«Ο Άλλος Άνθρωπος»: Νέες αποκαλύψεις για την κοινωνική κουζίνα – Έτσι έφτασαν οι Αρχές στο «ξεσκέπασμα» του οικονομικού σκανδάλου (video)

6 Φεβρουαρίου, 2024


Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες εις βάρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, δημιουργού της κοινωνικής κουζίνας Ο Άλλος Άνθρωπος.Μέχρι τώρα δεν έχουν υποβληθεί μηνύσεις και ως εκ τούτου δεν έχει ξεκινήσει έρευνα για απάτη, σημειώνει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων».Ωστόσο, οι αποκαλύψεις για τη δράση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου δεν έχουν τέ…

...λος. Την ίδια ώρα, πολλοί αναρωτιούνται τι θα γίνει με τις δωρεές και τα μεγάλα χρηματικά ποσά που έχουν δοθεί στην κοινωνική κουζίνα, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσουν να τους επιστραφούν τα χρήματά τους. Με την ευκαιρία, δείτε την εξομολόγηση του Λευτέρη Ελευθερίου για την...

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες εις βάρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, δημιουργού της κοινωνικής κουζίνας Ο Άλλος Άνθρωπος.

Μέχρι τώρα δεν έχουν υποβληθεί μηνύσεις και ως εκ τούτου δεν έχει ξεκινήσει έρευνα για απάτη, σημειώνει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων».

Ωστόσο, οι αποκαλύψεις για τη δράση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου δεν έχουν τέλος. Την ίδια ώρα, πολλοί αναρωτιούνται τι θα γίνει με τις δωρεές και τα μεγάλα χρηματικά ποσά που έχουν δοθεί στην κοινωνική κουζίνα, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσουν να τους επιστραφούν τα χρήματά τους. Με την ευκαιρία, δείτε την εξομολόγηση του Λευτέρη Ελευθερίου για την φιλανθρωπική συναυλία της δομής.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο χρησιμοποιούνταν ετησίως 18.000 μπολάκια για το φαγητό, που προσφέρονταν και οι μερίδες που έχει δώσει μέχρι σήμερα είναι 18 εκατομμύρια. «Οπότε να υπολογίσουμε ότι ζει 1.000 χρόνια. Εκεί οδηγούν οι πράξεις», σχολίασε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Ο ίδιος παρατήρησε επίσης ότι «από τα βίντεο που είναι στη διάθεσή μας από τα συσσίτια δεν εμφανίζονται πουθενά 3 και 4 χιλιάδες άτομα σε καθημερινή βάση».

Ένα ακόμα ζητούμενο είναι πώς ξεκίνησε η έρευνα για τον «Άλλο Άνθρωπο». Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη του «Βήματος» και των «Νέων», όταν αναδείχθηκε η υπόθεση της «Κιβωτού» ξεκίνησε έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε όλες τις ΜΚΟ.

«Η κοινωνική κουζίνα επειδή δεν ήταν ΜΚΟ δεν είχε ελεγχθεί επί σειρά ετών από κάποια Αρχή. Φαίνεται όμως να υπήρχαν κάποιες ενδείξεις, που οδήγησαν στο να ξεκινήσει έρευνα και να αναδειχθούν όσα γνωρίζουμε σήμερα», εξήγησε.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.