Ιταλία: Καλόγριες τρώνε πατατάκια πριν την Θεία Κοινωνία – Αντιδράσεις από τηλεθεατές (video)

10 Απριλίου, 2024


Μια ιταλική τηλεοπτική διαφήμιση που απεικονίζει καλόγριες να τρώνε πατατάκια ενώ λαμβάνουν τη Θεία Κοινωνία προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα Καθολικών τηλεθεατών, οι οποίοι κάνουν λόγο για βλασφημία.Η διαφήμιση διάρκειας 30 δευτερολέπτων για τα Amica Chips – μια από τις κορυφαίες μάρκες για πατατάκια στην Ιταλία– λαμβάνει χώρα σε ένα μοναστήρι με πρωταγωνίστριες μοναχές που ετοιμάζονται να λάβουν…

... τη Θεία Κοινωνία.Δείτε επίσης: Σοκ στις ΗΠΑ: Δασκάλα δημοτικού σχολείου μαχαίρωσε τον σύντροφό της μέχρι θανάτου - Τον έθαψε στον κήπο (video)Σύμφωνα με πληροφορίες από το enikos.gr, το σποτ των 30″ έχει προγραμματιστεί στα δίκτυα Mediaset, Cairo και CTV, καθώς και σε ψηφιακά κανάλια. Η εκστρατεία...

Μια ιταλική τηλεοπτική διαφήμιση που απεικονίζει καλόγριες να τρώνε πατατάκια ενώ λαμβάνουν τη Θεία Κοινωνία προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα Καθολικών τηλεθεατών, οι οποίοι κάνουν λόγο για βλασφημία.

Η διαφήμιση διάρκειας 30 δευτερολέπτων για τα Amica Chips – μια από τις κορυφαίες μάρκες για πατατάκια στην Ιταλία– λαμβάνει χώρα σε ένα μοναστήρι με πρωταγωνίστριες μοναχές που ετοιμάζονται να λάβουν τη Θεία Κοινωνία.

Δείτε επίσης: Σοκ στις ΗΠΑ: Δασκάλα δημοτικού σχολείου μαχαίρωσε τον σύντροφό της μέχρι θανάτου – Τον έθαψε στον κήπο (video)

Σύμφωνα με πληροφορίες από το enikos.gr, το σποτ των 30″ έχει προγραμματιστεί στα δίκτυα Mediaset, Cairo και CTV, καθώς και σε ψηφιακά κανάλια. Η εκστρατεία θα αναπτυχθεί με ένα ολοκληρωμένο σύστημα επικοινωνίας που στοχεύει στη μεγιστοποίηση του αντίκτυπου και της κάλυψης ενός στόχου ηλικίας 18-54 ετών, με ιδιαίτερη έμφαση στο νεότερο target group (18-35) στα ψηφιακά και κοινωνικά κανάλια . Το δε σχεδιασμό του Media Plan διαχειρίζεται το Media Club (GroupM).

Με το Ave Maria να παίζει στο βάθος, οι μοναχές αρχίζουν να ετοιμάζονται για την Θεία Ευχαριστία από τον ιερέα. Ξαφνικά μια μοναχή ανοίγει τα μάτια της και ακούγεται ένας ήχος από πατατάκια.

Η διαφήμιση, η οποία προβάλλεται στο Mediaset, τον μεγαλύτερο εμπορικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ιταλίας, και άλλα ιδιωτικά δίκτυα, τελειώνει με μια καλόγρια να καταβροχθίζει ολόκληρο το πακέτο.

Πέθανε o Πίτερ Χιγκς – O νομπελίστας φυσικός που ανακάλυψε το «σωματίδιο του Θεού»

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών, ο Peter Higgs, ο νομπελίστας φυσικός που ανακάλυψε ένα νέο σωματίδιο γνωστό ως μποζόνιο Higgs.

Ο 94χρονος Higgs, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 2013 για την εργασία που είχε κάνει το 1964 η οποία κατέδειξε πώς το μποζόνιο συνέβαλε στη σύνδεση του σύμπαντος δίνοντας στα σωματίδια τη μάζα τους.

Μετά από μια σειρά πειραμάτων που ξεκίνησαν το 2008, η θεωρία του αποδείχθηκε από τους φυσικούς που εργάζονταν στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων στο Cern της Ελβετίας το 2012- το βραβείο Νόμπελ μοιράστηκε με τον François Englert, έναν Βέλγο θεωρητικό φυσικό, του οποίου η εργασία το 1964 συνέβαλε επίσης άμεσα στην ανακάλυψη.

Μέλος της Βασιλικής Εταιρείας και επίτιμος σύντροφος, ο Higgs πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του ζωής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, το οποίο ίδρυσε το κέντρο Higgs για τη θεωρητική φυσική προς τιμήν του το 2012.

Ο καθηγητής Peter Mathieson, διευθυντής του πανεπιστημίου, δήλωσε: «Ένας πραγματικά χαρισματικός επιστήμονας, του οποίου το όραμα και η φαντασία εμπλούτισαν τις γνώσεις μας για τον κόσμο που μας περιβάλλει. Το πρωτοποριακό του έργο έχει παρακινήσει χιλιάδες επιστήμονες και η κληρονομιά του θα συνεχίσει να εμπνέει πολλούς άλλους για τις επόμενες γενιές».

Η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών, η οποία απονέμει το Νόμπελ, δήλωσε τότε ότι το καθιερωμένο μοντέλο της φυσικής, το οποίο στηρίζει την επιστημονική κατανόηση του σύμπαντος, «στηρίζεται στην ύπαρξη ενός ειδικού είδους σωματιδίου: του σωματιδίου Higgs. Το σωματίδιο αυτό προέρχεται από ένα αόρατο πεδίο που γεμίζει όλο το χώρο. Ακόμα και όταν το σύμπαν φαίνεται άδειο, αυτό το πεδίο είναι εκεί. Χωρίς αυτό, δεν θα υπήρχαμε, διότι από την επαφή με το πεδίο τα σωματίδια αποκτούν μάζα. Η θεωρία που πρότειναν οι Englert και Higgs περιγράφει αυτή τη διαδικασία».

Εξαιρετικά ντροπαλός άνθρωπος που αντιπαθούσε τη φασαρία, ο Higgs είχε φύγει από το σπίτι του για ένα ήσυχο γεύμα με σούπα και πέστροφα στο Leith την ημέρα της ανακοίνωσης, για να τον σταματήσει ένας πρώην γείτονας που του μετέφερε τα νέα στο δρόμο για το σπίτι. Γεννημένος στο Newcastle upon Tyne, ο Higgs αφήνει δύο γιους, τον Chris και τον Jonny, και δύο εγγόνια. Η σύζυγός του, η Jody, λέκτορας γλωσσολογίας από την οποία είχε χωρίσει, πέθανε το 2008.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.