2.000 ευρώπουλα στην τσέπη σας – 1.000 “τυχεροί” άνεργοι προγράμματος επιδοτούμενης κατάρτισης

28 Ιανουαρίου, 2023


Με το σύνθημα “Ξεκλείδωσε τις δεξιότητές σου” ένα νέο πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης καλεί 1.000 ανέργους και να αποκτήσουν γνώσεις και να πληρωθούν 2.000 ευρώ. Βασικός σκοπός είναι η υλοποίηση προγραμμάτων ενίσχυσης των προσόντων και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας ανέργων, με ιδιαίτερη έμφαση σε μακροχρόνια άνεργους. Την ίδια ώρα, ένα νέο επίδομα που φτάνει έως τα 6.000 ευρώ προκύπτει για…

... ευάλωτα νοικοκυριά που έχουν αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος μέσα από νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία επεκτείνεται κατά έξι μήνες η προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να έχει γίνει διακοπή ρεύματος ώστε να χορηγηθεί το εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την...

Με το σύνθημα “Ξεκλείδωσε τις δεξιότητές σου” ένα νέο πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης καλεί 1.000 ανέργους και να αποκτήσουν γνώσεις και να πληρωθούν 2.000 ευρώ.

Βασικός σκοπός είναι η υλοποίηση προγραμμάτων ενίσχυσης των προσόντων και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας ανέργων, με ιδιαίτερη έμφαση σε μακροχρόνια άνεργους. Την ίδια ώρα, ένα νέο επίδομα που φτάνει έως τα 6.000 ευρώ προκύπτει για ευάλωτα νοικοκυριά που έχουν αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος μέσα από νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία επεκτείνεται κατά έξι μήνες η προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να έχει γίνει διακοπή ρεύματος ώστε να χορηγηθεί το εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση.

Ειδικότερα:

  • Η συμπλήρωση των αποκτηθέντων γνώσεων και των δεξιοτήτων των ωφελούμενων, σύμφωνα με πιστοποιημένα επαγγελματικά περιγράμματα, ώστε να οδηγούν σε πιστοποίηση και απόκτηση προσόντων
  • Η ενίσχυση των δυνατοτήτων απασχόλησης των ωφελούμενων
  • Η αύξηση της απασχολησιμότητας τους, η προαγωγή της κοινωνικής συνοχής και η διευκόλυνση της κοινωνικής ένταξης των ανέργων

Παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης προς τους ωφελούμενους

Αφορά στην υλοποίηση θεματικών σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης συνολικής διάρκειας 400 ωρών, οι οποίες κατανέμονται σε:

  • 180 ώρες Θεωρητική εκπαίδευση σε εξιδεικευμένα θεματικά αντικείμενα σε δυναμικούς τομείς
  • και κλάδους προτεραιότητας της περιφερειακής και εθνικής οικονομίας
  • 140 ώρες σε οριζόντιες διαθεματικές γνώσεις (Soft Skills – New Skills)

2.000 ευρώπουλα στην τσέπη για 1.000 τυχερούς ανέργους από ένα νέο πρόγραμμα κατάρτισης

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος 1.000 εγγεγραμμένοι στο μητρώο της Δ.Υ.Π.Α από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα από τις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης τους και να έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Υποβολή αίτησης

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο katartisou-pde.gr και ο δεύτερος κύκλος αιτήσεων θα διαρκέσει έως και την 22η Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 23:59.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.