Νέο μήνυμα Μητσοτάκη για τα Τέμπη: «Συγκρούστηκαν λάθη και χρόνιες παθογένειες – Βαριά η ευθύνη της Δικαιοσύνης»

1 Μαρτίου, 2024


Για την τραγωδία στα Τέμπη μίλησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο συνέδριο «Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια μετά», τονίζοντας ότι ποτέ ο ίδιος δεν σκέφτηκε να εργαλειοποιήσει μια τραγωδία.Σε ερώτηση για την τραγωδία στα Τέμπη και τη συμπλήρωση ενός έτους από τη μοιραία εκείνη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε αρχικά: «Δεν υπήρξε για εμένα πιο δύσκολη στι…

...γμή από τα Τέμπη, για λόγους που όλοι σας μπορείτε να αντιληφθείτε. Και γιατί εκεί συσσωρεύτηκαν ίσως όλες οι κακές πτυχές του τρόπου λειτουργίας του κράτους και των αντιλήψεων.Τις τελικές απαντήσεις μπορεί να τις δώσει μόνο η δικαιοσύνη. Από τη στιγμή που το ζήτημα αυτό μπαίνει...

Για την τραγωδία στα Τέμπη μίλησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο συνέδριο «Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια μετά», τονίζοντας ότι ποτέ ο ίδιος δεν σκέφτηκε να εργαλειοποιήσει μια τραγωδία.

Σε ερώτηση για την τραγωδία στα Τέμπη και τη συμπλήρωση ενός έτους από τη μοιραία εκείνη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε αρχικά: «Δεν υπήρξε για εμένα πιο δύσκολη στιγμή από τα Τέμπη, για λόγους που όλοι σας μπορείτε να αντιληφθείτε. Και γιατί εκεί συσσωρεύτηκαν ίσως όλες οι κακές πτυχές του τρόπου λειτουργίας του κράτους και των αντιλήψεων.

Τις τελικές απαντήσεις μπορεί να τις δώσει μόνο η δικαιοσύνη. Από τη στιγμή που το ζήτημα αυτό μπαίνει στη μυλόπετρα της αντιπαράθεσης, μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να δώσει την απάντηση», εξηγώντας πως χρειάζεται χρόνος για να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα.

«Και η δικαιοσύνη έχει μια βαριά ευθύνη και πιστεύω ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ακόμα και αν χρειάζεται να πάρει λίγο παραπάνω χρόνο, για να απαντηθούν οι φήμες που κυκλοφορούν. Που μπορεί να είναι τοξικές και διαβρωτικές και να μην πιστεύει στο τέλος κανείς τίποτα. Πρέπει να διαλυθεί η φήμη από την αλήθεια» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε επίσης: Δημοσκόπηση Opinion Poll: Τεράστια έκπληξη με 5 κόμματα σε διψήφιο ποσοστό – Ανατρέπει τα πάντα ο Βελόπουλος, αμετακίνητος ο Μητσοτάκης (video)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.