραστεκόμαστε στον ανθρώπινο πόνο της οικογένειας και καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη αυτού του βαρύτατου και σύνθετου περιστατικού.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.