Χάρης Δούκας για σβήσιμο των ονομάτων που «χάθηκαν» στα Τέμπη: «Μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή»

1 Μαρτίου, 2024


Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μετά τον σάλο που προκλήθηκε με το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.«Μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή. Ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις, ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.Επίσης, τη…

...ν Παρασκευή η πρώτη δίκη για τα Τέμπη - Οι συγγενείς του ελεγκτή διεκδικούν 1 εκατ. ευρώ αποζημίωση.«Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών», προσθέτει ο Χάρης Δούκας. «Ο Δήμος Αθηναίων ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των πολιτών...

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μετά τον σάλο που προκλήθηκε με το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

«Μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή. Ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις, ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Επίσης, την Παρασκευή η πρώτη δίκη για τα Τέμπη – Οι συγγενείς του ελεγκτή διεκδικούν 1 εκατ. ευρώ αποζημίωση.

«Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών», προσθέτει ο Χάρης Δούκας. «Ο Δήμος Αθηναίων ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των πολιτών για την απονομή δικαιοσύνης», καταλήγει ο κ. Δούκας.

Υπενθυμίζεται ο δήμαρχος Αθηναίων δέχθηκε επίθεση από αρκετούς χρήστες του Χ, μετά το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει συνεργεία του δήμου Αθηναίων να σβήνουν από το πεζοδρόμιο μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γράψει με κόκκινη μπογιά διαδηλωτές κατά τη χθεσινή πορεία, έναν χρόνο μετά την φονική σύγκρουση των τρένων.

Όπως διευκρινίζει σε δήλωσή της η αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη, το συνεργείο κάλεσε ο φρούραρχος της Βουλής, λέγοντας κατηγορηματικά ότι «ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη».

Τέμπη: Φοιτητές ξαναγράφουν τα ονόματα των 57 ψυχών στο Σύνταγμα – Μπαλάκι ευθυνών για το ποιος τα έσβησε

Στο Σύνταγμα ξαναγράφονται με κόκκινη μπογιά τα 57 ονόματα των θυμάτων από την τραγωδία στα Τέμπη

Στο Σύνταγμα έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, για να ξαναγράψουν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των 57 θυμάτων που έχασαν τόσο άδικα την ζωή τους στα Τέμπη. Μια συμβολική κίνηση για την μνήμη όσων χάθηκαν από την ανείπωτη τραγωδία που «πάγωσε» το πανελλήνιο.

Στη συνέχεια, έναν χρόνο ακριβώς μετά το «μαύρο» βράδυ που πέρασαν 350 επιβάτες που επέβαιναν στην επιβατική αμαξοστοιχία που κόστισε σε πολλούς τη ζωή, τα Συνεργεία Καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων, καθάρισαν το «λερωμένο Σύνταγμα», με τα ονόματα των θυμάτων.

Στο σημείο, βρίσκονται αυτή τη στιγμή νεαρά παιδιά, για να ξαναγράψουν τα όσα σβήστηκαν, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα: Τα ονόματα πρέπει να μείνουν γραμμένα, μέχρι να δικαιωθούν οι οικογένειες των θυμάτων!

Υπενθυμίζεται πως εχθές, πάνω από 20.000 άνθρωποι έδωσαν το «παρών» στο συλλαλητήριο της Αθήνας για την τραγωδία των Τεμπών, με αίτημα να χυθεί άπλετο «φως» στην υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους 57 νεκρούς.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.