Ακρίβεια: Τα 3+1 μέτρα της κυβέρνησης για μειώσεις σε πάνω από 3.000 προϊόντα – Οι 108 μάρκες με πτώση στη μέση τιμή

1 Μαρτίου, 2024


Μια μικρή ανάσα θα δουν από σήμερα (1/3) στην τσέπη τους οι καταναλωτές, που μαστίζονται εδώ και πολύ καιρό από το «δαίμονα» της ακρίβειας, με την κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης να φέρνουν μείωση τιμών σε πολλά προϊόντα.Η εφαρμογή των 4 μέτρων έχουν ως στόχο τη μόνιμη αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Για παράδειγμα από σήμερα οι καταναλωτές θα δουν χαμηλότερες τιμές στο βρεφικό γάλα, καθώς τίθε…

...ται σε ισχύ το πλαφόν 7% στο μικτό περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων.«Προσδοκούμε οι αρχικές τιμές σε 1.500 προϊόντα να είναι μειωμένες από αρχές Μαρτίου», ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο κατά το οποίο ανακοίνωσε συνεχείς παρεμβάσεις «για να...

Μια μικρή ανάσα θα δουν από σήμερα (1/3) στην τσέπη τους οι καταναλωτές, που μαστίζονται εδώ και πολύ καιρό από το «δαίμονα» της ακρίβειας, με την κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης να φέρνουν μείωση τιμών σε πολλά προϊόντα.

Η εφαρμογή των 4 μέτρων έχουν ως στόχο τη μόνιμη αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Για παράδειγμα από σήμερα οι καταναλωτές θα δουν χαμηλότερες τιμές στο βρεφικό γάλα, καθώς τίθεται σε ισχύ το πλαφόν 7% στο μικτό περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων.

«Προσδοκούμε οι αρχικές τιμές σε 1.500 προϊόντα να είναι μειωμένες από αρχές Μαρτίου», ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο κατά το οποίο ανακοίνωσε συνεχείς παρεμβάσεις «για να έχουμε ακόμα πιο προσιτές τιμές στο ράφι».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.