Αισιοδοξία Τσιόδρα για πρώτη φορά- Η καμπύλη των κρουσμάτων δείχνει κάμψη, αγοράσαμε χρόνο


Σχετικά αισιόδοξος εμφανίστηκε για πρώτη φορά- για την εξέλιξη των κρουσμάτων στην Ελλάδα- στην συνέντευξη τύπου ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.Οπως είπε τα νούμερα δείχνουν οτι η καμπύλη δείχνει να…


Loading...

Σχετικά αισιόδοξος εμφανίστηκε για πρώτη φορά- για την εξέλιξη των κρουσμάτων στην Ελλάδα- στην συνέντευξη τύπου ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Οπως είπε τα νούμερα δείχνουν οτι η καμπύλη δείχνει να έχει μειωθεί και αν και προέβλεψε ότι θα υπάρξουν και νέα κρούσματα, φάνηκε να θέλει να στείλει το μήνυμα ότι τα μέτρα αποδίδουν και υπάρχει μια μικρή μείωση της καμπύλης της εκθετικής αύξησης.

Νομίζω είπε ο κ. Τσιόδρας ότι αγοράσαμε χρόνο και αν και δεν θέλω να φανώ υπεραισιόδοξος είναι πολύ καλό αυτό.

“Η καμπύλη της επιδημίας στην Ελλάδα δείχνει σαν να έχει βάλει κάποιο φρένο χαίρομαι που δεν βλέπω αυτή τη δραματική αύξηση, αγοράσαμε χρόνο, μακάρι να αγοράσουμε κι άλλο χρόνο, δεν μπορώ να πω ότι έχει μειωθεί, αλλά ούτε και ότι έχει αυξηθεί δραματικά” ανέφερε.

Επίσης εκτίμησε ότι η πορεία της Πανδημίας στην Ελλάδα είναι ανάλογη της τιτάνιας προσπάθειας που γίνεται για να την ελέγξουμε. “Ελπίζω ότι θα συνεχίσω να είμαι εντός των προβλέψεων” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

“Ο αριθμός των σοβαρών περιπτώσεων που είναι το προϊόν από τα δύο άγνωστα μεγέθη, δηλαδή του πόσοι έχουν μολυνθεί ή νοσούν σοβαρά ή πεθαίνουν. Αυτός ο αριθμός γνωρίζουμε ότι αυξάνει δραματικά αν επιτρέψουμε στη νέα λοίμωξη να εξαπλωθεί”, ανέφερε και είπε με έμφαση ότι αυτό το ξέρουμε με σιγουριά και αυτή τη στιγμή είναι πολύ σημαντικό να μην επιβαρυνθεί περισσότερο απ όσο αντέχει το σύστημα υγειάς.

“Είναι πιο σημαντικό οι ασθενείς που νοσούν ελαφρά, να απομονώνονται παρά να ελέγχονται” γιατί χωρίς μέτρα έλεγχου ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξάνεται δραματικά έως ότου μολυνθεί το 50% του πληθυσμού. Ακόμα και σε χώρες με πολύ καλό σύστημα αυτό δεν έχει συμβεί” πρόσθεσε.

“Για κάθε ένα ασυμπτωματικό ασθενή υπάρχει τουλάχιστον ένας ασυμπτωματικός ή ένας με ελαφρά συμπτώματα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό μέτρο ο περιορισμός των επαφών”.

“Τα μέτρα δεν πρέπει να χαλαρώσουν γιατί η μετάδοση θα αυξηθεί με μαθηματική ακρίβεια όπως και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της νόσου” τόνισε.

Ο κύριος Τσιόδρας αναφερόμενος στα αριθμητικά δεδομένα εξέλιξης της επιδημία ανέφερε ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 71 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην Ελλάδα στα 695. Τα κρούσματα καταγράφηκαν κυρίως στην Αττική, αλλά κατανέμονται πλέον σε 28 γεωγραφικές ενότητες της χώρας. Το 56% αφορά άντρες.

Από το σύνολο των θετικών στον κορονοϊό, 114 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία εκ των οποίων 35 σε ΜΕΘ, οι 34 άνδρες και μόλις μόνο μια γυναίκα. Ο μέσος όρος ηλικίας όσο νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι τα 68 έτη. Μέχρι σήμερα 17 άνθρωποι, 14 άντρες και τρεις γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 76 έτη, έχουν καταλήξει από επιπλοκές του κορονοϊού. Οι περισσότεροι είχαν κι άλλα υποκείμενα νοσήματα.Τα καλά νέα είναι ότι 29 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία αναφοράς.

Thetoc.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...