Ανατριχιάζει η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου: «Στα 11 βίωσα σ@ξ@@αλική κακοποίηση από τον πατέρα μου – Μου διέλυσε το σώμα» (video)

9 Μαρτίου, 2024


Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το «Στούντιο 4» φιλοξένησε τη σπουδαία μαραθωνοδρόμο, Μαρία Πολύζου, η οποία μίλησε για τη σeξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τον πατέρα της στα 11 της χρόνια αλλά και τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του μαστού.«Υπήρχε πολλή βία στο σπίτι, ο πατέρας αλκοολικός, οπότε ήρθε μια στιγμή που έκατσε πολύ στραβά η ζωή σε εμένα και ξαφνικά στα 11 άρχισε να μα…

...υρίζει ο τόπος, η ζωή η ίδια».«Δεν είναι εύκολο για ένα παιδί να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις».«Στα 11 ήρθε η σeξουαλική κακοποίηση, εκείνη τη στιγμή δεν μιλάς. Ποιος θα σε ακούσει; Δεν σκέφτηκα ότι φταίω εγώ, σκέφτεσαι ότι δεν έχει νόημα η ζωή. Μπορεί να μου διέλυε το σώμα...

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το «Στούντιο 4» φιλοξένησε τη σπουδαία μαραθωνοδρόμο, Μαρία Πολύζου, η οποία μίλησε για τη σeξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τον πατέρα της στα 11 της χρόνια αλλά και τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του μαστού.

«Υπήρχε πολλή βία στο σπίτι, ο πατέρας αλκοολικός, οπότε ήρθε μια στιγμή που έκατσε πολύ στραβά η ζωή σε εμένα και ξαφνικά στα 11 άρχισε να μαυρίζει ο τόπος, η ζωή η ίδια».

«Δεν είναι εύκολο για ένα παιδί να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις».

«Στα 11 ήρθε η σeξουαλική κακοποίηση, εκείνη τη στιγμή δεν μιλάς. Ποιος θα σε ακούσει; Δεν σκέφτηκα ότι φταίω εγώ, σκέφτεσαι ότι δεν έχει νόημα η ζωή. Μπορεί να μου διέλυε το σώμα αλλά το μυαλό μου δεν το πείραξε κανείς. Ο αθλητισμός ήρθε καπάκι, ό,τι καλύτερο στη ζωή μου».

Πολλές οι αντιξοότητες ακόμη και οικονομικές στο ξεκίνημά της αλλά η ίδια δεν το έβαλε ποτέ κάτω.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.